TOP

Οι μητέρες είναι οι απόλυτες αθλήτριες αντοχής. Η πρώτη αποκλειστική συλλογή μητρότητας της Nike, η Nike (M), υποστηρίζει τις γυναίκες σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης και μετά από αυτή.

Ένα παράδειγμα της καθολικής φιλοσοφίας σχεδιασμού της Nike, το Nike (M) δημιουργείται συνδυάζοντας τα ευρήματα δεδομένων εγκυμοσύνης με αναλυτικά στοιχεία από περισσότερες από 150.000 περιπτώσεις σύγκρισης μη εγκύων γυναικών έναντι αυτών των εγκύων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού, οι σχεδιαστές συγκέντρωσαν επίσης λεπτομερή ανατροφοδότηση σχετικά με την εφαρμογή, την αίσθηση και τη λειτουργικότητα από σχεδόν 30 γυναίκες αθλήτριες που ήταν σε σγκυμοσύνη ή μετά τον τοκετό.

«Όσο περισσότερο ακούγαμε τις μέλλουσες μητέρες και τις μητέρες μετά τον τοκετό, τόσο περισσότερο μαθαίναμε, επεξεργαζόμασταν και καινοτομούσαμε μέσω του σχεδιασμού χωρίς αποκλεισμούς», λέει η Carmen Zolman, ανώτερη διευθύντρια σχεδιασμού της Nike για την καινοτομία ενδυμάτων. «Είναι το έργο μιας ζωής να δουλεύουμε σε όλα τα είδη των μητέρων για να φέρουμε στη ζωή μια capsule συλλογή που υποστηρίζει πραγματικά τη σχέση των γυναικών με τον αθλητισμό κατά τη διάρκεια μιας τόσο μεταμορφωτικής περιόδου στη ζωή τους».

Οι συζητήσεις με πολλές μητέρες επαγγελματίες αθλήτριες της Nike φωτίζουν αυτήν την αλήθεια. Οι εμπειρίες τους διευκρινίζουν επίσης την ώθηση για τη Nike (M). Η γέννηση είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο μεταμορφωτικά γεγονότα που μπορεί να βιώσει το ανθρώπινο σώμα.

Είτε πρόκειται για μια βιολογική μαμά, για μια παρένθετη μαμά, θετή μαμά, μητριά ή οποιαδήποτε άλλη μαμά, το ταξίδι και η ανάκαμψη κάθε μητέρας μοιάζουν διαφορετικά. Ωστόσο, τα γενικά θέματα που απασχολούν τις μητέρες επαγγελματίες αθλήτριες εξακολουθούν να ισχύουν για όλες ανεξαιρέτως τις μητέρες: να είστε υγιείς, να είστε σίγουρες, να είστε ενεργές. Πάνω απ ‘όλα, να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας – πάντα.

Από τον καθορισμό παγκόσμιων ρεκόρ έως την ανάκαμψη από τον τραυματισμό έως τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας νέας ζωής, το ανθρώπινο σώμα είναι πραγματικά καταπληκτικό – όπως και το μυαλό που το υποστηρίζει.

Το χρονοδιάγραμμα της μητρότητας δεν σταματά στους εννέα μήνες. Στην πραγματικότητα, για τις πολλές γυναίκες που έχουν δύο ή τρία παιδιά (κατά μέσο όρο), το ταξίδι πλοήγησης της μητρότητας από τη σύλληψη την εγκυμοσύνη και τον τοκετό μπορεί να είναι έως και 10 χρόνια.

Η μητρότητα είναι ένα νέο κεφάλαιο για τη σχέση μιας γυναίκας με το σώμα της και με τον αθλητισμό και συχνά είναι δύσκολο για τις εγκύους και τις μητέρες μετά τον τοκετό να βρουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να παραμείνουν στον αθλητισμό ή για να τον ξεκινήσουν.

Είναι αναγκαίο στην εποχή μας να αναδειχθεί η σημασία της υποστήριξης των γυναικών στην πορεία τους προς και μέσω της μητρότητας, έτσι ώστε οι μητέρες να έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν τον σωστό τρόπο και με τους δικούς τους όρους. Επειδή ο αθλητισμός δεν πρόκειται πάντα για τη θραύση παγκόσμιων ρεκόρ ή τη νίκη σε τουρνουά. Μερικές φορές πρόκειται για τη διασφάλιση ότι οι μητέρες αισθάνονται αρκετά άνετα στο σώμα τους και στη φυσική τους κατάσταση.

Με την εισαγωγή της συλλογής Nike (M), μια capsule συλλογή τεσσάρων κομματιών που αποτελείται από το Nike (M) Pullover, το Nike (M) Swoosh Bra, το Nike (M) Tank και το Nike One (M) Tight, η Nike χρησιμοποιεί καθολική φιλοσοφία σχεδιασμού για να βοηθήσει και να στηρίξει τις μητέρες καθώς η σχέση τους με το σώμα τους και τον αθλητισμό αλλάζουν ταυτόχρονα.

Για παράδειγμα, ο αθλητικός στηθόδεσμος Nike (M) είναι υπέροχος γιατί δίνει στις μητέρες εύκολη πρόσβαση όταν θέλουν να θηλάσουν.

Είτε μαθαίνουν να νιώθουν καλά στο σώμα τους καθώς αλλάζει ή συνειδητοποιούν ότι το σώμα τους μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να τις ωθήσει στην κορυφή του αθλητισμού, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οι αθλήτριες της Nike mom πιστεύουν ότι το να είναι μαμά τις κάνει καλύτερες αθλήτριες και καλύτερους ανθρώπους.

Η συλλογή Nike (M) κυκλοφορεί στις 17 Σεπτεμβρίου στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αφρική στο nike.com.

(Πηγή και credit photo: news.nike.com)

Καταχώρησε Σχόλιο