Now Reading
Το childit.gr προτείνει καλοκαιρινά παιδικά βιβλία

Το childit.gr προτείνει καλοκαιρινά παιδικά βιβλία

Η πιο δροσερή παρέα για τις διακοπές!

 

Ξεφυλλίστε ένα απολαυστικό καλοκαίρι! Στην παραλία, στο νησί, στο δρόμο για τις διακοπές…το βιβλίο είναι η πιο δροσερή παρέα!

Από την Αγγελική Λάλου

«Αστυπάλαια με λένε»

Συγγραφέας: Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

Εικονογράφηση: Μαριάννα Φραγκούλη

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική, 2018

Το υπέροχο με τα παραμύθια είναι ότι μπορούν, έχουν τη μαγική ικανότητα, να πλέξουν τις λέξεις και να φτιάξουν μια ιστορία με οτιδήποτε. Σε αυτό βέβαια έχει να συνδράμει και το ταλέντο του παραμυθά, κι η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου έχει αυτή τη δύναμη να δίνει πνοή στις λέξεις, όπως στο τελευταίο της παραμύθι στο οποίο ζωντανεύει ένα ολόκληρο νησί, την Αστυπάλαια. Ποια ήταν λοιπόν αυτή η πανέμορφη κοπέλα που ένας βασιλιάς είχε φυλακίσει στο κάστρο του πάνω σε ένα βράχο στη μέση της θάλασσας; Πώς κατάφερνε όλους να τους μαγέψει με το τραγούδι της; Κι ο νέος που κατάφερε να δει την καρδιά της θα την ελευθέρωνε με την αγάπη του; Η αγάπη πάντως της συγγραφέα για το νησί αυτό, φέτος το καλοκαίρι χάρισε ένα εξαιρετικό φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στα παιδιά της Αστυπάλαιας, ενώ μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου διατίθενται σε άπορες οικογένειες του νησιού. Γιατί τα παραμύθια μπορούν όντως να κάνουν τον κόσμο καλύτερο!

Σελίδες: 32

Ηλικία: 4+

«Στα κύματα της Έλλης»

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2018

Ένα κεφάλι είναι πάντα σημαντικό για τη δημιουργία ενός παραμυθιού, το κεφάλι του συγγραφέα είναι εξαιρετικά σημαντικό για να βγάλει τις ιδέες, εξίσου σημαντικό είναι και το κεφάλι της εικονογράφου για να ντύσει με χρώματα και τα σχέδια το εκάστοτε παραμύθι… Εδώ τα κεφάλια του Αντώνη και της Ίριδας συνεργάζονται εκπληκτικά άλλη μία φορά και δημιουργούν ένα ασυνήθιστο παραμύθι όπου πρωταγωνιστεί ένα κεφάλι, το κεφάλι της Έλλης και, για την ακρίβεια, τα μαλλιά της! Καθώς στα μαλλιά της ζει ο Καπτανίκ κι εσείς στο βιβλίο που κρατάτε θα διαβάσετε τις περιπέτειές του, που δεν θα τις χωράει το κεφάλι σας! Πανέξυπνο, αστείο, συναρπαστικό… ευρηματική σύλληψη από τον συγγραφέα, πανέμορφη απόδοση από την εικονογράφο. Αποτέλεσμα εντυπωσιακό.

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4+

«Αν θέλεις να δεις φάλαινα»

Συγγραφέας: Julie Fogliano

Εικονογράφηση: Erin E. Stead

Απόδοση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης

Εκδόσεις: Νεφέλη, 2015

Κάποια παιδικά βιβλία τα θεωρώ μικρά αριστουργήματα, και με το μικρά εννοώ μόνο σε μέγεθος! Ένα τέτοιο βιβλίο που θες να επιστρέφεις στις σελίδες του και αφήνεσαι να σε μαγέψει ξανά και ξανά είναι αυτό εδώ. Αφαιρετική εικονογράφηση, έξυπνη ιδέα, το ξεφυλλίζεις αργά, δίνεις χρόνο να το ανακαλύψεις και μαθαίνεις να παρατηρείς και να περιμένεις – και κυρίως να χαίρεσαι όσο περιμένεις… Γιατί έτσι συμβαίνει άλλωστε όχι μόνο αν θέλεις να δεις φάλαινα, αλλά αν θες να δεις οτιδήποτε, πρέπει να δημιουργήσεις τις συνθήκες και να μάθεις να εξασκείς την υπομονή και την όρασή σου.

