TOP

4 συμβουλές για να έχετε μια ανέμελη σχολική χρονιά

…και το κεφάλι σας ήσυχο

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά αλλά παράλληλα αρχίζουν πιο απαιτητικοί ρυθμοί, αλλά και καινούργιες δραστηριότητες και όλοι, γονείς και παιδιά, χρειαζόμαστε μερικούς συμμάχους για να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά και για να απολαύσουμε μαζί όλα τα υπέροχα νέα ξεκινήματα.

Εμείς σας προτείνουμε τέσσερις σημαντικούς βοηθούς που θα σας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε.

  1. Πρόληψη

 α. Χτίσιμο του ανοσοποιητικού

Με την έναρξη του σχολείου θα έχετε παρατηρήσει πως οι ιώσεις παραμονεύουν και εσείς φυσικά θα πρέπει να είστε οικογενειακώς προετοιμασμένοι, μια και φέτος ειδικά η κατάσταση είναι διαφορετική και θέλει ιδιαίτερη προσοχή από όλους.

Η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής είναι το Α και το Ω για την άμυνα του οργανισμού και το πλύσιμο των χεριών βοηθάει στο να μη μεταδίδονται οι ιώσεις.

Ο οργανισμός του παιδιού μπορεί να ενισχυθεί με σωστή διατροφή και καλό ύπνο. Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, αντιοξειδωτικά συστατικά (βιταμίνη C, βιταμίνη E, β-καροτένιο, λυκοπένιο και σελήνιο) βοηθάει στην άμυνα του οργανισμού από τις ιώσεις. Επίσης, τα προβιοτικά, δηλαδή τα «καλά» βακτήρια που υπάρχουν στο γιαούρτι, το ξινόγαλα και σε άλλα εμπλουτισμένα προϊόντα, κινητοποιούν και ενισχύουν το ανοσοποιητικό του σύστημα του παιδιού όταν συνδυαστούν με βιταμίνες και μεταλλικά άλατα.

Ο ύπνος, είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσα από τις ορμόνες που εκλύονται και το χρονοδιάγραμμά του θα πρέπει να τηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.

β. Ψείρα… ξεκόλλα!

Οι ψείρες είναι εφιάλτης για όλες τις μαμάδες και η φαγούρα που τις συνοδεύει είναι κόκκινο καμπανάκι για να αρχίσει ένα ατελείωτο «τρέξιμο» και ταλαιπωρία για όλη την οικογένεια. Η αντιφθειρική προστασία είναι σημαντική για να μη φτάσετε σε αυτό το σημείο και είναι πλέον αργά για τους ενοχλητικούς επισκέπτες.

Μια αποτελεσματική προληπτική αντιφθειρική λοσιόν ενισχυμένης δράσης, όπως η Lice Rep Extreme Spray της FREZYDERM, δεν πρέπει να λείπει από κανένα οικογενειακό νεσεσέρ με τα απολύτως απαραίτητα για τη φετινή σχολική χρονιά. Αν φροντίσετε να την χρησιμοποιείτε καθημερινά μετά το λούσιμο, οι ψείρες δεν θα πλησιάσουν το κεφάλι τους και το «κεφάλαιο ψείρα» θα τελειώσει πριν καν αρχίσει!

Αν πάλι δεν προλάβετε και αποκτήσατε επισκέψεις στο κεφάλι τους, τότε μια ολοκληρωμένη αντιφθειρική αγωγή θα σώσει την κατάσταση. Το Lice Free Set της FREZYDERM είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική αγωγή για να απαλλαγούν τα κεφαλάκια τους από τις ψείρες με φυσικό τρόπο. Λειτουργεί σε όλα τα στάδια της ψείρας –κόνιδα, νύμφη και ενήλικη– και περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό από αιθέρια έλαια (Τεϊόδεντρο, Γεράνι, Λεβάντα), φυτικό εκχύλισμα Καλέντουλας, Acetum και άλλα ενεργά συστατικά. Είναι εύκολο στη χρήση και περιλαμβάνει λοσιόν, σαμπουάν και ειδικό χτενάκι.

 

 

  1. Οργάνωση χρόνου

Μια καλή σχολική χρονιά πρέπει πάντα να ξεκινάει με έναν καλό σχεδιασμό του χρόνου των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Τις πρώτες εβδομάδες είναι σημαντικό να γράψει ο καθένας το προσωπικό του πρόγραμμα, το οποίο να συμπεριλαμβάνει και τις εξωσχολικές δραστηριότητες που θα έχουν προγραμματιστεί. Στη συνέχεια και σύμφωνα με το ατομικό πρόγραμμα του καθένα, θα δημιουργήσετε το οικογενειακό πρόγραμμα της εβδομάδας ή του μήνα και πάνω σε αυτό θα μπορέσετε και εσείς με τη σειρά σας να βρείτε τα παραθυράκια χρόνου για να οργανώσετε τις ώρες μαγειρέματος, προσωπικές ασχολίες αλλά και ώρες απλής ξεκούρασης.

  1. Διασκέδαση

Δεν μπορεί να είναι «εύκολη» μια σχολική χρονιά αν δεν υπάρχουν στιγμές ή μέρες διασκέδασης, είτε ατομικά είτε οικογενειακά. Οι ώρες αυτές είναι σημαντικές για την ψυχική υγεία του καθένα και απαραίτητες για το εβδομαδιαίο «φόρτισμα» της οικογένειας. Οι ψυχολόγοι συνιστούν να υπάρχουν ώρες ελεύθερου παιχνιδιού για τα παιδιά και προσωπικός χρόνος για τους γονείς. Οικογενειακές έξοδοι και κάποιες διήμερες εκδρομές είναι κάτι που μπορείτε να έχετε στο μυαλό σας να σχεδιάσετε μέσα στη χρονιά.

  1. Επαφή με τη φύση

Η φύση βοηθάει στην καλή διάθεση και αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για το άγχος. Οργανώστε οικογενειακά πικ-νικ που τα παιδιά τόσο λατρεύουν, ξεκινήστε να βάζετε στο πρόγραμμά σας το περπάτημα έστω και στη γειτονιά σας ή σε κάποιο κοντινό βουνό, επισκεφθείτε τη θάλασσα, οργανώστε μια εκδρομή σε κάποια υπέροχη πράσινη περιοχή της Ελλάδας. Η ηρεμία, η ψυχική ευφορία και η γαληνή που προσφέρει η επαφή με τη φύση μπορεί να απαλλάξει τα παιδιά αλλά και τους γονείς από το άγχος και την ασφυκτική καθημερινότητά τους.

 

Καταχώρησε Σχόλιο