Now Reading
Το childit.gr προτείνει υπέροχα χριστουγεννιάτικα βιβλία

Το childit.gr προτείνει υπέροχα χριστουγεννιάτικα βιβλία

Αυτές τις γιορτές χαρίστε στα παιδιά βιβλία, το πιο υπέροχο δώρο!

«Ο παππούς μου ο Αϊ-Βασίλης»

Συγγραφέας: Michael Morpurgo

Εικονογράφηση: Jim Field

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Συνήθως τις μέρες των γιορτών το γράμμα που πρωταγωνιστεί είναι εκείνο που γράφουν τα παιδιά στον Άγιο Βασίλη, σε αυτό το βιβλίο ωστόσο πρωταγωνιστεί το γράμμα που ο έγραψε ένας παππούς στην μικρή του εγγονή. Ένα γράμμα που τώρα που η εγγονή του μεγάλωσε κι έχει τα δικά της παιδιά κάθονται οικογενειακώς δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και το διαβάζουν σαν να είναι η ανάγνωση αυτή μια πολύτιμη οικογενειακή παράδοση. Και πράγματι είναι πολύτιμη, καθώς αυτό το γράμμα λέει πολλά και σημαντικά, όπως το να μάθουμε να σεβόμαστε, να αγαπάμε και να προστατεύουμε τον πλανήτη Γη. Επίκαιρο, δυνατό, ένα βιβλίο που δεν διαβάζεται μόνο τις γιορτές και που ευχόμαστε τα μηνύματά του να μείνουν ευχές αλλά να βοηθήσουμε όλοι ώστε να γίνουν πραγματικότητα.

 

«Το πνεύμα του χιονιού»

Συγγραφέας: Maja Lunde

Εικονογράφηση: Lisa Aisato

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Άλλο ένα βιβλίο που παρόλο είναι μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία σε 24 κεφάλαια μπορεί κάλλιστα να διαβαστεί οποιαδήποτε άλλη στιγμή, καθώς έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή, οι ήρωες σκιαγραφούνται μοναδικά, υπάρχουνε εξαιρετικές ανατροπές και η περιγραφή της ατμόσφαιρας είναι τόσο ζωντανή που διαβάζουμε τις σελίδες με κινηματογραφικό ρυθμό και τρόπο. Αν και το βιβλίο πραγματεύεται την απώλεια, δεν μελαγχολεί τους αναγνώστες –μικρούς ή μεγάλους– η συγκίνηση που προσφέρει είναι μέσα από μια φωτεινή και αισιόδοξη οπτική. Ένα βιβλίο που αν και μεγάλο το διαβάζεις χωρίς ανάσα – δεν είναι άλλωστε τυχαίο που είναι παγκόσμιο best seller. Για όσους αγαπάνε τις παγωμένες χώρες του Βορρά, οι σελίδες 6του θα τους ταξιδέψουν με τον καλύτερο τρόπο.

 

«Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι τα Χριστούγεννα»

Της Helen Stephens

Εκδόσεις: Ίκαρος

Η Έλλη στην τρίτη της περιπέτεια ετοιμάζεται να πάει οικογενειακώς για χριστουγεννιάτικες διακοπές στη θεία της Πηνελόπη που ζει σε χωριό. Κι όταν λέει εκείνη οικογενειακώς εννοεί και το αγαπημένο της λιοντάρι! Οι γονείς της όμως έχουν διαφορετική γνώμη καθώς φοβούνται ότι οι κάτοικοι του χωριού ίσως να τρομοκρατηθούν με το λιοντάρι. Εκείνη δοκιμάζει να το κρύψει αλλά δεν τα καταφέρνει και αυτό τη στεναχωρεί. Στο λιοντάρι δεν του αρέσει να νιώθει την Έλλη στεναχωρημένη. Επίσης δεν του αρέσει να μένει μόνο και μακριά της. Τι θα σκαρφιστεί άραγε αυτή τη φορά για να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά του; Δεν θα πω παραπάνω, θα πω μόνο ότι κι αυτό το βιβλίο έγινε από τα αγαπημένα μου…

 

«Το βαλς των Χριστουγέννων»

Συγγραφέας: Boris Vian

Εικονογράφηση: Nathalie Choux

Μετάφραση: Σπύρος Γιανναράς, Δημήτρης Παπακώστας

Εκδόσεις: Ποταμός

Ένα τραγούδι που γράφτηκε το 1955 αλλά οι στίχοι του οποίου είναι ακόμα και σήμερα επίκαιροι θα σας παρασύρει σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο βαλς και θα σας στριφογυρίσει μαγικά μέσα στις σελίδες του σε ένα υπέροχο ταξίδι πίσω στο χρόνο – ή μήπως στο μέλλον; Αυτή είναι κι η ομορφιά των βιβλίων σε βοηθάνε να καταργήσεις τον χρόνο ή να τον φέρεις στα μέτρα σου. Σε μια εξαίσια έκδοση θα κάνει τους γονείς που το διαβάσουν πάλι παιδιά και τα παιδιά θα τα κερδίσει με τον ρυθμό του. Διαβάζεται, χορεύεται κι ακούγεται σαν τραγούδι! Απολαύστε το…

 

«Το πιο υπέροχο δώρο του κόσμου»

