TOP

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Ο πιο γλυκός τρόπος για να καλωσορίσετε την άνοιξη...και να γλυκαθείτε οικογενειακώς

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας. Μπορεί να έχεις συνηθίσει πλέον να έχεις τις φράουλες στη διάθεσή σου όλο τον χρόνο αλλά την άνοιξη βρίσκονται στα καλύτερά τους. Αν λοιπόν έχεις διάθεση για ένα γρήγορο και ελαφρύ γλυκό, αυτή η συνταγή για μίνι καπτσίζκεϊκ.
Συστατικά
200 γρ. φράουλες
2 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
220 γρ. ζάχαρη
80 γρ. φυτικό λάδι
ξύσμα λεμονιού
1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 κάψουλα)
Λίγο αλάτι
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για την επικάλυψη
200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
40 γρ. μαλακό βούτυρο
80 γρ. άχνη ζάχαρη
λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
Για το γαρνίρισμα
φράουλες κομμένες σε φέτες (μπορείς αν θες τις μισές  να τις έχεις βουτήξει σε υγρή σοκολάτα)

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λιπαίνεις με βούτυρο ή με σπρέι μαγειρικής την ειδική φόρμα για cupcakes με 12 θήκες και βάζεις χαρτάκια ψησίματος για cupcakes.

Πλένεις, στεγνώνεις και καθαρίζεις τις φράουλες από το κοτσάνι-φύλλο. Βάλε τες στο μπλέντερ για να τις πολτοποιήσεις. Αν θες να μην έχουν σπόρους μπορείς να τις περάσεις από σουρωτήρι ή τούλι.

Βάλε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια, το ξύσμα και τις πολτοποιημένες φράουλες. Χτυπάς τα υλικά με μίξερ χειρός για λίγο, ώστε να αναμειχθούν καλά. Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύεις λίγο ακόμα απαλά με μια σπάτουλα.

Γέμισε τις θήκες με το μείγμα, όσο μπορείς ισόποσα και ομοιόμορφα. Φροντίζοντας να έχεις γεμίσει τις θήκες κατά τα 2/3.

Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή από το κέντρο των cupcakes. Άφησέ τα να κρυώσουν καλά για να τα ξεφορμάρεις πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά.

Για την επικάλυψη

Χτυπάς το τυρί και το βούτυρο με μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Πρόσθεσε την άχνη και τη βανίλια. Κάλυψε με το μείγμα την κορυφή από κάθε cupcake και στο τέλος γαρνίρεις με φέτες φράουλας ή με μια ολόκληρη φράουλα επικαλυμμένη με σοκολάτα.

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)

 

Καταχώρησε Σχόλιο