Σελίδες: 32

Ηλικία: 4+

“Γούλφι, Μισός λύκος, μισός πρόβατο, μία καρδιά”

Οι γονείς του διαφορετικοί. Εκείνος επίσης. Γεννήθηκε μισός λύκος και μισός πρόβατο και αναζητάει να βρει που ανήκει. Μα πρέπει να ανήκει κάπου απαραίτητα; Η καρδιά του είναι μία και πρέπει να την ακολουθήσει. Ένα τρυφερό παραμύθι για την αυτογνωσία και την αποδοχή της διαφορετικότητας με εντυπωσιακή εικονογράφηση. Θα γελάσετε με την καρδιά σας με τις περιπέτειες του Γούλφι, αλλά και θα απολαύσετε μια υπέροχη ιστορία για την οικογένεια, τη φιλία και την αποδοχή, με τον μοναδικό Γούλφι τελικά να δέχεται ότι το να είσαι πιστός στον εαυτό σου είναι πιο σημαντικό από το να ακολουθείς το κοπάδι.

Συγγραφέας: Άλεξ Λάτιμερ

Εικονογράφηση: Πάτρικ Λάτιμερ

Μετάφραση: Γεωργία Τσάκωνα

Ηλικία: 5+

Αριθμός σελίδων: 32

Eκδόσεις: Φουρφούρι

«Ένα παραμύθι… από χαρτί και θάλασσα»

Συγγραφέας: Αντώνης Δημητρακόπουλος

Εικονογράφηση: Sandra Von Doorn

Εκδόσεις: Πάπυρος, 2018

Ένα μικρό χάρτινο καράβι θέλει να βρεθεί στη θάλασσα, να ταξιδέψει, να γνωρίσει τα κύματα, να ζήσει μια περιπέτεια. Τα καταφέρνει, αρμενίζει, βλέπει τους γλάρους, νιώθει την αλμύρα, αφήνεται στον άνεμο, παρακολουθεί τα ψάρια. Πόσο όμως μπορεί να κρατήσει το ταξίδι ενός χάρτινου καραβιού, μα όσο μπορεί να κρατήσει ένα όνειρο. Γραμμένο με ευαισθησία και πανέμορφη εικονογράφηση, μια ιστορία για όσους τους αρέσει να ταξιδεύουν και να ονειρεύονται!

Σελίδες: 24

Ηλικία: 4+

«Η πολιτεία που δεν έβρεχε ποτέ»

Συγγραφέας: Μαρία Λυκάρτση

Εικονογράφηση: Στεφανία Βελδεμίρη

Εκδόσεις: Επόμενος Σταθμός, 2017

Σε μια πολιτεία που είχε ξεχάσει τι ήταν και τι σήμαινε το νερό αλλά και τα λουλούδια, μες στο σκασμένο ξερό χώμα εμφανίζεται ένα παράξενο λουλούδι, ύστερα από μέρες ένα αγόρι το ανακαλύπτει όπως ψάχνει την μπάλα του. Γίνονται φίλοι. Το λουλούδι τού μιλάει για τη βροχή, για το νερό, του λέει ότι τα χρειάζεται για να ζήσει. Το αγόρι αρχίζει να νοιάζεται για το λουλούδι και κάνει ό,τι μπορεί για να βρει νερό. Όμως όλοι το αγνοούν. Όμως το αγόρι προσπαθεί μέχρι τέλος. Έχει ευτυχισμένο τέλος το παραμύθι, ε ναι! Αλλά δεν σας το λέω για να νιώσετε την έκπληξη όταν το διαβάσετε. Μια όμορφη ιστορία για την αγάπη, τη διαφορετικότητα και πάνω απ’ όλα την ελπίδα και την πίστη.

