Now Reading
Το TikTok εφαρμόζει ένα νέο χρονικό όριο για χρήστες κάτω των 18 ετών

Το TikTok εφαρμόζει ένα νέο χρονικό όριο για χρήστες κάτω των 18 ετών

Άλλο ένα μέτρο για να βοηθηθούν οι έφηβοι και τα παιδιά να μειώσουν τον χρόνο οθόνης

Εάν έχετε ένα παιδί με εμμονή με το TikTok, ορίστε μερικά καλά νέα: η διάσημη εφαρμογή ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει ένα νέο όριο χρόνου οθόνης για όλους τους χρήστες κάτω των 18 ετών.

Το χρονικό όριο θα μειωθεί σε μία ώρα. Όταν συμπληρωθεί το όριο των 60 λεπτών, οι έφηβοι χρήστες (πρέπει να είστε 13 ετών για να εγγραφείτε για τον δικό σας λογαριασμό, αν και προφανώς πολλά παιδιά και γονείς έχουν παρακάμψει αυτήν την απαίτηση) θα τους ζητηθεί να εισαγάγουν έναν κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσουν να παρακολουθούν βίντεο σε αυτή την εφαρμογή, «κάτι που απαιτεί να λάβουν μια ενεργή απόφαση» για να συνεχίσουν να κάνουν κύλιση, είπε η εταιρεία.

Σε εκείνο το σημείο, οι έφηβοι θα μπορούν μείνουν στην εφαρμογή εάν το θέλουν, αλλά θα τους ζητηθεί επίσης να σταματήσουν εάν περάσουν «περισσότερα από 100 λεπτά στο TikTok την ημέρα». Οι χρήστες κάτω των 13 ετών θα έχουν επίσης ένα ημερήσιο όριο 60 λεπτών και ένας γονέας ή κηδεμόνας μπορεί να εισαγάγει έναν κωδικό πρόσβασης που επεκτείνει την ημερήσια χρήση τους για άλλη μισή ώρα.

«Πιστεύουμε ότι οι ψηφιακές εμπειρίες πρέπει να φέρνουν χαρά και να παίζουν θετικό ρόλο στον τρόπο έκφρασης των ανθρώπων, ανακάλυψης ιδεών και σύνδεσης», δήλωσε ο Cormac Keenan, επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας της εφαρμογής TikTok.

Υπήρξε πολύς λόγος για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των νεαρών χρηστών τα τελευταία χρόνια. Οι ειδικοί λένε ότι η δημοτικότητα των εφαρμογών κοινωνικών μέσων όπως το TikTok και το Snapchat έχει συμβάλει σε μια κρίση ψυχικής υγείας μεταξύ των εφήβων και των νέων. Ειδικά τα έφηβα κορίτσια βρίσκονται σε κρίση, όπως αναφέρθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μόλις τον περασμένο μήνα. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι αν οι νέοι μειώσουν τον χρόνο τους στην οθόνη, θα αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους.

Μια μελέτη από το Pew Research Center τον περασμένο Αύγουστο διαπίστωσε ότι το 67% των Αμερικανών εφήβων χρησιμοποιούσαν το TikTok, με το 16% όλων των εφήβων να λένε ότι το χρησιμοποιούσαν «συνεχώς». Οι νομοθέτες συζητούν τη θέσπιση κανονισμών για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών που βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Το TikTok είπε επίσης ότι συμβιβάστηκε με το προεπιλεγμένο όριο των 60 λεπτών μετά από διαβούλευση με ακαδημαϊκή έρευνα και ειδικούς από το Digital Wellness Lab στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, αν και ο Keenan πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει συλλογικά εγκεκριμένη θέση για τη “σωστή” ποσότητα χρόνου οθόνης ή ακόμα και τον αντίκτυπο του χρόνου οθόνης ευρύτερα».

Ακολουθούν οι πρόσθετοι κανονισμοί που θέτει η εφαρμογή ως μέρος του Family Pairing:

Όταν οι έφηβοι χρειάζονται υποστήριξη, οι γονείς ή οι φροντιστές είναι συχνά τα πρώτα άτομα στα οποία μπορούν να απευθυνθούν, καθιστώντας τους έναν από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες κάθε εφαρμογής. Ακολουθούν τρεις νέες δυνατότητες στο Family Pairing:

Δείτε Επίσης

Προσαρμοσμένα ημερήσια όρια χρόνου οθόνης: Οι φροντιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Family Pairing για να προσαρμόσουν το ημερήσιο όριο χρόνου οθόνης για τον έφηβό τους –συμπεριλαμβανομένης της επιλογής διαφορετικών χρονικών ορίων ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας– δίνοντας στις οικογένειες περισσότερες επιλογές για να ταιριάξουν τον χρόνο οθόνης με τα σχολικά προγράμματα. διακοπές ή οικογενειακά ταξίδια.

Πίνακας ελέγχου χρόνου οθόνης: Μεταφέρουμε τον πίνακα ελέγχου χρόνου οθόνης στο Family Pairing, το οποίο παρέχει περιλήψεις του χρόνου στην εφαρμογή, τον αριθμό των φορών που άνοιξε το TikTok και μια ανάλυση του συνολικού χρόνου που αφιερώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Από την πρόσφατη έρευνά μας, γνωρίζουμε ότι ο χρόνος οθόνης είναι ένα από τα θέματα που συζητούν συχνότερα οι γονείς με τους εφήβους τους και θέλουμε να υποστηρίξουμε τους φροντιστές με σχετικές πληροφορίες για να τους βοηθήσουμε να καθοδηγήσουν τους εφήβους τους.

Σίγαση ειδοποιήσεων: Οι ειδοποιήσεις μας βοηθούν να παραμείνουμε συνδεδεμένοι, αλλά υπάρχουν στιγμές που είναι σημαντικό να είμαστε απερίσπαστοι. Παρουσιάζουμε μια νέα ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ορίσουν ένα πρόγραμμα για τη σίγαση των ειδοποιήσεων για τον έφηβό τους. Οι λογαριασμοί ηλικίας 13-15 ετών δεν λαμβάνουν ήδη νέες ειδοποιήσεις από τις 21:00 και οι λογαριασμοί ηλικίας 16-17 ετών έχουν απενεργοποιήσει νέες ειδοποιήσεις από τις 22:00.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top