Now Reading
Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την Νόσο του Πάρκινσον (11/4), τιμάμε μια μαμά μαχήτρια

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την Νόσο του Πάρκινσον (11/4), τιμάμε μια μαμά μαχήτρια

Η Ellie Finch Hulme είναι ένα λαμπρό παράδειγμα θάρρους και γενναιότητας, – με Πάρκινσον από τα 29, τώρα στα 37 με δύο μικρά παιδιά

H Ellie Finch Hulme διαγνώσθηκε με Πάρκινσον στην ηλικία των 29 ετών. Εξαιτίας του ότι τα συμπτώματα της ασθένειας εμφανίστηκαν σε νεανική ηλικία η Ellie δεν το έβαλε κάτω και προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της όπως και πριν – και σε μεγάλο βαθμό το έχει καταφέρει. Οι εξετάσεις της ξεκίνησαν το 2012 όταν σε έναν ημιμαραθώνιο ένιωσε περίεργα συμπτώματα στην κίνησή της και χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος μέχρι να γίνει η διάγνωση για Πάρκινσον.

Χρειάστηκε χρόνο για να αποδεχθεί τη διάγνωση αλλά της ήταν ακόμα πιο δύσκολο να το πει στους συγγενείς και τους φίλους – για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τελικά οι υπόλοιποι δυσκολεύθηκαν πολύ περισσότερο να το αποδεχτούν απ’ ό,τι η ίδια.

Η Ellie ήταν ήδη αρραβωνιασμένη και σχεδίαζαν με τον σύντροφό της τον γάμο τους. Γυρνώντας από το ταξίδι του μέλιτος συνειδητοποίησε ότι ήταν έγκυος. Αυτό ήταν κάτι που έγινε σκόπιμα καθώς ήθελαν να αποκτήσουν νωρίς παιδιά. Σε όλη την εγκυμοσύνη την απασχολούσε το γεγονός ότι έπαιρνε τη θεραπεία της, αν και είχαν μειώσει σημαντικά τη δοσολογία. Γέννησε το γιο της τρεις εβδομάδες νωρίτερα και πήρε την απόφαση να μην το θηλάσει από φόβο για τα φάρμακα που έπαιρνε. Αυτό ήταν ωστόσο μια απόφαση που της κόστισε ψυχολογικά καθώς πάντα φανταζόταν τον εαυτό της ως μαμά να θηλάζει. Σε εκείνη τη φάση το τρέμουλο στο αριστερό της χέρι έγινε πιο έντονο και της ήταν δύσκολο να ταΐζει το μωρό και με το μπιμπερό. Η ώρα του μπάνιου ήταν επίσης αρκετά δύσκολη αλλά περίμενε τον σύζυγό της για να το κάνουν μαζί. Είκοσι δύο μήνες μετά τη γέννηση του γιου της, η Ellie γέννησε την κόρη της.

Δείτε Επίσης

Όταν η ασθένεια του Πάρκινσον εμφανίζεται σε νεαρής ηλικίας άτομα έχει αργή εξέλιξη και δεν επιδεινώνεται στο βαθμό που αυτό συμβαίνει όταν πρωτοεκδηλώνεται σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Η Ellie προσπαθεί να μη σκέφτεται το πώς θα είναι η ζωή της σε λίγα χρόνια, αλλά επιδιώκει να ζει την κάθε στιγμή, να προχωράει μέρα με τη μέρα.

Η προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την ασθένεια του Πάρκινσον και διατηρεί το προσωπικό της ιστολόγιο: pdmama

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top