Now Reading
Το low impact workout που χρειάζεσαι για την ομαλή επαναφορά στις προπονήσεις σου

Το low impact workout που χρειάζεσαι για την ομαλή επαναφορά στις προπονήσεις σου

Το πρόγραμμα χαμηλής πρόσκρουσης που θα ανανεώσει το ενδιαφέρον σου για γυμναστική

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου
Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων στο ζήτημα της γυμναστικής. Εκείνοι που δεν παραλείπουν ποτέ τις προπονήσεις τους και εκείνοι που ναι μεν γυμνάζονται συστηματικά, όμως χρειάζονται και ορισμένα διαλείμματα κάποιες μέρες το χρόνο. Βέβαια αν το καλοσκεφτείς υπάρχουν και οι άλλοι, οι οποίοι μονίμως βρίσκουν μια δικαιολογία προκειμένου να αποφύγουν αθλητικά ρούχα και παπούτσια και οτιδήποτε συνεπάγεται με αυτά. Εμείς δεν κρίνουμε κανέναν γιατί ασφαλώς έχουμε περάσει από όλες τις παραπάνω φάσεις ή σχεδόν από όλες, και γνωρίζουμε πως είναι να προσπαθείς να μπεις και πάλι σε πρόγραμμα μετά τις ατασθαλίες των γιορτών. Σίγουρα όχι και τόσο εύκολο, όσο fit και αν θεωρείς τον εαυτό σου. Όμως δεν είναι και ακατόρθωτο, αν σου φαίνεται έτσι.
Η λύση υπάρχει κάπου στην μέση και ονομάζεται low impact (aka χαμηλής πρόσκρουσης) γυμναστική και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη για αυτούς που επιθυμούν να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση, να χάσουν βάρος, να αποφύγουν τραυματισμούς αλλά και να συνηθίσουν σιγά σιγά  την ιδέα της άθλησης. Οι αργές και ελεγχόμενες κινήσεις βελτιώνουν την στάση του σώματός σου, αυξάνουν την ευλυγισία, δεν επιβαρύνουν τις αρθρώσεις ενώ έχεις την δυνατότητα να χτίσεις δύναμη και αντοχή με τον δικό σου ρυθμό.

Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα πετύχεις με το ακόλουθο workout χαμηλής πρόσκρουσης ώστε να επανέλθεις όσο γίνεται πιο ομαλά στις προπονήσεις σου.

Πηγή; AllYou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top