Now Reading
Όταν η λιγούρα σε βρίσκει στην παραλία

Όταν η λιγούρα σε βρίσκει στην παραλία

Υγιεινά snacks με λίγες θερμίδες, ο απόλυτος συνδυασμός για να χορτάσεις στην παραλία

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας του καλοκαιριού που μας αρέσει να καθόμαστε με τις ώρες στην παραλία, χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τις ξέγνοιαστες στιγμές. Δεν είμαστε λίγοι εμείς που επιλέγουμε να πάμε στην θάλασσα νωρίς το πρωί και να φύγουμε αργά το απόγευμα, έπειτα από πολλές βουτιές, ηλιοθεραπεία, ρακέτες, χορό στο κοντινό beach bar κλπ κλπ.

Όμως όσο απασχολημένη και να είσαι στην παραλία, το αίσθημα της πείνας θα σου χτυπήσει το καμπανάκι και κάπως μετά θα πρέπει να γεμίσεις το στομάχι σου. Ξέρω, το καλοκαίρι και ειδικά όταν βρίσκεσαι στην θάλασσα, θέλεις να τρως όσο γίνεται λιγότερο, αφού η αφόρητη ζέστη σε κάνει να νιώθεις περίεργα μετά.

Όμως, για αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή δηλαδή πρέπει να παραμείνεις ενυδατωμένη και γεμάτη ενέργεια, καλό είναι να έχεις μαζί σου κάποιο ελαφρύ snack με λίγες θερμίδες, αλλά θρεπτικά συστατικά που θα σου δώσουν ενέργεια, αποφεύγοντας οτιδήποτε έτοιμο που και θα σου κοστίσει αλλά και θα σε γεμίσει περιττά λιπαρά.

Παρακάτω θα βρεις εύκολες και γρήγορες λύσεις για μικροτσιμπήματα, για να έχεις μέσα στην τσάντα θαλάσσης σου, τις δύσκολες ώρες της λιγούρας. Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου και μπόλικο νερό, ώστε να αποφύγεις την αφυδάτωση.

Φρούτα εποχής: Είναι σίγουρα η no1 επιλογή για να έχεις μαζί σου στην παραλία. Μια μπανάνα, ένα ροδάκινο, λίγα κεράσια είναι φρούτα που σε δροσίζουν και σε γεμίζουν ενέργεια.

Stick λαχανικών: Αν βαρέθηκες τα φρούτα, τα λαχανικά είναι εδώ. Κόψε το καρότο, το αγγούρι, την πιπεριά σε μικρά μπαστουνάκια, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με dip από χούμους. Νοστιμότατο και χορταστικό.

Ξηροί καρποί: Η πιο εύκολη λύση από οτιδήποτε, αφού μπορείς να τους έχεις πάντα και παντού μαζί σου. Προτίμησε να είναι ανάλατοι και φάε χωρίς περιορισμούς.

Μπάρες δημητριακών: Μια ακόμα θρεπτική επιλογή που δεν θα σε επιβαρύνει ποτέ, αντιθέτως θα σου χαρίσει πολλά θρεπτικά συστατικά. Συνδύασε την  με έναν χυμό ή κρύο τσάι για ένα ολοκληρωμένο break από τις βουτιές.

Τάρτα με ριζογκοφρτέτα: Για τις γλυκές λιγούρες, πάρε μια-δυο ριζογκοφρέτες άπλωσε από πάνω λίγο ταχίνι και ολοκλήρωσε με κομμάτια φρούτων.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top