Now Reading
φτιαχνω το δικο μου αντικουνουπικο για μένα και το παιδί μου χωρίς χημικά

φτιαχνω το δικο μου αντικουνουπικο για μένα και το παιδί μου χωρίς χημικά

    Βασικα, η παρασκευη ενος αντικουνουπικου προιοντος δεν ειναι και πολυ δυσκολη και η παρακατω συνταγη…

 

 

mosquitos-buzzing-in-your-ear-7

 

Βασικα, η παρασκευη ενος αντικουνουπικου προιοντος δεν ειναι και πολυ δυσκολη και η παρακατω συνταγη σας προσφερει την δυνατοτητα να εχετε ενα προιον χωρις χημικα προσθετα.

Υπαρχουν πολλες συνταγες που μπορειτε να φτιαξετε ενα προιον αλλα εγω αυτο που σας προτεινω ειναι δοκιμασμενο. Ουσιαστικα αυτο που κανετε ειναι να διαλυσετε ενα μιγμα απο αιθερια ελαια σε μια βαση λαδιου ή αλκοολης (οινοπνευματος).

Πρεπει να σημειωθει οτι παντα πρεπει να χρησιμοποιουμε φυτικα λαδια βασης και οχι παραγωγα πετρελαιου οπως το παραφινελαιο και το baby oil για παραδειγμα. Ακομη μην υπερβαινετε την συνιστωμενη δοση, νομιζωντας οτι ετσι θα “ζαλισετε τα κουνουπια” πιο γρηγορα καθως αυτο μαλλον σε εσας θα δημιουργησει προβημα κυριως οπως να ερεθισει το δερμα σας.
Σαφεστατα εαν ειστε εγκυος, ζητηστε την εγκυρη γνωμη ενως επαγγελματια αρωματοθεραπευτη ή του γιατρου σας πριν το χρησιμοποιησετε
.

η συνταγη
Να θυμαστε οτι ποσοτητα και αν κανετε, θα πρεπει να εφαρμοσετε τον παρακατω κανονα μιξης σε αναλογια 5-10% αιθερια ελαια σε λαδι βασης. Αρα για να φτιαξουμε ενα μικρο μπουκαλακι θα χρειαστουμε

5-10 σταγονες μιγμα αιθεριων ελαιων
100ml λαδι φυτικο ή αλκοολη

τα αιθερια ελαια που εχουν καλη αντικουνουπικη δραση ειναι τα παρακατω (τα παρουσιαζω με σειρα ξεκινωντας με το πιο δυνατο σε χρηση που εχω εγω δοκιμασει προηγουμενες φορες)

σιτρονελλα (cymbopogon nardus)
ευκαλυπτος λεμονιου (eucalyptus citriodora)
μεντα (mentha piperita)
λεβαντα (lavandula angustofolia)
χαμομηλι γερμανικο (marticaria recutica)

Δείτε Επίσης

ενω τα λαδια που προτεινω για μιξη ως λαδια βασης ειναι (προτιμω το ηλιελαιο που ειναι οικονομικο και αοσμο)

το ελαιολαδο
το ηλιελαιο
το αμυγδαλελαιο

διαλεξτε τι θελετε να χρησιμοποιησετε απο τα παραπανω και καντε την μιξη. Απλωστε το προιον στο δερμα σας 10 λεπτα περιπου πριν φυγετε απο το σπιτι ή ακομα καλυτερα ψεκαστε το(οχι βεβαια στα ματια)


http://beautyharmonyblog.blogspot.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top