Now Reading
Υπνοθεραπεία και τοκετός

Υπνοθεραπεία και τοκετός

Μια μέθοδος ελέγχου του πόνου με πολλά οφέλη…

Οι τάσεις της ιατρικής στη διαχείριση του πόνου του τοκετού έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Αν και ο όρος HypoBirthing μπορεί να ακούγεται καινούργιος, ωστόσο μια εκδοχή αυτής της μεθόδου διαχείρισης του πόνου ήταν γνωστή ήδη από τη δεκαετία του 1940. Γιατί είναι καλό μια έγκυος να γνωρίζει αυτή τη μέθοδο; Γιατί προσφέρει στις μέλλουσες μια πιο χαλαρή και φυσική μέθοδο γέννας.

Τι είναι το HypnoBirthing

Το HypnoBirthing χρησιμοποιεί ελεγχόμενες τεχνικές αναπνοής, χαλάρωση, οπτικοποίηση και διαλογισμό κατά τη διάρκεια του τοκετού και της γέννας. Το hypnobirthing μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη γέννα ως μέθοδος αυτοΰπνωσης, στην οποία μπορεί η γυναίκα να επανέρχεται πάρα πολύ εύκολα. Πρόκειται για μία μέθοδο βαθιάς χαλάρωσης, όπου η γυναίκα ακούγοντας ηχητικά κομμάτια, τα οποία στην ουσία την κατευθύνουν, παραμένει σε βαθιά χαλάρωση και την βοηθούν να καθοδηγήσει τη γέννα της.

Η «υπερ-ιατρική» του τοκετού κάνει τους γονείς να προσεγγίζουν με τρόμο τη διαδικασία του τοκετού, γεγονός που οδηγεί σε όλο και πιο τραυματικές εμπειρίες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στο εξωτερικό αρχίζουν να προσεγγίζουν αυτό το μοντέλο, αφού πρώτα έχουν συνειδητοποιήσει μέσα τους ότι η γέννηση είναι πραγματικά μια φυσιολογική, φυσική διαδικασία. Αναζητούν εργαλεία και συστήματα υποστήριξης για να βοηθήσουν τις μέλλουσες μαμάδες να έχουν πιο θετικές και ενδυναμωτικές εμπειρίες γέννησης.

Πώς η HypnoBirthing μπορεί να ωφελήσει;

Οι χαλαρές μαμάδες γεννάνε χαλαρά μωρά, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι εμφανίζουν ως αποτέλεσμα υψηλότερες βαθμολογίες Apgar (εξέταση αξιολόγησης της γενικής υγείας των νεογέννητων) . Και οι γονείς αναφέρουν γενικά θετικούς τοκετούς, ανεξάρτητα από το αν τα όλα έγιναν όπως είχαν προγραμματιστεί.

Μέσα από το ταξίδι της χαλάρωσης και της ύπνωσης δίνεται η δυνατότητα στις υποψήφιες μαμάδες και τους υποψήφιους μπαμπάδες να αναθεωρήσουν και να απαλλαγούν από αρνητικές σκέψεις, φόβους, ιστορίες που πιθανά να έχουν ακούσει για την εγκυμοσύνη αλλά και τη γέννα. Τους δίνεται η ευκαιρία να επαναπρογραμματίσουν το υποσυνείδητό τους και να αποκτήσουν έναν θετικό τρόπο σκέψης σε σχέση με τις αλλαγές στην περίοδο της κύησης αλλά και στη μετέπειτα ζωή τους με το βρέφος.

Δείτε Επίσης

Οι ερευνητές στην Αυστραλία ανέφεραν ότι όταν οι γυναίκες χρησιμοποίησαν τις τεχνικές HypnoBirthing, ο φυσιολογικός τοκετός τους ήταν μικρότερης διάρκειας, ενώ αν έκαναν καισαρική είχαν μικρότερη τομή.

Με τη βοήθεια της υπνοθεραπείας, η γέννηση του παιδιού είναι πιο ήρεμη και πιο χαλαρή εμπειρία. Κι αυτό γιατί, η μητέρα καθοδηγεί τη γέννα. Η αίσθηση δύναμης και ελέγχου του σώματος και του μυαλού, θα τη βοηθήσουν ώστε να μην χρειαστεί παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια του τοκετού. Το HypnoBirthing συστήνεται μετά τη 12η εβδομάδα κύησης. Περισσότερες πληροφορίες στο (www.midwives.gr)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top