TOP

Tα πιο όμορφα παιδικά βιβλία για Άγιους Βασίληδες από το childit.gr

Ένας Άγιος Βασίλης…για τον καθένα!

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία για Άγιους Βασίληδες…

της Αγγελικής Λάλου

 

aivasilistisxronias

“Άι Βασίλης της χρονιάς”

Συγγραφείς: Βασίλης Κουτσιαρής- Γιάννης Διακομανώλης

Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Περασμένενα μεσάνυχτα και μετά το σύνθημα του δημάρχου ένα περίεργο παιχνίδι ξεκίνησε από άκρη σ’ άκρη, σε ολόκληρη την πόλη. Περίπου εκατό Άγιοι Βασίληδες ξεχύθηκαν στους δρόμους παίρνοντας μέρος στον ιδιόρρυθμο διαγωνισμό “ποιος θα προλάβει να μοιράσει περισσότερα δώρα”! Ο Άρης με το κρυμμένο ποδήλατό του θέλει πολύ να κερδίσει…αλλά δεν έχει υπολογίσει έναν ισχυρό αντίπαλο! Μια πρωτότυπη και πανέξυπνη ιστορία που θα σας κάνει να (ξανα)πιστέψετε στον Άγιο Βασίλη!

Σελίδες: 36

Ηλικία: 6-9

 

mintaleporis

“Μην ταλαιπωρείς τον Αϊ-Βασίλη”

Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας

Εικονογράφηση: Ζωή Λούρα

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2012

Παρά την ηλικία του, τη φουσκωμένη κοιλίτσα του, την κούραση και τα αμέτρητα χιλιόμετρα που έχει να διανύσει μέσα σε μια νύχτα, θα τον δεις πάντα χαμογελαστό να μοιράζει τα δώρα του, με περισσή αγάπη και ιδιαίτερη προσοχή! Ωστόσο, κάποια παιδιά δεν εκτιμούν τον κόπο του και του κάνου τη ζωή δύσκολη. Αν θες και του χρόνου να είσαι στη λίστα με τα παιδιά που θα λάβουν το δώρο τους, αυτό το βιβλίο θα σου δείξει τον τρόπο πώς να γίνεις ένας από τους πολύτιμους βοηθούς του… Γιατί κι ο Άγιος Βασίλης έχει κι αυτός τα όριά του!

Σελίδες: 48

Ηλικία: 3+

 

trivizas

“Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους”

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

Εικονογράφηση: Βαγγέλης Ελευθερίου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2012

Είναι δυνατόν ο Άγιος Βασίλης να βρεθεί το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στη φυλακή; Και τότε ποιος θα μοιράσει τα δώρα… Τι ρόλο θα παίξουν τα ποντικάκια που τον συντροφεύουν στο κελί του…και πώς θα ξεμπλέξει τελικά ο καλόκαρδος ασπρογένης; Άλλη μια διασκεδαστική ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά… που βάζει τον Άγιο Βασίλη σε περιεπέτειες που θίγουν με εύθυμο τρόπο τα κακώς κείμενα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας!

Σελίδες: 64

Ηλικία: 6+

 

virginia

“Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία”

Συγγραφέας: Παπαθεοδώρου Βασίλης

Εικονογράφηση: Καλογερή Λίλα

Εκδόσεις: Καστανιώτης, 2013

Βασισμένο πράγματι σε αληθινή ιστορία, αυτή της Βιρτζίνια Ο Χάνλον, το βιβλίο είναι ένας ύμνος στην τρυφερότητα. Η ηρωίδα μας, οκτώ μόλις χρονών το 1897, αποφασίζει να στείλει μια επιστολή στην πιο αξιόπιστη εφημερίδα της εποχής της με σκοπό να πάρει απάντηση στο φλέγον ερώτημά της: “αν υπάρχει πράγματι Άγιος Βασίλης”. Ο αρχισυντάκτης της νεοϋορκέζικης Σαν, Φράνσις Τσερτς, αποφασίζει να δώσοει την πιο αφοπλιστική απάντηση! Μέσα από στοιχεία και λεπτομέρειες για τη ζωή της ηρωίδας, οι αναγνώστες θα μάθουν τα πάντα γι’ αυτό το γράμμα…και θα λύσουν και τις δικές τους απορίες για την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη.

