Now Reading
Δέκα αντι – στόχοι που πρέπει να θέσεις σε εφαρμογή τη νέα χρονιά

Δέκα αντι – στόχοι που πρέπει να θέσεις σε εφαρμογή τη νέα χρονιά

Αληθινοί στόχοι για αληθινούς ανθρώπους

Κάθε τέτοιες μέρες του χρόνου οι to do lists γεμίζουν με όλους τους νέους στόχους για τη νέα χρονιά – που ακούνε στη ονομασία resolutions. Ξέρω ότι είσαι έτοιμη να πάρεις το καινούργιο σου ημερολόγιο και ότι ανυπομονείς να γράψεις στις πρώτες του σελίδες όλα τα νέα, και πολλά υποσχόμενα σχέδια και καινούργια όνειρα και τους καινοφανείς στόχους που θα αφορούν το 2023.

Κράτησε για λίγο τον ενθουσιασμό σου, όσο κι αν μετράς τα λεπτά για να τελειώσει το 2020, ο χρόνος δεν παύει να είναι ένα μια εφεύρεση, άλλο ένα παιχνίδι που μας κρατάει απασχολημένους, αν θες να βάλεις μπρος νέα ξεκινήματα και να κάνεις καινούργια αρχή, πρέπει πρώτα να βάλεις ένα τέλος. Ή πάνω από ένα. Πρέπει να βάλεις τέλος σε όλα τα εμπόδια, σε όλα εκείνα που όσους στόχους νέους και να σημειώσεις δεν θα καταφέρεις να βάλεις σε εφαρμογή αν πρώτα δεν αντιμετωπίσεις με θάρρος όλα αυτά που δεν πρέπει να συνεχίσεις – όλα αυτά δηλαδή στα οποία πρέπει να πεις stop.

Βάλε στοπ σε όλα όσα δεν θες να σε ακολουθήσουν στο νέο έτος. Ψάξε μέσα σου, γύρω σου παντού – και δες τι είναι αυτά που σε εμποδίζουν να πας παρακάτω. Απάλλαξε τον εαυτό σου, τη ζωή σου και την καθημερινότητά σου από τα περιττά βάρη. Κάνε χώρο στο καινούργιο πετώντας τα άχρηστα, τα φθαρμένα, τα σκουπίδια. Όπως έχει βαρεθεί να σου τονίζει η αγαπημένη σου life coach.

Όχι σε όλα, όμως. Η ζωή είναι μια συνέχεια. Χρειάζεσαι ρίζες για να συνεχίζεις να ανθίζεις. Αυτό που δεν χρειάζεσαι είναι ζιζάνια και παράσιτα που απομυζούν την ενέργειά σου. Γίνε λοιπόν κηπουρός στη ζωή σου και όχι ξυλουργός. Δεν είσαι ένα κομμάτι ξύλο που καλείσαι να λαξεύσεις με στόχους κι αποφάσεις. Αλλά είσαι ένα φυτό, ένα δέντρο, που χρειάζεται φροντίδα, χρόνο, υπομονή και αγάπη για να συνεχίζεις να βλασταίνεις, να βγάζεις άνθη και να δίνεις καρπούς!

Εμείς διαλέξαμε από τη σακούλα του Άγιου Βασίλη 10 λαμπερά ολοκόκκινα στοπ για να θέσεις σε εφαρμογή – feel free να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις όσα έχεις ανάγκη για να φτιάξεις την προσωπική σου anti-resolution λίστα.

Σταματά να λες ψέματα στον εαυτό σου

Αν δεν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου δεν πρόκειται τίποτα απ’ ό,τι προσπαθείς να χτίσεις να είναι γερό, αφού θα έχει σαθρά θεμέλια. Να μπορείς να κοιτάς τον εαυτό σου στα μάτια. Να μπορείς να ξέρεις ανά πάσα στιγμή πως ό,τι λες στον εαυτό σου είναι αλήθεια. Να ξέρεις το τι, πώς, πού και με ποιους της ζωής σου, με το χέρι στην καρδιά, ότι είναι δικές σου επιλογές, επιθυμίες και αποφάσεις και είσαι περήφανη για αυτό που αληθινά είσαι.

Σταμάτα να έχεις γνώμη και άποψη για όλα

Η υπερπληροφόρηση είναι η νέα μάστιγα. Η ευκαιρία που έχεις ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεσαι για τα πάντα μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι, ειδικά αν συνοδεύεται από μια τάση να θες να έχεις γνώμη και άποψη για ό,τι συμβαίνει. Διαβάζοντας μερικά άρθρα και ένα σωρό πληροφορίες αμφιβόλων προελεύσεων δεν σε κάνει αυτομάτως ειδικό. Και δεν χρειάζεται. Σώσε χρόνο στον εαυτό σου καταλήγοντας σε 2-3 ασφαλές πηγές ενημέρωσης και ως προς τη γνώμη σου κράτα την για τους ανθρώπους που πραγματικά εμπιστεύεσαι και νιώθεις ότι μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα.

