Now Reading
Το childit.gr προτείνει παραμύθια καλωσορίζοντας τον χειμώνα

Το childit.gr προτείνει παραμύθια καλωσορίζοντας τον χειμώνα

Με ιστορίες και παιδικά βιβλία που θα ζεστάνουν τις μέρες και τις νύχτες μας

«Σαν παραμύθι»

Συγγραφέας: Λίλα Στογιάννη

Εικονογράφηση: Λία Φωτιάδου

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης-Πυραμίδα

Ένα βιβλίο που είναι αφιερωμένο σε αυτούς που φέρνουν τον ήλιο στη ζωή των άλλων και καταφέρνει το ίδιο με τις λέξεις και την ιστορία αλλά και την υπέροχη εικονογράφησή του να φέρει φως στις καρδιές όσων το διαβάσουν – μικρών και μεγάλων. Με ήρωα ένα παιδί που ψάχνει το σπίτι του, περιδιαβαίνουμε τις εποχές για να φτάσουμε στην μόνη εποχή που είναι ικανή να προσφέρει ένα γερό σπίτι που θα κρατήσει για πάντα – κι αυτή δεν είναι άλλη από την εποχή της αγάπης!

«Εξαφάνιση στο Πίτσι Πίτσου»

Συγγραφέας: Ευτυχία Γιαννάκη

Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου

Εκδόσεις: Ίκαρος

Αν το Σάββατο χτυπήσει κατά λάθος το ξυπνητήρι τότε πολλά μυστήρια μπορούν να συμβούν. Αλλά ειδικός για την επίλυση μυστηρίων είναι ο μικρός Μπλε. Η νέα περιπέτεια των Πιτσιμπουίνων έχει παρεξηγήσεις, εξαφανίσεις, περίεργες εφευρέσεις και πάνω απ’ όλα συνεχίζει να έχει χιούμορ, έξυπνη πλοκή, αστείες και μυστήριες καταστάσεις. Το μόνο κακό με τις περιπέτειες στο Πίτσι Πίτσου είναι ότι τελειώνουν πολύ γρήγορα… ευτυχώς έχουμε να περιμένουμε και νέες ιστορίες!

«Λούνα – Μου αρέσει πολύ το ποδήλατο»

Συγγραφείς: Λήδα Βαρβαρούση, Agnes Verboven

Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Τι σημαίνει ότι κάτι είναι δικό μου; Τι σημαίνει μοιράζομαι; Πόσο ωραία αρετή είναι η ευγένεια. Και πόσο χρήσιμη η ευφυΐα και η φαντασία – αλλά πιο πολύ η καλή διάθεση είναι αυτή που κάνει το «μαζί» να γίνεται το πιο σημαντικό συστατικό στις φίλιες. Ένα μικρό βιβλίο, για μικρά παιδιά, αλλά με μεγάλες αρετές, και για μεγάλα συναισθήματα! Με αφορμή ένα ποδήλατο κάνουμε βόλτα σε μια υπέροχη ιστορία. Ένα βιβλίο που θα γίνει αφορμή για ωραίες συζητήσεις.

«Η φάλαινα, το αγόρι και η θάλασσα ανάμεσά τους»

Πέρσα Ζαχαρία

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το κομψοτέχνημα, για αυτό το μικρό αριστούργημα. Μικρό, εννοείται μόνο ως προς το μέγεθος. Με τη δύναμη της εικόνας, παρασύρει τους αναγνώστες να φτιάξουν τη δική τους –τις δικές τους για την ακρίβεια ιστορίες. Ένα βιβλίο που όσες φορές το ξεφυλλίσεις θα «διαβάσεις» και κάτι άλλο, θα νιώσεις και κάτι ακόμα. Για όλες εκείνες τις φορές που περιμένεις, που ανυπομονείς, που χαίρεσαι για κάτι αλλά μετά το αφήνεις να φύγει, όπως ήρθε…

«Το ημερολόγιο ενός εξερευνητή – Στην παγωμένη γη»

Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Συνέχεια της πρώτης περιπέτειας, εδώ ο Άρης και η Λίνα έχουν στα χέρια τους το δεύτερο ημερολόγιο του καθηγητή Φίλιππου. Στη συνέχεια της ιστορίας τα παιδιά μέσω του ημερολογίου ταξιδεύουν στη Γροιλανδία, παράλληλα όμως προσπαθούν να ανακαλύψουν το μυστήριο που αφορά την εξαφάνιση του καθηγητή, ψάχνουν στοιχεία, προσέχουν κάποιους περίεργους κουστουμαρισμένος κι αναρωτιούνται αν βρήκαν τυχαία το ημερολόγιο. Σασπένς, αγωνία, κι αυτό το βιβλίο διαβάζεται χωρίς ανάσα!

