TOP

5 τρόποι για να πιει το παιδί μας γάλα

Iδέες που θα το κάνουν να αγαπήσει το γάλα και πάλι.

Μπορεί, για τον οποιοδήποτε λόγο, το παιδί σας να μη θέλει να πιει το γάλα του, ενώ πριν από κάποιες εβδομάδες το έπινε μονορούφι. Τα παιδιά περνούν φάσεις με τα φαγητά και τις προτιμήσεις τους, και μπορεί και το δικό σας να αλλάξει γνώμη σύντομα. Το πιο σημαντικό ειναι να ελέγξετε με τον παιδίατρό σας ότι δεν έχει δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα και σίγουρα σε καμία περίπτωση να μην το πιέσετε να το πιει με το ζόρι, γιατί θα πετύχετε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Αφού λοιπόν αποκλείσετε τους οργανικούς παράγοντες, κάντε υπομονή και ακολουθήστε τις ιδέες που σας προτείνουμε, οι οποίες θα κάνουν το παιδί σας να αγαπήσει και πάλι το γάλα. 

Αφήστε να δοκιμάσει άλλους τρόπους

Αρχικά δοκιμάστε είτε να του το δώσετε παγωμένο είτε να το ζεστάνετε. Αν έχει συνηθίσει τον έναν απο τους δύο τρόπους, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τον άλλο. Δοκιμάστε επίσης να του το σερβίρετε σε καινούρια κούπα με τον αγαπημένο του ήρωα ή και με καλαμάκι. Μπορείτε επίσης να του το προσφέρετε με άλλους τρόπους, όπως να φτιάξετε ένα milkshake με φρούτα. Εναλλακτικά, φτιάξτε μια κρέμα ή ένα ρυζόγαλο ώστε να απολαύσει τα οφέλη του γάλακτος σε άλλη μορφή. Δοκιμάστε ακόμη να βουτήξει αγαπημένα μπισκότα ή κουλουράκια στο γάλα του. Τα δημητριακά με γάλα είναι μια ακόμα καλή επιλογή για ένα χορταστικό πρωινό πριν από το σχολείο.

Σε περίπτωση που δείτε πως δυσκολεύεται με το αγελαδινό γάλα, δοκιμάστε να του δώσετε άλλες μορφές γάλακτος όπως κατσικίσιο, γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας, που πλέον θα βρείτε πολύ εύκολα στα σουπερμάρκετ.

Μεταμφιέστε το σε «σούπερ» γάλα

Πολλά παιδιά βαριούνται τη γεύση του γάλακτος και σταματούν να το πίνουν ευχάριστα. Μπορεί όμως με μία κουταλιά HEMO να αλλάξει γνώμη. Ενισχύστε τη γεύση του γάλακτος και δώστε του σοκολατένιο χρώμα. Ποιο παιδί μπορεί να αντισταθεί σε μια τόσο λαχταριστή γεύση; Αν μάλιστα του εξηγήσετε ότι αυτή η κουταλιά περιέχει 11 βιταμίνες, 4 μεταλλικά στοιχεία και βύνη, που δυναμώνουν το σώμα και το πνεύμα, θα το πιει με μεγαλύτερη ευχαρίστηση γιατί θα το βοηθήσει να γίνει ένας μικρός «σούπερ ήρωας».

Ιστορίες δύναμης

Στα παιδιά αρέσει να συνδυάζουν το κάθε τι που τρώνε με τη δύναμη που τους προσφέρει. Ειδικά στα πιο μικρά, που πιστεύουν στις «σούπερ δυνάμεις», μπορούμε να εξηγήσουμε τι θα τους προσφέρει ένα ποτήρι γάλα.

Μπορούμε να πούμε λοιπόν πως:

α. Μας προστατεύει τα δόντια.

β. Μας γεμίζει ενέργεια για να μπορούμε να τρέχουμε χωρίς να κουραζόμαστε γρήγορα.

γ. Μας δυναμώνει τα κόκαλα του σώματος, ώστε αν πέσουμε και χτυπήσουμε να μη σπάνε εύκολα.

δ. Μας βοηθάει να ψηλώσουμε.

Έχοντας τα παραπάνω στο μυαλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να δημιουργήσετε ιστορίες με ήρωες που πίνουν το γάλα τους και αμέσως ψηλώνουν ή ό,τι άλλο σκεφτείτε. Συνδυάστε το επίσης και με αθλήματα και με το πόσο καλές επιδόσεις έχουν οι αθλητές που πίνουν γάλα.

Επίσκεψη σε φάρμα

Πολλές φορές μια επίσκεψη σε μια φάρμα με αγελάδες, κατσίκες, αλλά και άλλα ζωάκια, όπου το παιδί θα μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία συλλογής γάλακτος, μπορεί να βοηθήσει στο να θέλει να το πιει. Πολλοί αγρότες τρελαίνονται να κάθονται με τα παιδιά και να τους λένε ιστορίες για τις κατσίκες τους και τις αγελάδες τους. Τα παιδιά σε μια φάρμα μπορούν να δουν πόση δουλειά έχει ένας αγρότης από το πρωί που θα ξυπνήσει και, αφού φάνε το δυναμωτικό τους πρωινό με τα ντόπια προϊόντα του αγροκτήματος, να τον βοηθήσουν. Επομένως, μια οικογενειακή εκδρομή σε κάποια φάρμα στη φύση μπορεί να τους αλλάξει γνώμη και σε κάθε περίπτωση, είναι μια απολαυστική βιωματική εμπειρία που θα έχουν να θυμούνται.

Παιχνίδια γάλακτος

Μέσα από το παιχνίδι τα πράγματα συνήθως γίνονται πιο εύκολα για τα παιδιά.

Αγώνες με καλαμάκι– Γεμίστε από ένα ποτήρι γάλα σε κάθε παιδί και όποιο το ρουφήξει με το καλαμάκι πρώτο, κερδίζει!

Μουστάκι όμορφο– Ποιος μπορεί να κάνει το καλύτερο, ομορφότερο και πιο μακρύ μουστάκι από γάλα;

Tσάι πάρτι– Φτιάξτε εσείς το τσάι σας με γάλα σε μια όμορφη και εντυπωσιακή κούπα, ενώ σερβίρετε στο παιδί σας, σε αντίστοιχη κούπα (ή στην αγαπημένη του), το γάλα του με τον τρόπο που επιθυμεί. Στη συνέχεια προσποιηθείτε ότι έχετε πάει επίσκεψη στο σπίτι του και σας προσφέρει τσάι. Σερβίτσια, κούπες, κουλουράκια, μπισκότα, μουσική είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν το τσάι πάρτι σας! (Αν θέλετε μπορείτε και να μεταμφιεστείτε με ειδικά ρούχα και καπέλα, για να εμπλουτίσετε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι σας.)

Καταχώρησε Σχόλιο