Σελίδες: 32

Ηλικία: 9-12

«Το Γκρότλιν»

Συγγραφέας-Εικονογράφηση: Benji Davies

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Ίκαρος, 2018

Τι είναι αυτό που ένα βράδυ σκορπάει στα σκοτάδια τον πανικό στην πόλη αναστατώνοντας σπίτια και κατοίκους, σκύλους και μικρά παιδιά, κλέβοντας διάφορα άσχετα πράγματα; Σκοτεινό, ατμοσφαιρικό, μυστήριο. Θα σας παρασύρει και θα σας κάνει να γυρίζετε τη σελίδα με κομμένη ανάσα. Καλά, μπορεί να υπερβάλλω λίγο, αλλά έχω αδυναμία στον Benji Davies, εγώ και μερικά εκατομμύρια παιδιά ακόμα σε όλο τον κόσμο! Άλλη μια εξαιρετική έκδοση από τον Παδικό Ίκαρο που έχει πλέον εδραιώσει με τις επιλογές του τη θέση του στο χώρο του παιδικού βιβλίου.

Σελίδες: 36

Ηλικία: 4+

«Οι συνωμότες της τσουγκράνας»

Συγγραφέας: Ελένη Σβορώνου

Εικονογράφηση: Μαρίνα Δημοπούλου

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, 2016

Είναι έγκλημα να αγαπάς το πράσινο; Είναι κακό να θες να έχουν όλοι πρόσβαση στα πάρκα και στους ελεύθερους χώρους; Είναι ύποπτο να είσαι μεγάλος και να θες ακόμα να παίζεις και διατηρείς την αθώα παιδικότητά σου; Μια περιπέτεια πόλης, για την καχυποψία, τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και την ελπίδα ότι όταν θέλουμε όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα! Κι επειδή τα βιβλία δεν είναι μόνο σελίδες αλλά και στάση ζωής, μέρος των εσόδων του βιβλίου στηρίζει το έργο της WWF. Γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας! Υπέροχο βιβλίο, θα το αγαπήσετε!

Σελίδες: 48

Ηλικία: 8+

«Το αλφαβητάρι της Αγίας Σοφίας»

Συγγραφέας: Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

Δείτε Επίσης

Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση

Με πρωτότυπες δραστηριότητες, είναι ένας διασκεδαστικός και χρήσιμος οδηγός γνώσεων για την Αγία Σοφία. Με ξεναγό τον Νικηφόρο ταξιδεύουμε στην Αγία Σοφία και ανακαλύπτουμε τα πάντα που την αφορούν, σε μια μαγική περιπλάνηση με πυξίδα τις ιστορικές γνώσεις και την αφηγηματική δεινότητα της συγγραφέα και με τις συμπληρωματικές εικόνες που ζωντανεύουν υπέροχα αυτή την όμορφη διαδρομή στην εποχή του Βυζαντίου.

Σελίδες: 48

Ηλικία: 6+

«Προσοχή στις ευχές»

Συγγραφέας: Στέλλα Μιχαηλίδου

Εικονογράφηση: Νίκος Κουμαριάς

Εκδόσεις: Βάρφης, 2018

Τι γίνεται όταν η Κοκκινοσκουφίτσα δυσανασχετεί και δεν θέλει άλλο τα ίδια και τα ίδια που της συμβαίνουν με τον λύκο και τη γιαγιά; Ζητάει να βρεθεί σε άλλο παραμύθι και τότε αρχίζουν τα πράγματα να περιπλέκονται καθώς βρίσκεται να περνά τα πάθη της Σταχτοπούτας, να αντικαθιστά τη Χιονάτη και να τρώει δηλητηριασμένα μήλα ή να πρέπει να φιλάει αντιπαθητικούς βατράχους. Ένα πρωτότυπο παραμύθι για την αξία όσων ζούμε, που καλό είναι προλάβουμε να τα εκτιμήσουμε προτού κινδυνέψουμε να τα χάσουμε. Η εικονογράφηση είναι σαν να βγήκε από τα κλασικά παραμύθια!

