Now Reading
Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που προτιμάτε να κρατάτε το μωρό σας με το αριστερό χέρι

Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που προτιμάτε να κρατάτε το μωρό σας με το αριστερό χέρι

Τι έδειξε μια νέα επιστημονική μελέτη;

Ακόμα και αν δεν είστε αριστερόχειρας, όταν σηκώνετε το μωρό σας ενστικτωδώς το κρατάτε από την αριστερή πλευρά του σώματός σας; Την ίδια επιλογή κάνει, σύμφωνα με στατιστικές, το 70-85% των γυναικών.

Ο λόγος; Όπως έδειξε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature Ecology and Evolution, όταν κρατάμε ένα παιδί από την αριστερή πλευρά του σώματός μας επιτρέπουμε στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου μας να επεξεργαστεί τις πληροφορίες που δέχεται και συγκεκριμένα τα συναισθήματα.

Οι συγγραφείς της μελέτης –αφού εξέτασαν ανθρώπους και άλλα θηλαστικά ζώα– κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη στάση σώματος βοηθάει τη μητέρα να δεθεί περισσότερο συναισθηματικά με το παιδί της, καθώς το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου είναι αυτό που μας επιτρέπει να ερμηνεύσουμε τις εκφράσεις προσώπου ενός μωρού και να καταλάβουμε τις ανάγκες του την εκάστοτε στιγμή.

Δείτε Επίσης

Αν λοιπόν θέλετε να… γυμνάσετε ομοιόμορφα και τη δεξιά πλευρά του σώματός σας, χρησιμοποιήστε τα βαράκια και συνεχίστε να κρατάτε το μωρό σας από την αριστερή. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύετε το δεσμό σας μαζί του.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top