Now Reading
17 Νοέμβρη – Πώς να μιλήσετε στα παιδιά για τη Δικτατορία

17 Νοέμβρη – Πώς να μιλήσετε στα παιδιά για τη Δικτατορία

Διαβάζουμε, βλέπουμε, θυμόμαστε – τιμάμε την επέτειο του Πολυτεχνείου

Πως μπορείτε λοιπόν να κοιμάστε; πως μπορείτε λοιπόν να κοιμάστε;

Ένα βιβλίο με καθαρό λόγο, με φωνή που θα γίνει κατανοητή και από τα παιδιά είναι το “2651 ημέρες δικτατορίας” της Μαρίζας Ντεκάστρο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα αναλυτικό ημερολόγιο, ένα πολύτιμο ντοκουμέντο ιστορίας για όλους.

Οι ημέρες της δικτατορίας των συνταγματαρχών όπως τις έζησε η Μαρίζα Ντεκάστρο. Γεγονότα, περιστατικά και αναμνήσεις για όλα εκείνα που σημάδεψαν και άλλαξαν μια γενιά. Μαρίζα Ντεκάστρο 2651 ημέρες δικτατορίας 21 Απριλίου 1967-24 Ιουλίου 1974

Μια πρωτότυπη προσέγγιση στα γεγονότα του ’73. Μέσα από τα µάτια μιας γάτας «περνά» η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην ταινία. Ο δημιουργός του φιλμ αξιοποίησε πραγματικές λήψεις από τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 1973 και τα «δείχνει» μέσα από τα μάτια μιας γάτας που ήταν στο Πολυτεχνείο τη μοιραία νύχτα, πριν από 12.410 συν μία ημέρες. Παραγωγή:Ελληνική Σκηνοθέτης: Ιορδάνης Ανανιάδης Σενάριο:Ιορδάνης Ανανιάδης Μουσική:Θόδωρος Βαμβουρέλης Παραγωγή:ΕΡΤ Α.Ε.,Cels Unlimited,Ιορδάνης Ανανιάδης, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Οι περιπέτειες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με χαριτωμένα και απλά στιχάκια , από τον Φίλιππο Μανδηλαρά, για να εντυπώνονται εύκολα στη μνήμη των παιδιών:

Στο Πολυτεχνείο αποφάσισε να κλειστεί,
απαγορεύσεις, φύλακές να μην τις φοβηθεί.
Γιατί το γνωρίζει πως πάλευε για την ελευθερία,
στον τόπο μας για να ξανάρθει η δημοκρατία

 

Μια χιουμοριστική και πολύχρωμη εικονογράφηση από τη Ναταλία Καπατσούλια
…και τις απαραίτητες πληροφορίες στο τέλος του βιβλίου για την κατανόηση των γεγονότων που ιστορούνται.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΟΥΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ – ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΑΡΦΗ
Σελ: 48
Ηλικία: 3+

Δείτε Επίσης

Αυτό το βιβλίο με έναν πολύ έξυπνο τρόπο και με ευφυέστατη εικονογράφιση δίνει στο παιδί να καταλάβει πόση δύναμη κρύβει ο νους.
Και οι μεγάλοι; Πότε θα καταλάβουν πως ο νους δεν φυλακίζεται.

Όταν ο νους μας είναι ελεύθερος χαμογελάει ! Το νου σας ! ..Χρωματίστε όλοι τα φτερά σας πετάξτε ψηλά και φτάστε τα όνειρα σας !
Μια πρόταση για την ημέρα του Πολυτεχνείου Προσεγγίζει πολύ όμορφα την αξία της ελευθερίας ! Και σου δίνει το ερέθισμα να παίξεις με σχήματα και χρώματα .Το νου σας στην ελευθερία λοιπόν !

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top