Σταμάτα  να ζεις μέσα στα κοινωνικά δίκτυα
Όποιο και αν είναι το κόλλημά σου, τα κοινωνικά μέσα μπορούν κυριολεκτικά να αναλάβουν ολόκληρη τη ζωή σου  εάν τους το επιτρέψεις. Είναι σίγουρο, ότι  η συγκέντρωση από καρδούλες, likes, followers και η παρακολούθηση του κοινωνικού σου  κύκλου δεν θα σε  κάνει πιο ευτυχισμένη. Στην πραγματικότητα, ήδη κάνει το αντίθετο. Ειδικά αυτή τη χρονιά, με την πανδημία και τα απανωτά μέτρα προστασίας και lockdown, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν την τιμητική τους. Βγες λοιπόν από το τριπάκι του να παρουσιάζεις στους άλλους τη ζωή σου σαν παραμύθι ή σαν όνειρο άλλων, αλλά επίσης σταμάτα να παραμυθιάζεσαι από την «εικόνα» του άλλου. Η ζωή είναι εκεί έξω, κι ακόμα και στα 2 μέτρα ή ακόμα κι αν φοράει μάσκα, είναι πολύ πιο αληθινή και χωρίς φίλτρο.

Μην δίνεις δικαιολογίες
Εάν έχεις  την τάση να βρίσκεις πάντα  δικαιολογίες για τις ενέργειές σου  ή τη συμπεριφορά των άλλων, αποφάσισε  να σταματήσεις  να επιτρέπεις  πλέον στις δικαιολογίες να διατηρούν τη δύναμη στη ζωή σου. Η δικαιολογία  είναι μια ολισθηρή πλαγιά. Τη στιγμή που την ξεστομίζεις, θα πείσεις τον εαυτό σου ότι η εξουσία είναι εκτός ελέγχου σου και ότι μπορείς να κάνεις τόσα όσα, μόνο για να τα “βολέψεις”. Οταν όμως αναλάβεις την ευθύνη, παίρνεις  τη δύναμή σου  πίσω – εγγυημένα.

Mην αφήνεις  τα πράγματα χωρίς να μιλάς
Είσαι το είδος του ατόμου που επιτρέπει στους ανθρώπους να ξεφεύγουν από πράγματα χωρίς να μιλάς; Αποφάσισε τώρα,  για το 2023  να είναι η χρονιά που θα προχωράς και θα λες ότι σ’ ενοχλεί  με θάρρος. Εάν έχεις  συνηθίσει να αφήνεις τους άλλους να κάνουν “τη δουλειά τους” κλέβοντας κομμάτια από τη δική σου ζωή, αυτό είναι ένα ισχυρό anti-resolution. Θα στέκεσαι ψηλά για  τον εαυτό σου και θ’ ανακτάς τον έλεγχο.

Μην έχεις προσδοκίες από τη σχέση σου

Αν κυκλοφορείς εκεί έξω με κουτάκια για όλα όσα θέλεις να σου προσφέρει η σχέση σου, ξεκινάς με πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές και πολύ στενά όρια, αλλά δεν πηγαίνεις στη μοδίστρα να σου ράψει κοστουμάκι. Η σχέση είναι ζωντανός οργανισμός. Κι οι προσδοκίες δεν θα αφήσουν χώρο στην έκπληξη, αλλά είναι πιο πιθανό στο τέλος να γίνουν πηγή απογοήτευσης.

Σταμάτα να ξοδεύεις τον χρόνο σου

Επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος αλλά και τόσο αυστηρά συγκεκριμένος, σταμάτα να τον ξοδεύεις και άρχισε να τον ζεις και κυρίως να τον απολαμβάνεις. Περιόρισε όλα αυτά που σε ζορίζουν, αυτά που δεν σου χρησιμεύουν και κυρίως αυτά που σε κάνουν να δυσανασχετείς. Περισσότερα όχι σημαίνει περισσότερος ουσιαστικός και ελεύθερος χρόνος.

Δείτε Επίσης

Σταμάτα να είσαι περισσότερο καλή απ’ όσο χρειάζεται

Σε συνέχεια του παραπάνω, μπορεί η καλοσύνη να είναι μια αρετή που πρέπει να έχεις και να τιμάς στη ζωή σου, αλλά μη φτάνεις και στο άλλο άκρο. Άλλο είμαι καλός άνθρωπος κι άλλο λέω σε όλα «ναι» και άλλο αφήνομαι να με εκμεταλλευτούν και να με χρησιμοποιήσουν.

Σταμάτα να επενδύεις στους άλλους

Κι όπως δεν θες να σε χρησιμοποιούν, άλλο τόσο δεν είναι υγιές –αλλά είναι σχεδόν τοξικό– να χρησιμοποιείς τους άλλους. Ακόμα και αν δεν το κάνεις με ιδιοτελή κι εγωιστικά κριτήρια, το να επενδύεις στους άλλους σημαίνει ότι σε κάτι αποβλέπεις, σε κάτι αποσκοπείς. Οπότε είναι καλύτερο να επενδύεις σε σένα και να αφήνεις τους άλλους να σε προσεγγίζουν και να σου προσφέρονται όπως εκείνοι θέλουν.

Σταμάτα να πιστεύεις ότι δεν σου αξίζουν τα καλύτερα

Επενδύοντας στον εαυτό σου, αρχίσεις να αναγνωρίζεις την αξία σου, μια αξία που δεν αλλάζει ή μεταβάλλεται ανάλογα με το αν είσαι ή όχι με κάποιον. Φροντίζοντας και αγαπώντας τον εαυτό σου γίνεσαι έτοιμη να αγαπήσεις και τους άλλους, αλλά και να δεχτείς την αγάπη που σου πρέπει – γιατί θα ξέρεις ότι σου αξίζει και δεν θα συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top