Now Reading
Τρεις κινήσεις ματ για να διώξεις το άγχος της καθημερινότητας

Τρεις κινήσεις ματ για να διώξεις το άγχος της καθημερινότητας

… με το που θα ξυπνήσεις το πρωί

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Αναρωτιέμαι κάποιες φορές, αν κάπου εκεί έξω υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι που ξυπνούν το πρωί με την άνεση τους, κάνουν την γυμναστική τους, παίρνουν το πρωινό τους, διαβάζουν την εφημερίδα τους κλπ κλπ ή απλώς όλα αυτά ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας των σκηνοθετών, στις ταινίες που βλέπουμε. Η πραγματικότητα διαφέρει μάλλον αρκετά, αν σκεφτείς πως μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι, πετάγεσαι και ένας ακόμα μαραθώνιος άγχους και στρες αρχίζει να ξετυλίγεται μπροστά σου. Να ετοιμαστείς για την δουλειά, να προλάβεις το λεωφορείο, να ελέγξεις τα χιλιάδες μηνύματα σου, να πληρώσεις τους λογαριασμούς, να ταΐσεις το καναρίνι, να μαζέψεις τα ρούχα γιατί μόλις άρχισε να βρέχει και άλλα πολλά μέσα στις πρώτες ώρες της ημέρας που σε έχουν ήδη πανικοβάλει. Και ασφαλώς είναι δεδομένο πως όταν θα ξεκινήσει έτσι η μέρα σου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς και θα τελειώσει. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να δοκιμάσεις να καλμάρεις το άγχος της ημέρας, όσο ακόμα βρίσκεσαι στο κρεβάτι; Μην ανησυχείς δεν θα καθυστερήσεις παραπάνω από 5 λεπτά, αφού μόνο τόσο λίγο χρόνο χρειάζεσαι και τρείς απλές κινήσεις για να ξεκινήσεις ομαλότερα την μέρα σου.

Χτυπάει το ξυπνητήρι, αφού το κλείσεις:

Αντί να πεταχτείς όρθια, λύγισε απαλά τα πόδια σου μπρος – πίσω για 15 με 30 δευτερόλεπτα. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος να ενεργοποιήσεις το σώμα σου σταδιακά, χωρίς να υποστεί σοκ. Έπειτα βάλε στο παιχνίδι και τα χέρια σου, ανεμίζοντας απαλά τα δάχτυλά σου και ανοιγόκλεισε τα  σε σχήμα γροθιάς για ίδιο χρονικό διάστημα (15-30 δεύτερα).

Σήκω από το κρεβάτι σου, σε καθιστή στάση και τοποθέτησε συνειδητά τα πόδια σου στο έδαφος. Μείνε σε αυτή την στάση για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να αποκτήσεις πλήρη επίγνωση ότι πατάς στο έδαφος καλά.

Όταν σηκωθείς όρθια τέντωσε απαλά τους μηρούς σου και στάσου μερικά δευτερόλεπτα σε αυτή την θέση, σηκώνοντας αργά αργά το σώμα σου προς τα πάνω. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την ένταση στους ώμους και το λαιμό που δημιουργείται από το τράβηγμα.

Είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Καλημέρα!

Πηγήhttps://www.allyou.gr/me/ygeia/46287-treis-kiniseis-mat-gia-na-diokseis-to-agxos-tis-kathimerinotitas

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top