Now Reading
Το καλοκαίρι κάνει καλό και στη γονιμότητα

Το καλοκαίρι κάνει καλό και στη γονιμότητα

Δείτε πώς μπορείτε να την ενισχύσετε αυτή την εποχή

Βγείτε όσο μπορείτε έξω στον ήλιο (με προσοχή ωστόσο) και επιδιώξτε απορρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερης βιταμίνης D είναι σημαντική για το έμβρυο και την ανάπτυξη υγιών οστών.

Τα φρέσκα φρούτα όπως οι φράουλες, τα σμέουρα και όλα τα είδη μούρων είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθάει στη διατήρηση των ωαρίων και του σπέρματος υγιή.

Η άσκηση και η χαλαρωτική γυμναστική μπορεί επίσης να βοηθήσει τη γονιμότητά σας, καθώς οι γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα στρες μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να συλλάβουν.

Οι ασκήσεις όπως η υπαίθρια γιόγκα και οι μακρινές βόλτες, αλλά και το κολύμπι συνιστώνται ως καλές πηγές ανακούφισης του στρες για τις γυναίκες.

Για τους άνδρες, συνιστάται να αποφεύγουν την υπερβολική άσκηση σε ζεστό καιρό, τα σφιχτά εσώρουχα και η υπερβολική θέρμανση των όρχεων κατά την εργασία για την προώθηση της καλύτερης γονιμότητας.

Προτιμήστε να καταναλώνετε περισσότερα ελαφριά γεύματα, λιγότερο κρέας και περισσότερο ψάρι. Τα ψάρια κάνουν καλό για την κυτταρική ανάπτυξη και την εγκυμοσύνη, ενώ τα θαλασσινά βοηθούν στην γονιμοποίηση των ωαρίων.

Δείτε Επίσης

Τα καρότα, τα σπαράγγια και το αβοκάντο είναι όλα ωφέλιμα για την προώθηση της καλής υγείας της γονιμότητας. Τα καρότα μπορούν να βελτιώσουν την κινητικότητα του σπέρματος έως και 8% για να αυξήσουν τις πιθανότητες γονιμοποίησης.

Κόψτε το κάπνισμα! Εάν υπάρχει μια εποχή για να απαλλαγείτε από αυτή την κακή συνήθεια αυτή είναι το καλοκαίρι, καθώς τα μεγαλύτερα βράδια σας δίνουν περισσότερο χρόνο για να αναλάβετε πιο χαλαρωτικές και υγιείς δραστηριότητες που θα ωφελήσουν τον οργανισμό σας. Το κάπνισμα μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία της γονιμότητας, καθώς μπορεί να βλάψει τις ωοθήκες και τις σάλπιγγες στις γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζει τους άνδρες μειώνοντας τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Οι γυναίκες που καπνίζουν έχουν 54% περισσότερες πιθανότητες να καθυστερήσουν πάνω από ένα έτος στην προσπάθειά τους για να μείνουν έγκυες, ενώ το 13% των περιπτώσεων υπογονιμότητας συνδέονται άμεσα με το κάπνισμα.

Η ανεμελιά, η άδεια από τη δουλειά, το λιγότερο άγχος και οι διακοπές του καλοκαιριού θα τονώσουν επίσης σημαντικά τη γονιμότητά σας και την καλή σας διάθεση!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top