Now Reading
Ω έλατο ω έλατο, ποιος θα σε ξεστολίσει;

Ω έλατο ω έλατο, ποιος θα σε ξεστολίσει;

Πώς να κάνετε το ξεστόλισμα «μεθεόρτια» γιορτή.

Πολλοί είναι εκείνοι που αρχίζουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές να μετράνε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, αλλά λίγοι ανυπομονούν να τελειώσουν και κανείς δεν κοιτάει την ώρα για να ξεστολίσει. Για να μην καταλήξετε να ξεστολίζετε μόνες σας, κάντε μια μικρή γιορτή και βάλτε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας στο παιχνίδι.

Αφιερώστε μια μέρα μετά τις διακοπές ή την αμέσως επόμενη Κυριακή και προγραμματίστε την έγκαιρα. Κάντε το οικογενειακή υπόθεση. Χωρίστε τις δουλειές που πρέπει να γίνουν σε μικρότερες και θεσπίστε ένα έπαθλο: ένα μικρό δώρο για όποιον κάνει περισσότερα από τους άλλους. Πάντα ένα κίνητρο βοηθάει να δούμε μια αγγαρεία με καλό μάτι…

Βάλτε μουσική, κατεβάστε τις κούτες από το πατάρι ή ανεβάστε τες από την αποθήκη. Φροντίστε να έχετε κοντά σας τα απαραίτητα σύνεργα. Κολλητική ταινία, σπάγκο, άφθονο προστατευτικό χαρτί για να τυλίξετε τα εύθραυστα διακοσμητικά αντικείμενα, μαρκαδόρους. Γράψτε σε κάθε κουτί το περιεχόμενό του επιγραμματικά για να ξέρετε του χρόνου πού είναι τι. Ομαδοποιήστε τα αντικείμενα: λαμπάκια, μπάλες, διακόσμηση σπιτιού, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. Ελέγξτε την αντοχή των αποθηκευτικών κουτιών, επισκευάστε όπου χρειάζεται ή αντικαταστήστε με καινούργια. Προτιμήστε ελαφριά και διάφανα κουτιά – κι όχι τα χάρτινα που δεν αντέχουν πολύ.

Ξεκινήστε με το «κυνήγι του θησαυρού»: με το να ανακαλύψετε δηλαδή τα περιφερειακά διακοσμητικά που είναι κρυμμένα και στα πιο απίθανα μέρη του σπιτιού. Παράλληλα μπορείτε να παίζετε ένα παιχνίδι μνήμης: να λέτε τι σας θυμίζει κάθε χριστουγεννιάτικο στολίδι – αν θυμάστε πότε και από πού το πήρατε. Αν κουραστείτε μπορείτε να παίξετε παντομίμα για διάλειμμα βάζοντας χριστουγεννιάτικες ταινίες ή τίτλους από χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία που έχετε διαβάσει αυτά ή προηγούμενα Χριστούγεννα.

Επειδή το δέντρο συνήθως είναι το πιο δύσκολο task αφήστε το για το τέλος και κάντε το ομαδικά. Όπως θα το ξεστολίζετε μπορείτε να κάνετε μια μικρή ανασκόπηση, μιλώντας καθένας ξεχωριστά για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή των εορτών που πέρασαν. Μπορείτε να διακωμωδήσετε περίεργες στιγμές ή μικροαναποδιές που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών. Πριν κλείσετε τις κούτες, γράψτε καθένας σας σε μια λευκή κόλλα χαρτί μια ευχή για τα επόμενα Χριστούγεννα που θα ξαναβρείτε όταν σε έναν χρόνο περίπου θα ξανανοίξετε τις κούτες.

Δείτε Επίσης

Βοηθήστε όλοι στο συμμάζεμα και στην τακτοποίηση του σπιτιού, αλλά και στην τοποθέτηση των κουτιών στη θέση τους. Μετρήστε τι δουλειές έχει κάνει ο καθένας σας και δώστε το μικρό έπαθλο στον νικητή (το δώρο μπορεί να είναι συμβολικό – μια έξτρα ώρα σε παιχνίδι κονσόλας, ή μία έξοδο τον μήνα επιπλέον, αν έχετε πιο μεγάλα παιδιά) – καλό θα είναι πάντως να υπάρχει από ένα μικρό δωράκι για όλους όσους βοήθησαν μια που κάνατε τόσο καλή δουλειά όλοι σας!

Και του χρόνου!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top