Τα κύρια χαρακτηριστικά της ιταλικής κουζίνας είναι η ακραία απλότητα της, με πολλά πιάτα αποτελούμενα από 4 έως 8 συστατικά. Οι Ιταλοί μάγειρες βασίζονται στην αρχαία ελληνική κουζίνα και στην ποιότητα των υλικών παρά στην πολυπλοκότητα της προετοιμασίας. Τα πιάτα και οι συνταγές, συχνά, δημιουργούνται περισσότερο από γιαγιάδες και όχι από σεφ, και για αυτόν τον λόγο πολλές συνταγές είναι προσαρμοσμένες στην οικιακή κουζίνα της νοικοκυράς.
Πολλά πιάτα που κάποτε ήταν γνωστά μόνο στις περιοχές της καταγωγής τους, έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Το τυρί και το κρασί αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της κουζίνας, με πολλές παραλλαγές και μία συγκεκριμένη νομική προστασία, την Ελεγχόμενη Προστασία Προέλευσης (DOC). Ακόμα και ο καφές, ειδικά ο εσπρέσο, κατέστη σημαντικός για την ιταλική κουζίνα.
Ορμώμενοι λοιπόν αυτά τα χαρακτηριστικά αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια να σας μεταφέρουμε μια αξιοζήλευτη κουλτούρα, με σκοπό να σας ταξιδέψουμε στο παρελθόν της αρχαίας ελληνικής γαστρονομίας αλλά σε μια ήπια μορφή και έκφανση της, την ιταλική κουζίνα. Με όραμα, πάθος και σεβασμό θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε και τους πιο απαιτητικούς. Μια κατάσταση fine dining με μια αίσθηση “βρίσκομαι στο σαλόνι ή στο μπαλκόνι μου” .