Now Reading
«Το παιδί στον σύγχρονο αθλητισμό», 8/2 στις 12.00 στον Ιανό

«Το παιδί στον σύγχρονο αθλητισμό», 8/2 στις 12.00 στον Ιανό

Παρουσίαση του Παναθηναϊκού Graphic Novel «1908» των Ανδρέα Οικονόμου (κείμενα) και Πέτρου Μπάλτα (σκίτσο), από την Belle Époque

Εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Το παιδί στον σύγχρονο αθλητισμό», με αφορμή την παρουσίαση του Παναθηναϊκού Graphic Novel «1908» των Ανδρέα Οικονόμου (κείμενα) και Πέτρου Μπάλτα (σκίτσο), από την εκδοτική Belle Époque. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 12:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

 

Θα μιλήσουν οι:

Μίμης Δομάζος, πρ. ποδοσφαιριστής

Κώστας Τσαρτσαρής, πρ. μπάσκετμπολίστας

Γιάννης Ζουγανέλης, μουσικός-ηθοποιός

Αριστοτέλης Μπενόγλουσυγγραφέας

Δημήτρης Πετρούνιαςψυχολόγος

Στέλιος Σουλιώτηςαθλητής ΑμΕΑ

Άγης Μερεμέτης, προπονητής τμημάτων υποδομής ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και οι δημιουργοί του «1908».

 

Θα συντονίζει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Θάνος Σαρρής.

 

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι από τη Μαργαρίτα Κωτσίνη για παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών.

Δείτε Επίσης

Λίγα λόγια για το «1908»

Το graphic novel «1908» πραγματεύεται την ιστορία του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, μέσα από άγνωστες και αδημοσίευτες ιστορίες. Έχουν κυκλοφορήσει, μέχρι στιγμής, τέσσερις τόμοι που καλύπτουν την περίοδο 1906-1919. Πρόκειται για την πρώτη σειρά κόμικ που εκδόθηκε για ελληνικό αθλητικό σωματείο. Ο ρομαντισμός που διακατείχε τους πρώτους Αθηναίους ποδοσφαιριστές, η πρώιμη αντιπαλότητα με τους Πειραιώτες και η σκληρότητα των αθλητικών παραγόντων, ξετυλίγονται στις σελίδες του «1908», μέσα από τα μάτια του ιδρυτή Γιώργου Καλαφάτη, του ηρωικού Κωστή Τσικλητήρα και του «πατριάρχη» Απόστολου Νικολαΐδη. Συνάμα, η Αθήνα της Belle Époque, οι γραφικές γειτονιές της πόλης και τα επιβλητικά αρχοντικά της, οι ρετσινοδρομίες στο Πολύγωνο, ο πετροπόλεμος των πιτσιρικάδων στις αλάνες, οι νυχτερινές βόλτες των Αθηναίων στη Νεάπολη Εξαρχείων, αλλά και η φρίκη των Βαλκανικών Πολέμων, αποτυπώνονται από τις πένες και τους μαρκαδόρους του Πέτρου Μπάλτα. Την πλοκή υπογράφει ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Ανδρέας Οικονόμου Κυρίαρχος στόχος του «1908» είναι η μεταλαμπάδευση υγιών αθλητικών αρχών στη νέα γενιά φιλάθλων. Να αγαπούν τα σπορ και τη χαρά του αθλητισμού, να σέβονται τον αντίπαλο και να αποφεύγουν της παθογένειες της σύγχρονης εποχής. Και φυσικά, καθώς το έργο απευθύνεται ως επί το πλείστον σε φίλους του Παναθηναϊκού, ευελπιστούμε να αποτελέσει μία ευχάριστη συντροφιά και πηγή υπερηφάνειας για τους νεαρούς αναγνώστες του. Στοιχεία που τόσο έχουν ανάγκη, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. Όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στον ΙΑΝΟ, παρέα με εκλεκτούς καλεσμένους. Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε νέους φιλάθλους, για τους οποίους η Εκδοτική Belle Époque ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο πατήστε: Ιanos.gr

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: ianos.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top