Now Reading
Υαλουρονικό οξύ – σύμμαχος ομορφιάς και νεότητας

Υαλουρονικό οξύ – σύμμαχος ομορφιάς και νεότητας

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για ένα πραγματικά μαγικό συστατικό

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης, ένα φυσικό συστατικό του δέρματος που βοηθάει σημαντικά στην ενυδάτωση, την αντοχή, την ανάπλαση και την επούλωση του, ενώ μεταφέρει πρωτεΐνες. Μόνο ένα γραμμάριο υαλουρονικού οξέος έχει την εντυπωσιακή ικανότητα να χωρέσει έως και έξι (έξι) λίτρα νερού. Προσθέστε σε αυτό, μια έξοχη έξυπνη ικανότητα να ρυθμίζει την υγρασία μέσα στα κύτταρα και έχετε ένα ιδιοφυές συστατικό. Για αυτόν τον λόγο θεωρείται ο απόλυτος σύμμαχος νεότητας, λάμψης, φρεσκάδας και ομορφιάς, του οποίου οι ευεργετικές ιδιότητες επεκτείνονται και στην καλή υγεία του οργανισμού.

Παρόλα αυτά, με το πέρασμα των χρόνων, το δέρμα αλλάζει, με αποτέλεσμα τα επίπεδα παραγωγής του υαλουρονικού οξέος να μειώνονται αναπόφευκτα και η ποσότητα να μην είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες κάθε ηλικίας.

Δεδομένου, ότι οι γυναίκες αναζητούν διαρκώς νέες λύσεις για τη φροντίδα και την περιποίηση του δέρματος και για τη διατήρηση μιας εντυπωσιακής, αψεγάδιαστης όψης μας, το υαλουρονικό οξύ έχει μπει στις θεραπείες ομορφιάς, με την ενέσιμη για παράδειγμα μορφή του ή ως συστατικό διάφορων προϊόντων.

Κάνει θαύματα σε όλους τους τύπους δέρματος ακόμα και στο ευαίσθητο δέρμα που είναι επιρρεπές σε ξεσπάσματα, καθώς και σε εκείνα με λιπαρή επιδερμίδα. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το υαλουρονικό οξύ έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα κατά των ελεύθερων ριζών που δεν ελέγχουμε, όπως η ρύπανση και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας υαλουρονικό οξύ, εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα από τα τρόφιμα του ψυγείου σας, τα αυγά; Απομονώνοντας τα τσόφλια άβραστων αβγών, αφού τα καθαρίσετε με ζεστό νερό κι έχοντας αφαιρέσει κάθε υπόλειμμα αβγού, βάλτε τα τσόφλια σε μια σακούλα και θρυμματίστε τα. Στη συνέχεια βράστε τα θρυμματισμένα τσόφλια σε αποστειρωμένο νερό για 12 ώρες. Σουρώστε και διατηρήστε το διάλυμα σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο. Αποκτήσατε μόλις ένα υγρό…με μαγικές ιδιότητες καθώς περιέχει υψηλή ποσότητα υαλουρονικού οξέος.

Παρ’ όλα αυτά αν δεν το έχετε με τις συνταγές και τις διαδικασίες «φτιάξ’ το μόνη σου», στο εμπόριο θα βρείτε άπειρα προϊόντα και αμέτρητες επιλογές που θα καλύψουν κάθε εξατομικευμένη ανάγκη της επιδερμίδας σας – θα βρείτε να το περιέχουν αφροί καθαρισμού και άλλα καθαριστικά προϊόντα, ενυδατικές κρέμες προσώπου, κρέμες ματιών, σέρουμ, προϊόντα για θεραπεία χειλιών, αλλά ακόμα και κρέμες περιποίησης σώματος.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top