Σελίδες: 34

Ηλικία: 4+

«Πάρτι για τρεις»

Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων

Εικονογράφηση: Φωτεινή Στεφανίδη

Εκδόσεις: Πατάκη, 2017

Αυτά τα γενέθλια θα εξελιχθούν σε ένα αναπάντεχο πάρτι σε όλη την πόλη! Αφού όταν τελειώσει ο εορτασμός τους κι αποκοιμηθούν η γάτα και οι δύο καλύτεροί της φίλοι, το άλογο και ο σκύλος, μέσα στη φαγάνα του εκσκαφέα, δεν περίμεναν ότι το άλλο πρωί το όχημα θα ξεκινούσε για το εργοτάξιο κι εκείνα θα βρίσκονταν στον αέρα να παρελαύνουν από δρόμο σε δρόμο… τι κατάληξη θα έχει αυτή η διασκεδαστική περιπλάνηση; Ακολουθήστε σελίδα τη σελίδα τη διαδρομή και θα ζήσετε πολλές αστείες περιπέτειες μέχρι να φτάσετε στο τέλος! Ευφυέστατο κείμενο, εξαιρετική εικονογράφηση!

Σελίδες: 32

Ηλικία: 3+

«Στα ίχνη του Ομήρου – Περιπέτεια στη Χίο»

Συγγραφέας: Κώστας Στοφόρος

Εκδόσεις: Κέδρος, 2018

Η γνωστή παρέα παιδιών του Κώστα Στοφόρου εδώ θα ζήσει πλέον την τέταρτή της περιπέτεια. Αυτή τη φορά θα μας ταξιδέψουν στη Χίο. Ιστορία, μυστήριο, περιπέτεια, τα μονοπάτια του Ομήρου, πλεκτάνες και γρίφοι που ψάχνουν λύση και παιδιά που λατρεύουν την ιστορία και τα μυστήρια θα πέσουν με τα μούτρα σε μπλεξίματα, μπερδέματα αλλά θα καταφέρουν να σώσει την κατάσταση όπως πάντα με βοηθό τη γνώση και την αλήθεια. Ένα απολαυστικό, γρήγορο, σπινθηροβόλο βιβλίο με άρωμα μαστίχας Χίου. Ό,τι πρέπει για καλοκαιρινό ανάγνωσμα, κι όχι μόνο!

Σελίδες: 198

Ηλικία: 11+

«Παραμύθια με καρπούζι»

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2018

Αχ… με ένα αχ περίπου ξεκινάει και με ένα αχ τελειώνει αυτό το βιβλίο, που όπως και στην ηρωίδα του διαθέτει και για μένα τρία από τα πιο αγαπημένα μου πράγματα: τη θάλασσα, το καρπούζι και τα παραμύθια. Για τη μικρή πρωταγωνίστρια μάλιστα του βιβλίου τα παραμύθια της γιαγιάς της, την οποία τα καλοκαίρια την επισκέπτεται μόλις κλείσουν τα σχολεία. Τα χρόνια περνάνε, τα καλοκαίρια έρχονται και φεύγουν, η μικρή μας φίλη μεγαλώνει όπως μεγαλώνει και η γιαγιά της, ώσπου κάποια στιγμή η γιαγιά της ανεβαίνει στον ουρανό, αλλά τα καλοκαίρια έρχονται ακόμα, το σπίτι υπάρχει, το καρπούζι υπάρχει αν και κομμένο από τη μαμά, και τα παραμύθια… αυτά υπάρχουν πάντα, όπως και οι παιδικοί φίλοι ή ο πρώτος έρωτας που κάνει δειλά την εμφάνισή του! Ένα υπέροχο βιβλίο για το πώς όλοι μεγαλώνουν πιο όμορφα με τα παραμύθια, και πώς αυτά συνεχίζουν να κρατάνε τη ζωή και μετά τον φυσικό της κύκλο!

Σελίδες: 28

Ηλικία: 6+

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top