Now Reading
Όλη η agenda για να περάσετε υπέροχο σαββατοκύριακο 12-13/9

Όλη η agenda για να περάσετε υπέροχο σαββατοκύριακο 12-13/9

Προτάσεις για ξεναγήσεις, αθλητισμό, θέατρο, σινεμά κι άλλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Ξενάγηση στους ιστορικούς λόφους – 12/9, 6.30-8.00μ.μ.
Ελάτε σε μια μοναδική βόλτα στην περιοχή του Θησείου, για να γνωρίσουμε την ιστορία των ιστορικών λόφων του Φιλοπάππου, της Πνύκας, του Αρείου Πάγου και της Ακρόπολης. Ποιοι ήταν οι Ευρωπαίοι περιηγητές που ήρθαν να ανακαλύψουν τον πολιτισμό μας; Πώς πήρε το όνομά του ο λόφος του Φιλοπάππου; Πώς μετρούσαν τον χρόνο οι αρχαίοι Αθηναίοι; Με ποιον τρόπο μπορούμε να προστατέψουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά; Με εργαλείο τον χάρτη μας και με θέα από ψηλά, θα ανακαλύψουμε οι ίδιοι τις απαντήσεις στην μοναδική αυτή διαδρομή που είναι γεμάτη υπέροχες ιστορίες.
Κόστος συμμετοχής παιδιών:15 ευρώ
Ενήλικες : 5 ευρώ
Η εκπαιδευτική βόλτα πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο και δεν θα γίνει καμία απολύτως στάση σε εσωτερικούς χώρους.
Ηλικίες παιδιών 5-9 χρόνων
Παρακαλούνται τα παιδιά να συνοδεύονται μόνο από έναν ενήλικα λόγω της τήρησης των μέτρων προστασίας.
Κρατήσεις μόνο στο email : info@athensforkids.com
-Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά γκρουπ 12
κλείστε θέσεις έγκαιρα!
Τηρούνται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προστασίας για τον Covid-19. Η μάσκα σε ενήλικες συνοδούς και παιδιά είναι προαιρετική.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από Μουσειοπαιδαγωγό για της ηλικιακές ανάγκες του κάθε παιδιού και υλοποιούνται από πιστοποιημένο ξεναγό της Athensforkids.
Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών

Με παραστάσεις Καραγκιόζη από διαφορετικούς δημιουργούς έρχεται για τη 5η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
«Οι δυο νυχτοκλέφτες»
Άθως Δανέλλης

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου
Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη
Γιάννης Νταγιάκος

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου
Ο Καραγκιόζης Φούρναρης
Κώστας Αθανασίου

Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, Κύπρου και Προύσσης

Στις 8.00μμ

Ελεύθερη είσοδος

Ψηφιακές προβολές στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Και αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία ψηφιακών προβολών που συνδυάζουν την αγάπη για την επιστήμη και τη γνώση με τη χαρά της ψυχαγωγίας και τη διαδραστική μάθηση. Ωκεανοί, Διάστημα, Δεινόσαυροι, τα μυστήρια της φύσης και της ζωής μέσα από προγράμματα κατάλληλες για τις ανάγκες του παιδικού κοινού.

Ίδρυμα Ευγενίδου
387, Λεωφ. Συγγρού, Π. Φάληρο
ώρες λειτουργίας
Δευτέρα 08:30 – 16:00
Τρίτη – Κυριακή 08:30 – 21:00

Περισσότερα εδώ

 

O Ραφτάκος των λέξεων, ομάδα Μικρός Νότος

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 19.00

Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.
Αισθητικό Δάσος Υμηττού (δίπλα στη Μονή Καισαριανής) με την Φιλοδασική Αθηνών
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

 

Δείτε Επίσης

Αθλοπαιδιές στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι μια όαση για μικρούς και μεγάλους. Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, απολαύστε μια υπέροχη βόλτα στους χώρους του και συνδυάστε την επίσκεψή σας με άσκηση, ποδήλατο, τρέξιμο, ποδόσφαιρο και ενημερωθείτε από τη σελίδα του για όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων.

www.snfcc.org

 

Θερινό σινεμά

Η Μουσική της Ζούγκλας

Ένα πρωινό, τα ζώα της ζούγκλας ξυπνούν και ανακαλύπτουν ότι μπορούν να μιλήσουν. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη τους προκαλεί η αιτία αυτού του πρωτόγνωρου φαινομένου: Υπάρχει ένας εξωγήινος στη ζούγκλα! Ο μικρός Φνιπ έχει έρθει για να κυριεύσει τον πλανήτη εξοπλισμένος με την τελευταία -και πιο τρελή- λέξη της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης και μιας συσκευής που κάνει τα ζώα να μιλούν. Ο Φνιπ δεν είναι και κανένας φοβερός κατακτητής: του λείπει ο πλανήτης του, έχει διαλύσει το διαστημόπλοιο του και δεν μπορεί να τα βάλει με τη θεότρελη παρέα της ζούγκλας. Οι ήρωες μας δεν θα αφήσουν μία αποτυχημένη εξωγήινη απόπειρα εισβολής να χαλάσει την ευκαιρία να περάσουν καλά με έναν καινούριο φίλο! Καθώς τα ζώα βοηθούν τον Φνιπ να επιστρέψει, ο εξωγήινος καταλαβαίνει ότι η φιλία είναι η πιο ισχυρή δύναμη στο σύμπαν. Μπορεί, όμως, η φιλία να τα βάλει με ένα διαστημόπλοιο γεμάτο εξωγήινους;

Μίμης Φωτόπουλος – Αγ. Κωνσταντίνου 42, Μαρούσι, Κυρ. 20.00

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top