TOP

6 τρόποι με τους οποίους ένα νήπιο αναστατώνει τη ζωή μας

Φέρνει τα πάνω, κάτω. Μας βάζει ακόμα και στη διαδικασία να παραγγέλνουμε λιγότερα σουβλάκια!

Η ζωή με ένα νήπιο είναι κουραστική, είναι συναρπαστική, αλλά δεν είναι ποτέ βαρετή. Και αλλάζει τα πάντα στην καθημερινότητά μας, από το τι τρώμε και το τι φοράμε μέχρι το πώς σκεφτόμαστε. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μας μεταμορφώνει, εσωτερικά και εξωτερικά.

1. Μας «αναγκάζει» να μαγειρεύουμε συχνότερα. Πάνε οι εποχές που μπορούσαμε να επιβιώσουμε για μέρες παραγγέλνοντας πίτσες και σουβλάκια. Τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να μαγειρεύουμε καθημερινά, ή τουλάχιστον σχεδόν καθημερινά αν, περιστασιακά, απολαμβάνουμε την ευγενική χορηγία κάποιου σπιτικού φαγητού από τις γιαγιάδες. Επίσης, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να περιορίσουμε, και ιδανικά να εξαφανίσουμε, τα γλυκά από το σπίτι. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση είναι σίγουρο ότι το νήπιό μας θα τα ξετρυπώσει και θα τα εξαφανίσει το ίδιο!
2. Δεν μπορούμε πλέον να πάμε πουθενά μόνες μας. Είτε πρόκειται για ένα δείπνο με φίλους είτε για τα ψώνια της εβδομάδας είτε για ένα ταξίδι στο εξωτερικό, έχουμε πάντα ένα νήπιο μαζί μας, να κάνει αλχημείες με το αλάτι και το πιπέρι στο τραπέζι της ταβέρνας, να γραπώνει λιχουδιές από τα ράφια του σουπερμάρκετ ή, αντίστοιχα, να κυνηγάει τα περιστέρια στις πλατείες ενώ εμείς προσπαθούμε να σταθούμε μόλις για μερικά δευτερόλεπτα ακίνητες για να φωτογραφίσουμε τα αξιοθέατα.
3. Ξυπνάμε από τα άγρια χαράματα. Υπάρχουν, βέβαια, και νήπια «νυχτοπούλια», που κοιμούνται αργά το βράδυ και ξυπνούν αργά το πρωί, αλλά τα περισσότερα πετάγονται από το κρεβάτι τους προτού ακόμα η μέρα να φέξει, γεμάτα ενέργεια, αναγκάζοντάς μας να τα ακολουθήσουμε στους τρελούς ρυθμούς τους ακόμα και τις ώρες που χρειαζόμαστε ένα λίτρο καφέ για να ανοίξει το μάτι. Τα καλά της υπόθεσης; Η μέρα μας ξαφνικά αποκτά περισσότερες ώρες –ίσως περισσότερες και από όσες μπορούμε να αντέξουμε– και βλέπουμε περισσότερες ανατολές του Ήλιου από όσες θα μπορούσαμε να φανταστούμε στο παρελθόν.
4. Αφιερώνουμε ατελείωτες ώρες στο παιχνίδι και τη χειροτεχνία. Και εκεί που θα χαζεύαμε ανενόχλητες την οθόνη του κινητού μας κάνοντας για νιοστή φορά scroll down στο Facebook, έχουμε ένα νήπιο να μας ζητάει να φτιάξουμε κατασκευές από τουβλάκια και να χρωματίσουμε παρέα το αγαπημένο του παραμύθι, ανακαλύπτοντας δεξιότητες που είχαμε θαμμένες από τη δική μας παιδική ηλικία.
5. Αρχίζουμε να ζούμε το τώρα. Πριν από το νήπιο, μπορούσαμε άνετα να περνάμε ατελείωτες εποικοδομητικές ώρες ανησυχώντας για το μέλλον ή νοσταλγώντας το παρελθόν. Όμως καθώς αυτές οι έννοιες δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για ένα νήπιο, ζώντας μαζί του μαθαίνουμε να ζούμε περισσότερο στο παρόν, απολαμβάνοντας παρέα το τσαλαβούτημα μέσα σε νερόλακκους και το παιχνίδι με την μπάλα στο πάρκο.
6. Αναθεωρούμε την γκαρνταρόμπα μας. Αν καταφέρνετε να κυνηγήσετε ένα νήπιο με τακούνια και φούστα pencil, σας αξίζουν συγχαρητήρια. Η αλήθεια είναι πάντως ότι στη ζωή με το νήπιο βολεύουν περισσότερο τα αθλητικά παπούτσια, τα παντελόνια και τα φουτεράκια. Και μπορεί, τελικά, να μας κολακεύουν περισσότερο από όσο νομίζαμε στο παρελθόν, ακόμα και αν τότε ήμασταν ορκισμένες λάτρεις μιας λιγότερο casual αισθητικής.

Καταχώρησε Σχόλιο