Now Reading
Μαμάδες εν δράσει: συμβουλές για να απολαμβάνετε το πρωινό ξύπνημα οικογενειακώς

Μαμάδες εν δράσει: συμβουλές για να απολαμβάνετε το πρωινό ξύπνημα οικογενειακώς

Πώς να αποφύγετε την γκρίνια και να οργανωθείτε όμορφα για τη μέρα σας

Το καθημερινό πρωινό ξύπνημα όταν έχετε περιορισμένο χρόνο -με το σχολείο, τη μεταφορά ή τη δουλειά σας-, μπορεί να θυμίζει δύσκολη πίστα, ειδικά αν δεν έχετε προνοήσει και προετοιμάσει κάποια πράγματα από πριν. Υπάρχουν όμως τρόποι για να αποφύγετε το άγχος κι απλώς να απολαύσετε οικογενειακώς ένα όμορφο ξεκίνημα της μέρας.

Σας προτείνουμε κάποια tips ώστε το πρωινό ξύπνημα να γίνει παιχνιδάκι!

Τα ρούχα

Τα ρούχα που πρέπει κάθε πρωί να φορέσουν τα παιδιά για το σχολείο είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς γονείς, ειδικά μετά το ξύπνημα που η οικογένεια βρίσκεται στο πόδι και υπάρχει γενικότερα πίεση χρόνου. Πολλοί τσακωμοί και συγκρούσεις γίνονται τότε και το θέμα επιλογής των ρούχων είναι κάτι που προκαλεί καθυστέρηση στο πρόγραμμα της ημέρας.

Είναι σημαντικό λοιπόν αυτό το ζήτημα να έχει τακτοποιηθεί από το προηγούμενο βράδυ και μαζί με το παιδί να επιλέξετε και να συμφωνήσετε το «στιλ» της επόμενης ημέρας. Καλό είναι σε περίπτωση δυσκολίας να μην προτείνετε στο παιδί πολλές επιλογές αλλά να περιοριστείτε σε δυο για να διευκολύνετε τη διαδικασία.

Ο ύπνος και η χαλάρωση

Για να ξυπνήσει το παιδί με όρεξη το πρωί, πρέπει πρώτα να έχει κοιμηθεί καλά και να έχει προλάβει να ξεκουραστεί το προηγούμενο βράδυ. Ο ύπνος, όπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας, θρέφει τα παιδιά. Είναι απαραίτητο λοιπόν το παιδί να κοιμάται καλά, όσες ώρες αντιστοιχούν στην ηλικία του, και να μάθει να χαλαρώνει πριν από τον ύπνο. Αυτή είναι μια ώρα «ιερή» και απαραίτητη προκειμένου να έχει τον δικό του χρόνο, να «βρεθεί» με τις εσωτερικές του σκέψεις και συναισθήματα και να επεξεργαστεί τα όσα έζησε μέσα στην ημέρα. Η χαλάρωση πριν τον ύπνο μπορεί να γίνει με το άκουσμα κάποιας ήρεμης μουσικής, με ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, με το διάβασμα ενός παραμυθιού/βιβλίου με τη συνοδεία γονέα (αν είναι μικρής ηλικίας το παιδί) ή ακόμα και με το να καθίσει στο κρεβάτι με το αγαπημένο του λούτρινο και απλώς να το πάρει γλυκά ο ύπνος.

 

Το πρωινό γεύμα

Δείτε Επίσης

Το πρωινό γεύμα του παιδιού είναι το Α και το Ω για την υγιή ανάπτυξή του. Ειδικά τις καθημερινές όπου κυριαρχεί η πίεση χρόνου και το σχολικό πρόγραμμα, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από το να έχετε επιλέξει ένα πρωινό υγιεινό και θρεπτικό που, παράλληλα, να είναι εύκολο στην προετοιμασία και σίγουρα απολαυστικό για τα παιδιά.

Τα Δημητριακά Caotonic έρχονται να προσφέρουν αυτό ακριβώς. Εμπλουτισμένα με 7 βιταμίνες (βιταμίνη D και βιταμίνες συμπλέγματος B και φολικό οξύ), ασβέστιο και φυτικές ίνες είναι άκρως απολαυστικά για τα παιδιά, αφού η μοναδική σοκολατένια γεύση τους τα μαγεύει.

Και για περισσότερες επιλογές στο πρωινό μενού, μπορείτε να επιλέξετε την Πραλίνα φουντουκιού Caotonic πάνω σε ψωμί/φρυγανιά, με ασβέστιο και βιταμίνη D ή να ετοιμάσετε ένα Ρόφημα Caotonic που δίνει δύναμη και λαχταριστή γεύση στο γάλα για ένα ξεκίνημα γεμάτο ενέργεια, βιταμίνες, και πλούσια σοκολατένια γεύση.

Η σχολική τσάντα

Η σχολική τσάντα είναι και αυτή μια έξτρα δουλειά που χρειάζεται οργάνωση και ταλαιπωρεί αρκετές οικογένειες που δεν θέλουν να χάνουν χρόνο με το πρωινό καθημερινό ξύπνημα. Για να μην υπάρχει στρες, λοιπόν, φροντίστε να την ετοιμάζετε από το προηγούμενο βράδυ. Καλό θα είναι, αυτό να αποτελέσει μια διαδικασία προετοιμασίας του παιδιού και να μάθει σταδιακά να το κάνει μόνο του. Ξεκινήστε μαζί του οργανώνοντας και τακτοποιώντας τα απαραίτητα από την προηγούμενη ημέρα και σιγά σιγά εμπιστευτείτε το να το κάνει και χωρίς εσάς. Αυτό από μόνο του θα του δημιουργήσει ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εαυτό του, θα μάθει να οργανώνεται και να προγραμματίζει την εβδομάδα του χωρίς άγχος.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top