Now Reading
Ποιες είναι οι πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποιες είναι οι πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται οι ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

Σε όλη τη μακρόχρονη καριέρα της ως ψυχολόγος και σύμβουλος γάμου, η Randi Gunther έχει παρατηρήσει προσεκτικά τις στάσεις και τις συμπεριφορές ανθρώπων που πετυχαίνουν σταθερά στις μακροχρόνιες στενές σχέσεις τους.

Μερικές από αυτές τις ιδιότητες είναι εμφανείς σε μια νέα σχέση, αλλά συχνά είναι πολύ λιγότερο σημαντικές μακροπρόθεσμα. Ακολουθούν μερικά κοινά παραδείγματα χωρίς φύλο:

«Πρέπει να νιώσω αυτή τη χημεία ανάμεσα στον άλλον και σε εμένα».

«Δεν μπορώ να χειριστώ άντρες που είναι ανασφαλείς ή πολύ άποροι».

«Μου αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση».

«Πρέπει να μου πει την αλήθεια για το ποιος είναι και τι έχει κάνει».

«Πρέπει να νιώθει το ίδιο για πράγματα που είναι σημαντικά για μένα».

«Πρέπει να μου συμπεριφέρεται σαν να είμαι πραγματικά ξεχωριστό και σημαντικό άτομο».

«Πρέπει να ξέρει πώς να επικοινωνεί».

Αν και όλες αυτές είναι σημαντικές απαιτήσεις που αναζητούν οι περισσότεροι άνθρωποι σε νέες σχέσεις, στην πραγματικότητα καθοδηγούνται από τις προσωπικές ιδιότητες που κρύβονται από πίσω τους και αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι πάντα εφικτά με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν όμως κάποιες προσωπικές ιδιότητες που εγγυώνται ότι θα διατηρήσουν και θα εμβαθύνουν την αγάπη και τη δέσμευση με την πάροδο του χρόνου που συχνά δεν είναι τόσο εμφανείς νωρίς στις νέες σχέσεις. Εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου και καθοδηγούνται από τις βασικές πεποιθήσεις και τις προσωπικές φιλοσοφίες εκείνων που είναι αποφασισμένοι να ζήσουν μια ουσιαστική ζωή σε όποια προσπάθεια και αν συμμετέχουν.

Αυτές είναι οι 11 ιδιότητες που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Ταπεινοφροσύνη

Ένας πολύ σοφός άνθρωπος είπε κάποτε ότι οι ρίζες της ταπεινοφροσύνης είναι οι ίδιες: το να βρίσκεσαι στα γόνατα. Αν βρεθείτε σε αυτή τη θέση, θα νιώσετε ταπεινοί. Είναι πολύ πιο εύκολο να μείνουμε απλά ταπεινοί, βαθιά ευγνώμονες για την ικανότητα να νιώθουμε δέος και θαυμασμό για τις εμπειρίες που μας κάνουν να λατρεύουμε τις ευλογίες της ζωής.

Αμοιβαία έννοια περί δικαίου

Οι συμφωνίες και οι κανόνες που τις ορίζουν επιλέγονται αμοιβαία και από τα δύο άτομα σε μια στενή συνεργασία. Δικαιοσύνη είναι η δέσμευση είτε να ζούμε σύμφωνα με αυτές τις ιερές συμμαχίες είτε να επιλέγουμε την επαναδιαπραγμάτευση εάν δεν υποστηρίζουν πλέον τα ιδανικά και τις αρχές της σχέσης. Όταν υπάρχει αμοιβαία δικαιοσύνη, δεν υπάρχει τήρηση βαθμολογίας.

Ειλικρίνεια

Η ειλικρίνεια, η αυθεντικότητα και η διαφάνεια είναι το θεμέλιο της εμπιστοσύνης. Προβλέπουν αν οι σύντροφοί σας θα είναι αυτοί που λένε ότι είναι. Το gaslighting και το ghosting δεν υπάρχουν σε αυτές τις σχέσεις. Τα άτομα σε αυτές τις συνεργασίες λαμβάνουν αμοιβαίες αποφάσεις με βάση την πραγματικότητα και όχι υποθέσεις που γίνονται σε σύγχυση και οδηγούν σε σύγκρουση.

Θάρρος

Είναι συχνά τρομακτικό να παίρνεις τα ρίσκα που απαιτούνται για να αμφισβητήσεις τον εαυτό σου και τους άλλους σε μια μακροχρόνια σχέση, όταν οι συνέπειες μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθηθούν. Ωστόσο, οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις και οι πράξεις που αποκρύπτονται για να διατηρηθεί μια αμφισβητήσιμη αρμονία συχνά αποτυγχάνουν όταν ξεσπούν αυτές οι παγιωμένες συμπεριφορές. Όταν ένα ζευγάρι βοηθάει το ένα το άλλο να παραμείνει συνεπές και αληθινό, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την αλήθεια.

Συνεχές ενδιαφέρον

Οι μακροχρόνιες σχέσεις πολύ συχνά πέφτουν θύματα των ίδιων παλιών προβλέψιμων αλληλεπιδράσεων. Αν και είναι συχνά ανακουφιστικό και πιο ασφαλές να γνωρίζεις τι μπορεί να κάνει ή όχι ο σύντροφός σου, δεν είναι ποτέ τόσο συναρπαστικό όσο νέες σκέψεις και προσωπικές μεταμορφώσεις. Τα ζευγάρια που εξισορροπούν τη δέσμευσή τους στη σχέση τους με τη συνεχή προσωπική μεταμόρφωση κι εξέλιξη είναι πιο πιθανό να κρατήσουν ο ένας τον άλλον αφοσιωμένο.

