Now Reading
Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο

Η σπιτική μαρμελάδα δεν χρειάζεται να είναι σκληρή δουλειά – αυτή η απλή μέθοδος μαγειρεύει τα λεμόνια ολόκληρα στην αρχή, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια!

Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 3 ώρες

Συν ψύξη

Φτιάχνει 6 βάζα x 450 ml

Διατροφικά στοιχεία: ανά μερίδα (15g)

Θερμίδες

40

Λίπος

0 γρ

κορεσμένα

0 γρ

υδατάνθρακες

10 γρ

σάκχαρα

10 γρ

Ίνες

0 γρ

πρωτεΐνη

0 γρ

αλάτι

Δείτε Επίσης

0 γρ

Συστατικά

1 κιλό λεμόνι ακέρωτα

2 κιλά κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

Κρυώστε ένα μπολάκι στην κατάψυξη, για να ελέγξετε το σημείο πήξης της μαρμελάδας σας. Πλένετε τα λεμόνια και αφαιρείτε το επάνω κομμάτι που θα είχε κολλήσει το κοτσάνι. Βάζετε τα λεμόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό. Αφήστε να πάρει βράση, στη συνέχεια σκεπάστε την και σιγοβράστε για 2 ½ ώρες ή έως ότου οι φλούδες λεμονιού να είναι υπέροχες και τρυφερές και να μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι.

Όταν τα λεμόνια κρυώσουν αρκετά για να τα πιάσετε, τα βγάζετε από την κατσαρόλα. Μετρήστε το υγρό μαγειρέματος – θα χρειαστείτε 1,5 λίτρο συνολικά. Αν δεν το έχετε αυτό, καλύψτε τη διαφορά με νερό. Εάν έχετε πολλά υγρά, αφήστε να πάρει βράση και μειώστε στην απαιτούμενη ποσότητα.

Κόψτε τα λεμόνια στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια – κρατώντας τα κουκούτσια και τυχόν χυμό λεμονιού που βγαίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Κόψτε τη φλούδα και τη σάρκα του λεμονιού σε λωρίδες, όσο χοντρές ή λεπτές θέλετε. Βάλτε όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένων υπόλοιπων χυμών, ξανά στο σκεύος. Βάλτε τα κουκούτσια σε ένα μικρό κομμάτι μουσελίνας και δέστε με σπάγκο. Προσθέστε το στο τηγάνι, καθώς τα κουκούτσια θα βοηθήσουν στη διαδικασία πήξης της μαρμελάδας.

Προσθέστε τη ζάχαρη και αφήνετε να πάρει βράση ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως. Βράζετε γρήγορα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να επιτευχθεί το σημείο πήξης. Δοκιμάστε το σημείο πήξης ρίχνοντας λίγη μαρμελάδα στο παγωμένο πιατάκι, αφήστε την να κρυώσει για 1 λεπτό και στη συνέχεια σπρώξτε απαλά με το δάχτυλό σας. Εάν η μαρμελάδα τσαλακωθεί, επιτυγχάνεται το σημείο πήξης. Εάν όχι, συνεχίστε να βράζετε και ελέγξτε ξανά σε λίγα λεπτά.

Αφήστε την να κρυώσει για 10-15 λεπτά (αυτό θα αποτρέψει τη βύθιση των κομματιών λεμονιού στον πάτο των βάζων), αφαιρέστε τη σακούλα μουσελίνας και στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά προς μία κατεύθυνση για να διασκορπιστούν τυχόν υπολείμματα (μικρές φυσαλίδες αέρα στην επιφάνεια). Ρίξτε τη μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και κλείστε αμέσως.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top