Now Reading
Όταν η φαντασία ενώνει και το παιχνίδι καταργεί τα σύνορα

Όταν η φαντασία ενώνει και το παιχνίδι καταργεί τα σύνορα

Τραμπάλες φέρνουν σε επαφή τα παιδιά του Μεξικό και των ΗΠΑ, με μια υπέροχη πρωτοβουλία

Μια ομάδα καλλιτεχνών με πρωτεργάτη τον αρχιτέκτονα Ronald Rael εξισορρόπησε την Κυριακή παιδικές τραμπάλες πάνω στη διαχωριστική γραμμή, οι άκρες των οποίων ήταν στις δύο χώρες, Μεξικό-ΗΠΑ.

Τα παιδιά αναπήδησαν πάνω κάτω με συμπαίκτες από την άλλη πλευρά των συνόρων, ενώ οι στρατιώτες χάζευαν.

«Χρησιμοποιώντας την τραμπάλα θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ίσοι και μπορούμε να παίξουμε μαζί και να απολαύσουμε την ίδια χαρά του παιχνιδιού, ενώ αυτός ο τοίχος που έχει στηθεί ως φράγμα κόβει τη σχέση μεταξύ μας. Αυτό που συμβαίνει σε ένα μέρος έχει αντίκτυπο στο άλλο και αυτό είναι που θέλουμε να τονίσουμε με την τραμπάλα”, δήλωσε ο Ronald Rael, ο αρχιτέκτονας πίσω από την εγκατάσταση.

Ο Rael, ο οποίος εργάζεται ως καθηγητής αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, σκέφθηκε για πρώτη φορά την ιδέα πριν από οκτώ χρόνια.

Τα σύνορα έγιναν όλο και πιο επίκαιρο θέμα από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανέλαβε καθήκοντα μετά την επανειλημμένη δέσμευσή του κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του να χτίσει ένα τείχος ώστε να περιορίσει τη μετακίνηση από το Μεξικό.

Δείτε Επίσης

εδώ απολαύστε αυτή την ειλικρινά ιδιαίτερη τραμπάλα σε ένα βίντεο όπως δημοσιεύτηκε στη The Guardian:

Κι εδώ δείτε τον ίδιο τον αρχιτέκτονα να μιλάει για το εγχείρημα αυτό και την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία

Κάτι τέτοιες πρωτοβουλίες μάς κάνουν να ελπίζουμε ότι ίσως και να μπορεί να αλλάξει αυτός ο κόσμος προς το καλύτερο… όσο υπάρχουν άνθρωποι που οραματίζονται ένα όμορφο μέλλον για τα παιδιά όλης της γης.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top