Συγγραφέας: Mark Sperring

Εικονογράφηση: Lucy Fleming

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης-Πυραμίδα

Αν με ρωτήσετε τι θεωρώ το πιο υπέροχο δώρο του κόσμου, ίσως χωρίς δεύτερη σκέψη να απαντήσω «ένα βιβλίο». Αυτό το βιβλίο, για παράδειγμα, θα ήταν ιδανικό δώρο για τα μικρά παιδιά αυτές τις γιορτές. Αυτό το βιβλίο ωστόσο έχει διαφορετική άποψη και διαβάζοντάς το θυμάσαι ότι καλά όσα ζεις σε ένα βιβλίο η φιλία είναι σημαντική και πολύτιμη. Οπότε τελικά το πιο υπέροχο δώρο να είναι ένα βιβλίο που θα διαβάζεις με τους φίλους σου… Το συγκεκριμένο πάντως θα σας κερδίσει με την ιστορία αλλά και την υπέροχη εικονογράφησή του και σίγουρα είναι μια εξαιρετική πρόταση δώρου για τις γιορτές.

 

«Όνειρο Χριστουγέννων»

Συγγραφέας: Φαίδων Κυριακού

Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας

Εκδόσεις: Μάρτης

Γραμμένο με παιχνιδιάρικη ομοιοκαταληξία και χιουμοριστικό λόγο, αυτό το βιβλίο αποτελεί μια πανέξυπνη και πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ιστορία με έναν Άγιο Βασίλη που προσπαθεί να κρυφτεί αλλά να βρίσκεται σε μια ελληνική οικογένεια και να περνάει τα πιο επεισοδιακά Χριστούγεννα της ζωής του – ή μήπως τα πιο όμορφα και τα πιο τρυφερά; Θα μπορούσε να είναι ασπρόμαυρη παλιά ελληνική ταινία, αλλά είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο που τονίζει τη σημασία της οικογένειας αυτές τις άγιες μέρες.

 

«Η Μάγια στο δάσος των Χριστουγέννων»

Συγγραφέας: Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia)

Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου

Εκδόσεις: Καστανιώτης

Δείτε Επίσης

Η Μάγια είναι ένα μικρό κοριτσάκι με πολύ ωστόσο θάρρος καθώς δεν φοβάται το βράδυ των Χριστουγέννων να πάρει τον φακό της και να μπει στο δάσος για μια μικρή βόλτα… που θα της αποκαλύψει τη μαγεία του τι σημαίνει Χριστούγεννα. Εξίσου μαγική είναι και η εικονογράφηση που με τα ζωντανά της χρώματα αναδεικνύει την ιστορία της μικρής ηρωίδας με τον καλύτερο τρόπο και μας παρασύρει σε ένα συναρπαστικό και χριστουγεννιάτικο σύμπαν που τα μικρά παιδιά θα λατρέψουν.

 

«Ο χιονάνθρωπος»

Συγγραφέας: Michael Morpungo

Εικονογράφος: Robin Shaw

Μεταφραστής: Αγγελική Δαρλάση

Η κλασική ιστορία του Ρέιμοντ Μπριγκς αποκτά κείμενο και λόγια και γίνεται ένα ακόμα πιο υπέροχο βιβλίο που γυρίζει τους γονείς στα παιδικά τους χρόνια και τα παιδιά γνωρίζουν με νέο τρόπο μια πολύ τρυφερή ιστορία που έχουν αγαπήσει πολλές γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο. Ως τις 31 Δεκεμβρίου αγοράζοντας οποιοδήποτε παιδικό ή εφηβικό βιβλίο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο ενισχύεται τις δράσεις της ένωσης Μαζί για το παιδί – καθώς Χριστούγεννα πάνω απ’ όλα σημαίνει προσφέρω!

 

«Ο ξένος των Χριστουγέννων»

 Συγγραφέας-εικονογράφηση: Αργυρώ Αγγελίνα-Ζωγράφου

Εκδόσεις: Φίλντισι

Ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο βιβλίο, σε προσεγμένη έκδοση που συνοδεύεται με cd στο οποίο η συγγραφέας διαβάζει την ιστορία με έναν πολύ όμορφο και δραματοποιημένο τρόπο αφήγησης, αποδίδοντας με ξεχωριστή φωνή κάθε στολίδι του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Α ναι, δεν σας είπα, ήρωες του βιβλίου είναι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια κι ένα διαφορετικό στολίδι που περάσει διάφορα στάδια μέχρι να το αποδεχτούν τα υπόλοιπα. Το cd μπορεί να σας συνοδέψει ιδανικά αυτές τις μέρες που έχει πολλή κίνηση στους δρόμους – αλλά κι όχι μόνο!

 

«Τι είναι τα Χριστούγεννα»

της:Κωνσταντίνας Τασσοπούλου

Εκδόσεις: Οσελότος

Αντί να σας πω εγώ για αυτό το βιβλίο προτίμησα να σας τα πει μόνο του το βιβλίο…με τον πιο υπέροχα χριστουγεννιάτικο τρόπο!

 

Επειδή μου ήταν δύσκολο να διαλέξω κάποιο από τα χριστουγεννιάτικα βιβλία των εκδόσεων Πατάκη μοιράζομαι μαζί σας το παραμυθένιο σποτ τους και σας εύχομαι να ζήσετε εσείς και τα παιδιά σας υπέροχα λογοτεχνικά Χριστούγεννα!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top