Now Reading
Τέλος οι μαντίλες στο σχολείο για τα κορίτσια στην Αίγυπτο με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

Τέλος οι μαντίλες στο σχολείο για τα κορίτσια στην Αίγυπτο με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

Από τη φετινή σχολική χρονιά και με σημείο εφαρμογής την 30η Σεπτεμβρίου χωρίς μαντίλες οι μαθήτριες της Αιγύπτου

Από τη φετινή σχολική χρονιά και με σημείο εφαρμογής την 30η Σεπτεμβρίου χωρίς μαντίλες οι μαθήτριες της Αιγύπτου

Η Αίγυπτος απαγορεύει στις μαθήτριες να φορούν νικάμπ και άλλα καλύμματα προσώπου στα σχολεία, ξεκινώντας από τη φετινή σχολική χρονιά και με σημείο εφαρμογής την 30η Σεπτεμβρίου.

Το Υπουργείο Παιδείας στην Αίγυπτο απαγόρευσε στις μαθήτριες να φορούν καλύμματα προσώπου, συμπεριλαμβανομένου του Niqab, ως απόφαση επίσημης εγκυκλίου σχετικά με τις προδιαγραφές των σχολικών στολών.

Η κρατική εφημερίδα Al-Ahram ανέφερε στις 11/9 ότι ο υπουργός Παιδείας Reda Hegazy εξέδωσε υπουργική απόφαση σχετικά με τις προδιαγραφές σχολικών στολών για όλους τους μαθητές σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2023/2024.

Ενώ οι προδιαγραφές δεν ξεχώριζαν το Niqab, ανέφερε ότι, «Η κάλυψη μαλλιών για τα κορίτσια δεν είναι υποχρεωτική αλλά μάλλον προαιρετική, και ορίζεται ότι η κάλυψη που επιλέγει η μαθήτρια με τη θέλησή της δεν κρύβει το πρόσωπό της».

Η απόφαση του Hegazy αναφέρει ότι οι μαθητές σχολείων, αγόρια και κορίτσια, πρέπει να φορούν στολή σύμφωνα με προδιαγραφές που περιλαμβάνουν «ποδιά και παντελόνι για όλους τους μαθητές στο χρώμα που καθορίζεται από την αρμόδια εκπαιδευτική διεύθυνση», για μαθητές δημοτικού.

Η απόφαση, την οποία αναφέρει το Al-Ahram, προσθέτει ότι «η ποδιά μπορεί να αντικατασταθεί από ένα πουκάμισο και φούστα κατάλληλου μήκους για τα κορίτσια και ένα πουκάμισο και παντελόνι για τα αγόρια».

Το υπουργείο άφησε στους διευθυντές εκπαίδευσης να καθορίσουν τι μπορούν να φορέσουν οι μαθητές κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Για τους μαθητές που επιλέγουν να φορέσουν χιτζάμπ, το υπουργείο είπε ότι ο κηδεμόνας πρέπει να γνωρίζει την επιλογή της κόρης τους και να διασφαλίσει ότι αυτή γίνεται «με βάση την επιθυμία της χωρίς πίεση ή εξαναγκασμό από οποιοδήποτε άτομο ή οντότητα εκτός από τον κηδεμόνα».

Δείτε Επίσης

Επειδή κάποιοι μπορεί να μπερδεύστε και λογικό, νικάμπ είναι το μαντήλι που καλύπτει ολόκληρο το κεφάλι και το πρόσωπο, μέχρι τους ώμους και την πλάτη. Το νικάμπ αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια.

Στην Αίγυπτο γίνονται προσπάθειες και κατά καιρούς έχουν απαγορευτεί διάφορα ισλαμικά ενδύματα, μάλιστα στα πανεπιστήμια της χώρας το νικάμπ έχει απαγορευτεί από το 2015-16.

Όλα αυτά, σε μια χώρα με επίσημη θρησκεία το Ισλάμ και κατά 90% ισλαμική.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top