Now Reading
Απολαμβάνοντας τη μαγεία της ανάγνωσης

Απολαμβάνοντας τη μαγεία της ανάγνωσης

Βιβλία που αποτελούν το καλύτερο δώρο για αυτές τις γιορτές

Χριστούγεννα σημαίνει οικογενειακή θαλπωρή, στολισμένο σπίτι, δελεαστικές μυρωδιές, πολύχρωμα λαμπιόνια που αναβοσβήνουν, παιδικά χαμόγελα και δώρα… Αν αυτή την περίοδο φτιάχνετε τη λίστα με τα δώρα που θα προσφέρετε τόσο στα μικρά σας όσο και σε άλλα παιδιά, σας προτείνουμε συναρπαστικά και υπέροχα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που σίγουρα θα συναρπάσουν τους μικρούς αναγνώστες!

Βιβλία με εξαιρετική εικονογράφηση, υπέροχα κείμενα και αγαπημένους ήρωες από καταξιωμένους συγγραφείς και εικονογράφους, που θα χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης, ενώ θα αποτελέσουν την αφορμή για ενδιαφέρουσες συζητήσεις και δημιουργική απασχόληση, καλλιεργώντας παράλληλα τη φαντασία.

 

Πίκο και Λόλα: Ένα τέλειο δώρο

Πλησιάζουν οι γιορτές και σε λίγες μέρες θα έρθει ο Αϊ-Βασίλης με τα δώρα του. Τι δώρο όμως θα του ζητήσουν τα παιδιά; Πόσο τέλειο θα ήταν να μπορούσαν να βουτήξουν μέσα στον τεράστιο κόκκινο σάκο και να βρουν το τέλειο δώρο!

H Λόλα, λοιπόν, είχε αυτή την εξαιρετική ιδέα και παρέα με τον Πίκο, τον φίλο της, ταξιδεύουν τα παιδιά από 2 ετών σε έναν μαγικό κόσμο μέσα από μια όμορφη ιστορία, γραμμένη σε απλά στιχάκια. Ταυτόχρονα, τα βοηθούν να έρθουν σε επαφή με σημαντικές έννοιες, όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία. Το κείμενο έχει γράψει η Λίνα Σωτηροπούλου και την εικονογράφηση έχει κάνει η Ναταλία Καπατσούλια. Αν σκανάρετε με κινητό ή τάμπλετ το QR code στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, θα  ακούσετε το τραγούδι της Λόλας!

 

 5 νύχτες μέχρι τα Χριστούγεννα 

Η πιο μαγική νύχτα του χρόνου πλησιάζει και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει μέσα από τα πανέξυπνα, διασκεδαστικά στιχάκια του βραβευμένου με Emmy και Grammy Τζίμι Φάλον και την υπέροχη εικονογράφηση του Ριτς Ντις. Ένα βιβλίο για παιδιά από 3 ετών γεμάτο ενθουσιασμό, προσμονή και μαγεία για την πιο αγαπημένη νύχτα όλων των παιδιών του κόσμου! Για το βιβλίο υπάρχουν διαθέσιμες εκτυπώσιμες δραστηριότητες.

 

Ο μυστικός κήπος

Η Μαίρη Λένοξ είναι ένα μοναχικό κορίτσι που όταν χάνει τους γονείς της αναγκάζεται να μετακομίσει στον θείο της στη βόρεια Αγγλία. Εκεί τα πάντα είναι άγνωστα, μέχρι και ο θείος της. Βρίσκοντας το κλειδί ενός μυστικού κήπου, αλλάζουν τα πάντα καθώς και το νόημα στη ζωή της. Το μυστήριο όμως δεν τελειώνει εκεί, μια και τα μυστικά που αποκαλύπτονται είναι αμέτρητα.

Ο «Μυστικός κήπος» θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία του 20ού αιώνα και η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει την κλασική ιστορία της Φράνσες Χότζσον Μπάρνετ διασκευασμένη από την Τζέραλντιν Μακόκρεν για παιδιά από 5 ετών. Την εικονογράφηση έχει κάνει η Μαργκαρίτα Κουκτίνα.

Το καπλάνι της βιτρίνας – Graphic novel

«ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;» είναι η συνθηματική ερώτηση που κάνουν η μια στην άλλη δύο αδερφές κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν. Η Μέλια και η Μυρτώ ζουν σ’ ένα νησί του Αιγαίου το 1936. Ακούνε τον παππού τους να τους μιλάει για τους «αρχαίους» του, ανυπομονούν να ανταμώσουν με τους φίλους και τις φίλες τους από τα τσαρδάκια σαν έρχεται το καλοκαίρι, μα πάνω απ’ όλα τρελαίνονται με τις μαγικές ιστορίες του καπλανιού που τους διηγείται ο ξάδερφός τους ο Νίκος.

Ο βαλσαμωμένος τίγρης ή καπλάνι, όπως το λένε στο νησί, μέσα από τη βιτρίνα της σάλας του σπιτιού πότε κοιτάει με το γαλάζιο και πότε με τo μαύρο του μάτι, ανάλογα με τη διάθεσή του. Κάτι γίνεται όμως μια μέρα του Αυγούστου και όλοι αναστατώνονται… Τι θα συμβεί στο καπλάνι τους;

Δείτε Επίσης

Μετά τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου», «Tο καπλάνι της βιτρίνας», το αγαπημένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, διασκευάζεται ως graphic novel από τις δημιουργούς κόμικς Στέλλα Στεργίου και Γεωργία Ζάχαρη και απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών.

 

Η τελευταία μαύρη γάτα – Επετειακή έκδοση 

Σε ένα μακρινό νησί, τα μέλη μιας μυστικής αδελφότητας προληπτικών πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και αποφασίζουν να τις εξολοθρεύσουν με δηλητήρια, παγίδες και χίλιους δυο απάνθρωπους τρόπους. Σχεδόν έχουν επιτύχει τον σκοπό τους, αλλά απομένει μόνο μια μαύρη γάτα. Τα μέλη της αδελφότητας είναι αποφασισμένα να τη βρουν και να την εξοντώσουν. Όμως και η γάτα είναι αποφασισμένη να επιζήσει. Αυτή είναι η ιστορία ενός ανελέητου διωγμού, ενός απελπισμένου έρωτα, μιας πικρής προδοσίας – αυτή είναι η ιστορία της τελευταίας μαύρης γάτας.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς με αυτό το μυθιστόρημα για παιδιά από 8 ετών κερδίζει τον αναγνώστη από την πρώτη σελίδα και τον ταξιδεύει σε μια μοναδική περιπέτεια γεμάτη χιούμορ, μυστήριο, συγκίνηση… Μια ιστορία κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της δεισιδαιμονίας.

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του εμβληματικού αυτού μυθιστορήματος, «Η τελευταία μαύρη γάτα» κυκλοφορεί σε επετειακή έκδοση ώστε να μείνει πάντα χαραγμένη στην καρδιά μας!

 

Κι αυτές τις γιορτές πάρτε αγκαλιά τα παιδιά και βυθιστείτε στη μαγεία της ανάγνωσης υπέροχων βιβλίων. Άλλωστε ένα βιβλίο δεν τελειώνει ποτέ φτάνοντας απλώς στην τελευταία σελίδα του…

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top