Now Reading
Mήπως είσαι stress eater;

Mήπως είσαι stress eater;

Λέμε τώρα…

Συντάκτης: Ζωή Γκόρου

Στάσου λίγο και σκέψου. Μήπως όταν πέφτει πολύ δουλειά στο γραφείο ρημάζεις αυτά τα φρικτά, συσκευασμένα κουλουράκια που φέρνουν με τον καφέ (και ζητάς νας φας και των άλλων); Tα σοκολατάκια πραλίνας γίνονται η βασική σου διατροφή στην εξεταστική μαζί με τόνους ψωμί με μαγιονέζα (όχι, light καλέ, την κανονική) ακόμα και μία ώρα μετά από το μεσημεριανό; Όταν σε αγχώνουν τα deadlines εσύ πάντα, μα πάντα κάτι μασουλάς; ΟΚ, είσαι stress eater και δεν είσαι μόνη σου.

Ρίξε το φταίξιμο στη μαμά. Δεν τα έχει κάνει όλα σωστά. Ειδικά οι παλαιότερες γενιές είχαν αυτή τη φοβερή ιδέα, όταν ήμασαν στεναχωρημένες να μας δίνουν για παρηγοριά γλυκό. Έτσι η κατάσταση, γίνεται μοτίβο συμπεριφοράς και μέχρι και σήμερα, όταν είσαι στις μαύρες σου την πληρώνει το ψυγείο. Ακόμα σκέψου τα επίπεδα άγχους στη ζωή σου. Μήπως η πίεση είναι μεγάλη; Οι ειδικοί διατροφολόγοι αναφέρονται στο stress eating ή συναισθηματική διατροφή σαν μια συμπεριφορά που συνδέεται με την πρόσληψη τροφής την οποία δεν την προκαλεί η φυσιολογική πείνα αλλά συναισθήματα όπως άγχος, φόβος, μοναξιά κ.α μην αρχίσουμε να λέμε, ο κατάλογος έχει πολλά και τα έχουμε νιώσει όλοι…

Για να καταπολεμήσεις το strees eating και να μη δεις μια ωραία μέρα ότι το τζιν σου δεν μπαίνει με τίποτα, κάνε τα εξής δοκιμασμένα κόλπα:

H τακτική γυμναστική θα σε βοηθήσει να μειώσεις το στρες. Εάν βαριέσαι να ξεκινήσεις διάβασε αυτό

To νερό, 8 ποτήρια την ημέρα, θα προκαλέσουν αίσθημα κορεσμού στην πείνα σου, που όπως είπαμε δεν είναι πείνα. Μην ανοίξεις τα μπισκότα, πιες νερό!

Στο γραφείο ή στη μελέτη να έχεις μπροστά σου υγιεινά σνακ όπως στικ καρότου ή ριζογκοφρέτες που έχουν λίγες θερμίδες. ‘Εαν δεις συνάδελφο/κολλητό που γιορτάζει και κρατά σοκολατάκια πες γρήγορα χρόνια πολλά και φύγε μακριά. Χωρίς να πάρεις γλυκό.

Δείτε Επίσης

Τρώγε τα βασικά σου γεύματα αργά και συνείδηση. Θα μειώσεις έτσι την πείνα σου και τα τσιμπολογήματα.

Σημείωσε καθημερινά πότε και κάτω από ποιες συνθήκες έφαγες χωρίς να πεινάς. Κράτησε ημερολόγιο διατροφής, θα σε βοηθήσει.

Εάν τα συμπτώματα του στρες επιμένουν, ζήτησε βοήθεια από ψυχολόγο.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top