Now Reading
Χριστουγεννιάτικο δέντρο φρούτων

Χριστουγεννιάτικο δέντρο φρούτων

Ένα στολίδι που τρώγεται ή μια υγιεινά απολαυστική επιλογή για τις γιορτές

Αν ψάχνεις για μια υγιεινή εναλλακτική επιλογή για τις γεμάτες πιατέλες με τα χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά όπως τα μελομακάρονα, οι δίπλες και οι κουραμπιέδες ή απλώς θέλεις να φτιάξεις κάτι διασκεδαστικό με τα παιδιά σου ή τα ανίψια σου ένα κρύο απόγευμα, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις αυτό το ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο φρούτων.

Υπάρχουν αρκετές εκδοχές. Σε κάποιες θα χρειαστείτε έναν έτοιμο κώνο για σκελετό, σε αυτήν εδώ που είναι επίσης πολύ εύκολη, θα χρειαστείς σίγουρα έναν ανανά και ένα αχλάδι. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από σένα. Υπάρχουν πολλά χειμερινά φρούτα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη «διακόσμηση», οπότε διάλεξε ό,τι μπορείς να βρεις και κυρίως ανάλογα με το ποια σου αρέσουν περισσότερο.

Θα χρειαστείς επίσης μια δέσμη οδοντογλυφίδων, ένα μικρό ξύλινο σουβλάκι και ένα κόπτη μπισκότων σε σχήμα αστεριού.

Προετοίμασε πρώτα τον ανανά κόβοντας τα άκρα. Στη συνέχεια καθάρισέ τον αφαιρώντας τη φλούδα του. Είναι πιο βολικό να τον έχεις όρθιο όταν τον ξεφλουδίζεις.

Κόψε περίπου 1.5 εκατοστό από το λιπαρό άκρο του ανανά και με τον ειδικό μεταλλικό κόφτη σε σχήμα αστεριού κόψε ένα αστέρι.

Βάλε τον ανανά στην πλάκα κοπής προς τα κάτω και κόψε λίγο από την κορυφή για να το κάνεις πιο κωνικό. Κράτησε αυτά τα κομμάτια για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα στο δέντρο.

Κόψε το κάτω μέρος του αχλαδιού και τραβήξτε το στέλεχος έξω.

Στη συνέχεια συνδέεις το αχλάδι στον ανανά με το ξύλινο σουβλάκι στην κορυφή του αχλαδιού.

Mετά, καλύπτεις τον ανανά και το αχλάδι που είναι ενωμένα με οδοντογλυφίδες. Πρόσεξε ώστε περισσότερο από το ήμισυ της οδοντογλυφίδας να βρίσκεται στον ανανά / αχλάδι, ώστε να μην έχεις ένα σωρό μυτερά άκρα να βγαίνουν από τα «στολίδια» αργότερα. Στην κορυφή του αχλαδιού βάζεις το αστέρι που έκοψες στην αρχή από τον ανανά.

Δείτε Επίσης

Πλένεις τα φρούτα. Ξεφλουδίζεις όσα χρειάζονται. Τα κόβεις όσο γίνεται σε ομοιόμορφα σχήματα ή αντίστοιχου πάχους. Τα περνάς στις οδοντογλυφίδες και στολίζεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο φρούτων.

Φρούτα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις: μανταρίνια, σταφύλι, μούρα, φράουλες, ακτινίδιο. Παρόλο που είναι χάρμα οφθαλμών και μπορεί να γίνει πολύ εντυπωσιακό, σκοπός του είναι να το απολαύσεις μαζί με τους δικούς σου –ή χωρίς παρέα– όσο τα φρούτα είναι ακόμα φρέσκα. Μπορείς να το διατηρήσεις με πιατέλα στο ψυγείο – αλλά τώρα που έμαθες τον τρόπο, μπορείς να βάλεις στόχο να τελειώνεις με αυτό και να φτιάξεις την επομένη ένα διαφορετικό – με άλλους συνδυασμούς φρούτων.

Πηγή: Βotrini.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top