Now Reading
Το εμβόλιο κατά της ιλαράς έχει σώσει είκοσι εκατομμύρια ζωές

Το εμβόλιο κατά της ιλαράς έχει σώσει είκοσι εκατομμύρια ζωές

Γιατί δεν πρέπει να διστάσετε να κάνετε στο παιδί σας το MMR.

Περίπου 90.000 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από ιλαρά. Για παιδιά κάτω των πέντε ετών, αυτή η ασθένεια είναι πιο θανατηφόρα και από τη μηνιγγίτιδα, ενώ παγκοσμίως τα νήπια κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν από ιλαρά παρά σε τροχαία δυστυχήματα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τη θεωρεί ως μια από τις δέκα βασικές αιτίες θανάτου στην παιδική ηλικία.

Στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα έδειξαν, ωστόσο, πόσο δραστικά έχουν μειωθεί οι θάνατοι από ιλαρά μετά την κυκλοφορία του εμβολίου MMR. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει σώσει παγκοσμίως 20 εκατομμύρια ζωές από το 2000.

Από την άλλη, τουλάχιστον στις ΗΠΑ περίπου το 9% πιστεύει ότι το MMR δεν είναι ασφαλές. Παρόλο που ένα πλήθος μελετών –ανάμεσά τους και μια έρευνα που έγινε το 2015 σε 95.000 παιδιά– έχει δείξει ότι δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τον αυτισμό.

Δείτε Επίσης

Αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια, μόνο το 2017 (σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) θα είχαν πεθάνει 1,5 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως από ιλαρά. Κι αυτές οι στατιστικές είναι ένας καλός λόγος από μόνες τους για να μην αναβάλουμε τον εμβολιασμό των παιδιών μας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top