Ανθεκτικότητα

Δείτε Επίσης

Θα υπάρχουν πάντα προκλήσεις σε κάθε σχέση, τόσο από μέσα όσο και από έξω, και ορισμένα ζευγάρια έχουν περισσότερες απώλειες. Ωστόσο, το να παραμένετε σπασμένοι από αυτές τις νόμιμες ρωγμές είναι πιθανό να χρειαστείτε χρόνο και ενέργεια για την ανάρρωση. Αν και μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με περισσότερη ικανότητα να ανακάμπτουν, η ανθεκτικότητα μπορεί επίσης να αναπτυχθεί. Το παρελθόν είναι για μαθήματα, όχι για αναμνήσεις ή λόγους για να επαναλάβεις ανήμπορα μια ήττα. Το παρόν είναι για να αποκαλύψει τι συνέβη, τι μαθεύτηκε και τι μπορεί να γίνει διαφορετικά στο μέλλον.

Υπευθυνότητα

Καμία σχέση δεν μπορεί να επιβιώσει από την άνιση ευθύνη για τα πράγματα που πάνε στραβά. Ούτε μπορεί να ανεχθεί υποσχέσεις για αλλαγή που δεν υλοποιούνται ποτέ. Η λογοδοσία μπορεί να εξυπηρετήσει τον σκοπό της μόνο εάν η αλλαγή συμπεριφοράς ακολουθεί την αναγνώριση της συνεισφοράς. Κάποιες συμπεριφορές είναι πολύ πιο δύσκολο να αλλάξουν και προσκολλήσεις που μπορεί να εμποδίσουν, αλλά το να είσαι συνειδητοποιημένος, ανοιχτός και ειλικρινής σχετικά με τα δικά του ελαττώματα είναι πολύ σημαντικός όταν είναι απαραίτητη η επισκευή.

Χιούμορ

Το να βλέπεις με ελαφρότητα τα πράγματα όταν γίνονται πολύ βαριά. Το να μπορείς να ανακουφίζεις από την ένταση τον εαυτό και τους άλλους. Το να γελάς με τον εαυτό σου. Το να κάνεις τους άλλους να αισθάνονται καλύτερα. Το να διαχειρίζεσαι τη δική σου θλίψη. Αυτοί είναι κρίσιμοι λόγοι που το χιούμορ είναι μια θαυμάσια ιδιότητα που συχνά βοηθά μια κατάσταση να θεραπευτεί. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι το χιούμορ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως όπλο τραυματισμού. Όταν το χιούμορ χρησιμοποιείται ως σαρκασμός, χλευασμός ή πείραγμα ή ως προσπάθεια να ξεφύγουμε από την ευθύνη, δεν είναι μια υγιής συμπεριφορά σχέσης.

Φροντίδα

Κουβαλάμε πάντα όλες τις ηλικίες που ήμασταν ποτέ, και υπάρχουν στιγμές που το παιδί μέσα μας χρειάζεται απεγνωσμένα ένα ασφαλές καταφύγιο για να νιώσει, να κλάψει, να παραπονεθεί, ακόμα και να φωνάζει ανίσχυρο. Η φροντίδα που είναι απαραίτητη για να ευδοκιμήσει κάθε στενή σχέση είναι η εύκολη άνεση μιας αλληλεπίδρασης ψευδογονέα-παιδιού χωρίς κρίση. Το να μπορείς να συρθείς στο καταφύγιο των αγαπημένων αγκαλιών όχι μόνο μπορεί να θεραπεύσει τη στιγμή αλλά και να θεραπεύσει το τραύμα που μπορεί να την οδήγησε.

Ιπποτισμός

Σχεδόν όλες οι σχέσεις είναι, ως επί το πλείστον, συναλλακτικές. Προσπαθούμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, αλλά, φυσικά, αναμένουμε εύλογα την αμοιβαιότητα όταν τη χρειαζόμαστε ως αντάλλαγμα. Αλλά το αίσθημα δικαίου που οδηγεί αυτές τις συμφωνίες μερικές φορές πρέπει να ανατραπεί από μια απροσδόκητη κρίση που απαιτεί προσφορά πέρα από τη δικαιοσύνη που συνήθως υπάρχει. Ο ιπποτισμός είναι μια πράξη ανιδιοτέλειας που προέρχεται από ένα διαφορετικό μέρος του εαυτού. Είναι μια πράξη χωρίς σύγκρουση, να δίνεις χωρίς καμία προσδοκία να πάρεις.

Άνεση να είσαι ο εαυτός σου και να εξελίσσεσαι

Αυτές οι τυχερές ψυχές που ξέρουν ποιοι είναι, τι μπορούν να δώσουν, τι χρειάζονται σε αντάλλαγμα και που ζουν ζωή συνώνυμη με αυτό που περιμένουν από τους άλλους, είναι άνθρωποι που έχουν υποστεί τις απώλειές τους και απολαμβάνουν τις χαρές τους. Έχουν βρει τρόπους να ενσωματώσουν το σύνολο των εμπειριών της ζωής τους σε μια σύνθεση ήρεμης εμπιστοσύνης. Νιώθουν άνετα να πιστεύουν αυτό που γνωρίζουν αυτήν τη στιγμή και είναι ακόμα ανοιχτοί στο να αλλάξουν την προοπτική τους καθώς νέες εμπειρίες μπαίνουν στη ζωή τους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top