Now Reading
Φύγαμε… για θερινό σινεμά

Φύγαμε… για θερινό σινεμά

Η ταινία “Onward / Φύγαμε” είναι μια πολύ καλή πρόταση για όλη την οικογένεια!

Τοποθετημένο να διαδραματίζεται σε έναν κόσμο φαντασίας, το “Onward” της Disney και της Pixar μας γνωρίζει δύο αδέρφια ξωτικά που βρίσκονται στην εφηβεία και τα οποία ξεκινούν μια εξαιρετική αναζήτηση για να ανακαλύψουν εάν υπάρχει ακόμα λίγη μαγεία εκεί έξω. «Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από τη δική μου σχέση με τον αδερφό μου και τη σχέση μας με τον μπαμπά μας που πέθανε όταν ήμουν περίπου ενός έτους», λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας Dan Scanlon. «Πάντα ήταν ένα μυστήριο για εμάς. Ένα μέλος της οικογένειάς μας μας έστειλε μια μαγνητοσκόπησή του που του έλεγε μόνο δύο λέξεις: «γεια» και «αντίο». Δύο λέξεις. Αλλά για εμένα και τον αδερφό μου – ήταν κάτι υο μαγικό. Αυτό ήταν το σημείο εκκίνησης», συνεχίζει ο Scanlon. «Έχουμε όλοι χάσει κάποιον δικό μας και αν μπορούσαμε να περάσουμε μια ακόμη μέρα μαζί του, σίγουρα θα ήταν μια συναρπαστική ευκαιρία. Γνωρίζαμε ότι αν θέλαμε να πούμε αυτήν την ιστορία θα έπρεπε να βάλουμε την ταινία σε έναν κόσμο όπου θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο – κι έτσι επιλέξαμε τον κόσμο των ξωτικών».

«Ο Ian Lightfoot είναι ο απλός», λέει ο Scanlon. «Είναι λίγο εσωστρεφής όπως είμαι κι εγώ. Είναι ένα λογικό παιδί, πρακτικό. Καταλαβαίνει τον κόσμο στον οποίο ζει και θέλει απλώς να ενταχθεί σε αυτόν τον κόσμο – ειδικά στην ηλικία των 16 ετών. Δεν θέλει να αλλάξει τον κόσμο. Θα προτιμούσε να περάσει απαρατήρητο».

Το απροσδόκητο δώρο του πατέρα του στα γενέθλιά του γίνεται αφορμή για την αναζήτηση μιας ζωής – αλλά ο Ian δεν είναι σίγουρος αν ο ανυπόμονος αδερφός του, Barley, μπορεί να τους πάρει εκεί που πρέπει να πάνε. Σύμφωνα με τον Scanlon, ενώ ο Ian είναι αυτός με την ικανότητα να κάνει μαγεία, είναι ο Barley που καταλαβαίνει πώς λειτουργεί όλα. «Ο Ian συνειδητοποιεί επιτέλους ότι μπορεί να κάνει το ξόρκι που του άφησε ο μπαμπάς του, αλλά δεν είναι αρκετά καλός για να το τελειώσει. Ο Barley προσπαθεί να βοηθήσει, αλλά ο Ian φοβάται ότι η βοήθεια του Barley θα κάνει τα πράγματα χειρότερα»

Ο Scanlon λέει ότι η μαγεία είναι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας – αλλά ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από τα ξόρκια και το θέαμα. «Η μαγεία είναι μια μεταφορά για τις δυνατότητές τους. Για να κάνετε μαγεία, πρέπει να αναλάβετε κινδύνους. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου. Πρέπει να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Πρέπει να ακούσεις το ένστικτό σου. Ανεξάρτητα από τη μαγεία που κάνει, ο Ian πρέπει πάντα να αμφισβητεί με τον τρόπο που θα του επιτρέψει να μεγαλώσει».

Ο Barley είναι ο μεγάλος αδερφός, 19χρονο ξωτικό που λατρεύει τη μαγεία και βυθίζεται σε ένα παιχνίδι φαντασίας. Είναι ένα ελεύθερο πνεύμα που μπορεί να είναι λίγο πιο παθιασμένο με το παρελθόν από το παρόν – και επειδή είναι τόσο επικεντρωμένος στο παρελθόν, αγωνίζεται να βρει επιτυχία στο παρόν.

Στην ταινία, ρόλο παίζει κι η Laurel Lightfoot, η εργατική  και αφοσιωμένη single μαμά που δίνει τον εαυτό της ολόψυχα σε ό,τι κάνει. Η Laurel έχασε τον σύζυγό της πριν από χρόνια, αλλά η αποφασιστικότητά της την βοήθησαν να ξεπεράσει τη δυσκολία και να αξιοποιήσει στο έπακρο τη ζωή της με τους πολύ αγαπημένους γιους της. «Το αληθινό δώρο της είναι ότι είναι καταπληκτική στη μητρότητα κάθε γιου – μπορεί να είναι σκληρή και τρελή όπως ο Barley ή να είναι ευαίσθητη και υποτονική όπως ο  Ian».

Από 4 Μαΐου στους κινηματογράφους, αναζητήστε την σε κάποιο από τα θερινά σινεμά που έχουν ανοίξει και σας περιμένουν!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top