Now Reading
Ο Καρπός μας καλεί στην παρουσίαση κινηματογραφικών εργαστηρίων για όλες τις ηλικίες για την σχολική χρονιά 2022-23

Ο Καρπός μας καλεί στην παρουσίαση κινηματογραφικών εργαστηρίων για όλες τις ηλικίες για την σχολική χρονιά 2022-23

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 18.00-20.00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος)

Ο Καρπός καλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για την παρουσίαση τόσο των νέων όσο και των δοκιμασμένων εργαστηρίων μας για αυτήν την χρονιά!

Με 15 χρόνια εμπειρία στην οπτικοακουστική εκπαίδευση έχουνε σχεδιάσει και υλοποιήσει εργαστήρια με χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων.

Οι συνιδρυτές του Καρπού (Μένης Θεοδωρίδης & Μαρία Λεωνίδα) έχουν συμμετάσχει στην συγγραφή προγραμμάτων σπουδών για την Οπτικοακουστική Έκφραση για όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Τέλος από το 2012 μέχρι σήμερα διεθνείς οργανισμοί στο πεδίο της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης έχουν βραβεύσει τις δράσεις και τις επιμορφώσεις μας ( Βιντεομουσεία, Η Δική μας Γνώμη, Μια Βαλίτσα με εικόνες & ήχους κ.α.)

Τα εργαστήριά τους, με βασικά του εργαλεία την εικόνα, τον ήχο και την αφήγηση, συνδυάζουν την χρήση των νέων τεχνολογιών και των οπτικοακουστικών μέσων με την προσαρμοστικότητα στις εκάστοτε θεματικές και ηλικίες των μαθητών.

Οι δραστηριότητες υλοποιούνται είτε στον άρτια εξοπλισμένο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, είτε στο σχολείο σας, είτε online.

Για να λάβετε μέρος στην εκδήλωση συμπληρώστε αυτή την φόρμα.

Μπορείτε να κλείσετε τα εργαστήρια που θέλετε να κάνετε με την τάξη σας από τώρα στέλνοντας ένα mail στο kkworkshops@gmail.com

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υλοποιήσουμε 3 εργαστήρια.

1. Ένα αντικείμενο, πολλές εκδοχές:

Η σημειολογία της εικόνας, της διαφήμισης και της αφήγησης με τον πιο παιχνιδιάρικο, ομαδοσυνεργατικό τρόπο.

2.Τι μπορεί να κρύβει ένα QR code;

Η σημερινή, καθημερινή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης.

3. Από τη σελίδα στην οθόνη

Τα μυστικά της κινηματογράφησης ενός σεναρίου μέσα από ένα διάσημο παράδειγμα.

Δείτε Επίσης

Τι κάνουμε στα εργαστήρια μας…

 

Η φωτογραφία, το βίντεο, το animation, ο ήχος είναι τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να σχεδιάσουμε διαθεματικά εργαστήρια που συνδυάζουν την οπτικοακουστική παιδεία με τις επιστήμες (STEAM), τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μικρού μήκους ταινίες, να μάθουν πώς δημιουργείται ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ ή να δουν πώς δημιουργούνται οι ψευδείς ειδήσεις και άρα να μπορούν να τις αναγνωρίσουν και να σταθούν κριτικά απέναντι τους. Μέσα από την φωτογραφία και το φωτοκόμικ μαθαίνουν να λένε ιστορίες με εικόνες και μέσα από το ηχητικό σχεδιασμό μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τον ήχο ως μέσο αφήγησης. Πέρα από τις τεχνικές δεξιότητες που θα αποκτήσουν οι μαθητές θα μάθουν να δουλεύουν σε ομάδες, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να εκφραστούν δημιουργικά.

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι εγκεκριμένα από το Ι.Ε.Π. και το Υπουργείο Παιδείας. υλοποιούνται είτε στο σχολείο σας ή είτε στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννης, τηρώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top