Σελίδες: 105

Ηλικία: 8+

 

gorgona

“Ο Αϊ-Βασίλης και η μικρή γοργόνα”

Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2012

Μια μικρή γοργόνα, η Θαλασσένια, έχει ένα κρυφό όνειρο. Θέλει να γνωρίσει από κοντά τον Άγιο Βασίλη. Πώς θα γίνει όμως αυτό αφού δεν μπορεί να αναπνεύσει έξω από το νερό; Με τη δύναμη της θέλησης θα καταφέρει να φτάσει στα παγωμένα νερά  του Βόρειου Πόλου…κι εκεί άσπρες φάλαινες, πολικές αρκούδες, ξωτικά, παγοθραυστικά, τάρανδοι, μυθικά κι άλλα περίεργα πλάσματα, θα τη βοηθήσουν όσο μπορούν. Θα τα καταφέρει άραγε; Την απάντηση θα τη βρείτε σε αυτό το πολύ καλογραμμένο κι έξυπνο βιβλίο, με την εξίσου όμορφη εικονογράφηση.

Σελίδες:  56

Ηλικία:  5+ 

 

filo

 

“Άι-Βασίλη θέλω έναν φίλο”

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Rebecca Harry

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Ίκαρος, 2013

Ένας μικρός κούνελος γράφει στον Άγιο Βασίλη και του ζητάει ένα φίλο. Καθυστερεί όμως να στείλει το γράμμα του κι έτσι πρέπει να το πάει ο ίδιος! Μέχρι να φτάσει στον προορισμό του συναντάει διάφορα ζωάκια που θα χρειαστούν τη βοήθειά του. Μια τρυφερή ιστορία για τη δύναμη της προσφοράς, της ευγένειας και της αγάπης.

Σελίδες: 32

Ηλικία: 2+

 

010000014705l

“Ο Αϊ-Βασίλης έχει δουλειές

Πίεσε,  τράβηξε, γύρισε: Σχήματα, χρώματα, αριθμοί, αντίθετα”

Εικονογράφηση: Kait Eaton

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Τσίπρα

Εκδόσεις: Βιβλιόφωνο, 2012

Ένα βιβλίο δραστηριοτήτων στο πνεύμα των εορτών! Για ανήσυχα μικρά χεράκια που θα μάθουν τη μαγεία της Πρωτοχρονιάς και του Άγιου Βασίλη και ταυτόχρονα θα διασκεδάσουν σηκώνοντας μυστικά παραθυράκια και βελτιώνοντας τις γνώσεις του σχετικά με τους αριθμούς, τα σχήματα, τα χρώματα και άλλα πολλά.

Σελίδες: 10

Ηλικία: 2+

 

odikosmas

“Ο δικός Άγιος Βασίλης”

Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Εικονογράφηση: Νικόλαος Ανδρικόπουλος

Εκδόσεις: Πατάκης, 2012

Έχει πάντα ο Άγιος Βασίλης τη μορφή που γνωρίζουμε όλοι; Τα κόκκινα ρούχα, τα άσπρα μαλλιά και τα άσπρα γένια; Ο Βαγγέλης Ηλίοπουλος σε αυτό το ιδιαίτερο παραμύθι έρχεται να δώσει μια διαφορετική εκδοχή και να συστήσει έναν άλλον Άγιο Βασίλη, μέσα από τα μάτια του ήρωά του, του μικρού και φτωχού Ιωάννη. Μια όμορφη και πολύ τρυφερή ιστορία, με ξεχωριστή εικονογράφηση.

Σελίδες:  29

Ηλικία: 4+   

 

tadora copy

“Τα δώρα του Άη Βασίλη

Με 4 γιορτινούς ήχους”

Εκδόσεις: Susaeta, 2012

Μουσικό βιβλίο που δίνει στους μικρούς αναγνώστες τη δυνατότητα να χαρούν τις εικόνες πατώντας τα κουμπάκια κι ακούγοντας γιορτινούς ήχους!

Σελίδες: 8

Ηλικία: 2+

 

oipiooreesistories

“Οι πιο ωραίες ιστορίες με τον Αϊ-Βασίλη”

Συγγραφέας: Κριστιάν Ζολιμπουά, Ζενεβιέβ Νοέλ, Ζαν Ζακ Βασέρ, Μπερνάρ Πεϊράν

Εικονογράφηση: Κλερ Λε Γκραν

Μετάφραση: Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη

Εικονογράφηση: Λοράν Ρισάρ, Φλοράνς Λανγκλουά, Ζιλ Φρέλι, Κουεντίν Γκρεμπάν

Εκδόσεις: Μίνωας, 2012

Ένα συλλογικό βιβλίο λαχταριστό, χορταστικό κι απολαυστικό με όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τον Άγιο Βασίλη! Μοναδικές ιστορίες, περιπέτειες, γέλιο και διασκέδαση. Προσεγμένα κείμενα, πανέμορφη εικονογράφηση, σε μια έκδοση που πραγματικά θα σας κερδίσει.

Σελίδες: 64

Ηλικία: 3-6

  

Καταχώρησε Σχόλιο