«Άβιβλος συγγραφέας Φραντζ Κλάφτα – Τα λόγια είναι περιττά»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Κατερίνα Κρις

Εκδόσεις: Πατάκη

Την Κατερίνα Κρις την διαβάζω από το πρώτο της βιβλίο και τη διαβάζω ανελλιπώς, τόσα και τόσα υπέροχα βιβλία, το ένα καλύτερο από το άλλο κι έρχεται τώρα ο Φραντζ Κλάφτα να της κλέψει τη δόξα! Και μάλιστα χωρίς καν βιβλίο! Ανυπομονούσα να βγει, το πήρα με το που κυκλοφόρησε, το διάβασα απνευστί και είμαι σίγουρη ότι το ίδιο κάνουν και οι μικροί αναγνώστες που το παίρνουν στα χέρια τους. Ιδιοφυές, ευρηματικό, με το γνωστό πανέξυπνο χιούμορ – για βιβλιοφάγους χωρίς όριο ηλικίας!

«Το αόρατο χωριό»

Συγγραφέας: Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

Εικονογράφηση: Έφη Κοκκινάκη

Εκδόσεις: Σαΐτης

Μια από τις ιδιότητες ενός χαρισματικού συγγραφέα είναι να βλέπει πράγματα και λεπτομέρειες που άλλοι δεν προσέχουν ή δεν παρατηρούν, προτέρημα ωστόσο που τον ξεχωρίζει είναι κυρίως ότι καταφέρνει με τις λέξεις του να κάνει και τους άλλους να τα δουν – αυτό ακριβώς κάνει κι η συγγραφέας αυτού του βιβλίου που παίρνει ένα ολόκληρο χωριό και με το μολύβι της το κάνει από αόρατο σε ορατό! Βοήθησε σε αυτό βέβαια και η εξαιρετική και πρωτότυπη εικονογράφηση της Έφης Κοκκινάκη.

«Τα μαγικά ταξίδια του Μάγιο»

Συγγραφέας: Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ένα βιβλίο μέσα ένα άλλο βιβλίο, μια ιστορία μέσα σε άλλες ιστορίες, το παιχνίδι των λέξεων που οδηγεί στον κόσμο της φαντασίας. Ο ήρωας της ιστορίας έχει ένα πρωτότυπο και καθόλου τυχαίο όνομα, λέγεται Μάγιο, του αρέσουν τα μάγια, τα μαγικά αλλά πιο πολύ τα μαγικά ταξίδια και αυτά δεν είναι άλλα από αυτά που κάνει κάθε αναγνώστης όταν διαβάζει ένα βιβλίο και χάνεται μέσα στις περιπέτειες των σελίδων του. Κι αυτό το βιβλίο όμως έχει πολλές περιπέτειες, αλλά θα σας αφήσουμε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας!

«Ο μικρός πρίγκιπας»

Βιβλίο με μαγνητάκια

Συγγραφέας: Antoine de Saint-Exupery

Εκδόσεις: Brainfood

Αυτή την έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα θα την λατρέψουν τα μικρά χεράκια, καθώς διαθέτει μαλακές σελίδες αλλά και μαγνητική υποδοχή για τους δεκαέξι μαγνήτες με φιγούρες από το γνωστό και αγαπημένο παραμύθι – με αυτό τον τρόπο έρχονται σε μια πρώτη επαφή με ένα εξαιρετικό κείμενο διασκεδάζοντας με έναν όμορφο και πρωτότυπο τρόπο. Μαζί με τα παιδιά κι οι γονείς έχουν ξανά μια ευκαιρία να θυμηθούν ότι «μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια».

«Πώς κοιμούνται τα ζώα»

Συγγραφέας: Petra Bartikova

Εικονογράφηση: Katarina Macurova

Εκδόσεις: Φουρφούρι

Δείτε Επίσης

Τα παιδιά συνηθίζουν να κάνουν τις πιο περίεργες και τις πιο ασυνήθιστες ερωτήσεις κι έχουν απορίες για τα πάντα – ένα πρωτότυπο πανέξυπνο βιβλίο που απαντάει σε μία από αυτές τις ερωτήσεις, το συγκεκριμένο θα το απολαύσουν τόσο οι γονείς που πρέπει να «γνωρίζουν» κάθε τι αλλά και τα παιδιά με το ανήσυχο πνεύμα! Ευτυχώς η σειρά εμπλουτίζεται και με απαντήσεις και σε άλλες κρίσιμες παιδικές απορίες, πάντα με πανέξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο – και με ολοζώντανη εικονογράφηση!

«Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια»

Συγγραφέας: Jean-Pierre Simeon

Εικονογράφηση: Olivier Tallec

Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη

Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια και να ένα βιβλίο που χρησιμοποιεί τη δύναμη της ποίησης, των λέξεων, των χρωμάτων και της φαντασίας για να γιατρέψει κάθε θλίψη. Ένα βιβλίο στο οποίο επιστρέφω συχνά και που πράγματι με κάνει να νιώθω καλά, με κάνει να θυμάμαι τη σημαίνει ποίηση, ότι βρίσκεται στα απλά, τα καθημερινά, στις λεπτομέρειες που ομορφαίνουν την κάθε στιγμή μας. Συγκινητικό, αληθινό, ρομαντικό, υπέροχο – για μικρούς και μεγάλους ονειροπόλους.

«Η τσαγιέρα που ανθίζει»

Συγγραφέας: Τασούλα Επτακοίλη

Εικονογράφηση: Zafouko Yamamoto

Εκδόσεις: Καστανιώτης

Η τσαγιέρα είναι ένα αντικείμενο που προσελκύει σαν παιχνίδι τα μικρά παιδιά, αλλά και αργότερα όσους μεγαλώνουν και γίνονται λάτρεις του τσαγιού, η ηρωίδα του παραμυθιού αυτού έχει αδυναμία στις τσαγιέρες – για την ακρίβεια έχει ένα σπίτι γεμάτο με αυτές σε όλα τα χρώματα, σχέδια και τις βρίσκεις και στα πιο απίθανα μέρη – όμως τι γίνεται όταν σε μια τσαγιέρα σπάσει το καπάκι; Θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία ή θα πάει στράφι; Την απάντηση θα δώσει ένα παιδί, κι η δύναμη της αγάπης και της φαντασίας… Το αγάπησα!

«Χιούστον, με ακούς;»

Συγγραφέας: Marie Le Cuziat

Εικονογράφηση: Nina Benetau

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

«Παίζοντας» με τη γνωστή «διαστημική» φράση «Χιούστον με ακούς» ένα παιδί θα γίνει μέχρι και… αστροναύτης για να τιμήσει το μικρό του ψαράκι. Ένα τρυφερό βιβλίο για ένα ευαίσθητο θέμα όπως είναι η απώλεια ενός κατοικιδίου, ενός δηλαδή αγαπημένου φίλου. Πρωτότυπο, έξυπνο, με κείμενο και εικονογράφηση που ξεχωρίζει και κερδίσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Ένας ωραίος τρόπος να μιλήσουν οι γονείς στα παιδιά για ένα θέμα που πάντα μας φέρνει σε αμηχανία.

«Ο ακροβάτης και οι άλλοι»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Ευτυχία Ηλιάδου

Εκδόσεις: Μάρτης

Ήδη από το εξώφυλλο σε κερδίζει κι ύστερα με κάθε του λέξη και με κάθε του εικόνα και με κάθε του σελίδα – από την αρχή ως το τέλος. Αλλά ποιο τέλος; Αυτή η ιστορία δεν τελειώνει. Όπως και κάθε ιστορία που αξίζει να λέγεται ή να διαβάζεται… δεν πρέπει να τελειώνει αλλά πρέπει να δίνει στον αναγνώστη το δικαίωμα και τη δυνατότητα να τη συνεχίζει με τη δύναμη της φαντασίας. Γιατί αυτό κάνουν πάνω απ’ όλα τα βιβλία που τα θεωρούμε λίγο παραπάνω δικά μας – μας βάζουν μέσα τους ή τα βάζουμε εμείς μέσα μας και τα συνεχίζουμε…

 

Ελπίζουμε να τα απολαύσετε, και να τα διαβάσετε πολλές πολλές φορές!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top