Now Reading
Τι πρέπει να «διώξετε» από την καθημερινότητα σας σαν οικογένεια αυτό το καλοκαίρι

Τι πρέπει να «διώξετε» από την καθημερινότητα σας σαν οικογένεια αυτό το καλοκαίρι

5 κινήσεις για υπέροχη καλοκαιρινή διάθεση!

Πέρασε κι αυτός ο χειμώνας και όλοι ανυπομονούμε για ένα καλοκαίρι ξέγνοιαστο, χαλαρωτικό, ξεκούραστο και πάνω απ’ όλα διασκεδαστικό για όλη την οικογένεια. Είτε έχουμε κανονίσει να πάμε διακοπές, είτε μείνουμε στο σπίτι, σίγουρα το σχολικό πρωινό ξύπνημα φεύγει από τη μέση και ίσως έχουμε επιτέλους τη δυνατότητα να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω… Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να απαλλάξουμε την οικογένειά μας απ’ όσα αρνητικά βάραιναν το καθημερινό μας πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αν θέλουμε λοιπόν να μπούμε πιο εύκολα σε χαρούμενη καλοκαιρινή διάθεση, ας προσπαθήσουμε να διώξουμε από την καθημερινότητά μας τα παρακάτω:

Ρουτίνα- Ναι, αυτή η γνωστή λέξη που μας κυριεύει όταν δεν την έχουμε στο νου και μας κάνει να ξεχνάμε μέχρι και τον ίδιο μας τον εαυτό. Ας τολμήσουμε να βγούμε από το πρόγραμμά μας και ας δοκιμάσουμε να κάνουμε μικρά καθημερινά πράγματα που δεν έχουμε ξανακάνει. Να αιφνιδιάσουμε τα υπόλοιπα μέλη με μικρές εκπλήξεις. Μπουγέλο στα παιδιά μια ζεστή μέρα ή μια μικρή απόδραση κάπου κοντά όταν δεν το περιμένουν, οτιδήποτε για να μας κάνει να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα του χειμώνα που πέρασε!

Τσακωμοί και καβγάδες- Όσο περισσότερο τους αποφύγουμε, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα αυτό το καλοκαίρι. Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές όπου η υπομονή μας θα εξαντληθεί αλλά ας θυμηθούμε πως τρεις μήνες διακοπών είναι αυτοί, γιατί να μην του περάσουμε ξέγνοιαστα και ανάλαφρα όπως επιθυμούμε. Οι επικρίσεις, τα κηρύγματα, οι φωνές γιατί δεν έκανε κάτι «σωστά» είναι το λιγότερο που χρειάζονται τα παιδιά, πόσο μάλλον το καλοκαίρι!

Αν είμαστε εμείς πιο χαλαροί, τότε θα τα δούμε κι εκείνα να είναι πιο ήρεμα και χαρούμενα. Είναι η ιδανική εποχή για να έρθουμε πιο κοντά ως οικογένεια, να συζητήσουμε και να επενδύσουμε τον παραπάνω χρόνο στην επαφή και την ουσιαστική επικοινωνία. Να παίξουμε όλοι μαζί, να γελάσουμε και πολλές φορές ίσως να μη χρειάζεται καν να μιλήσουμε… μετά το παιχνίδι και το γέλιο θα έχουμε έρθει ήδη πιο κοντά!

Έντομα και μικροοργανισμοί -Όλο το χειμώνα, τα λεγόμενα «ακάρεα» κάνανε πάρτι στα στρώματά μας και τώρα το καλοκαίρι ήρθε η στιγμή να τα διώξουμε! Μιλάμε για τους μικροσκοπικούς, αόρατους στο μάτι οργανισμούς, που κρύβονται κατά εκατομμύρια σε υφασμάτινες επιφάνειες και ως επί το πλείστον στο στρώμα του κρεβατιού μας. Το στρώμα του κρεβατιού μας μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ακάρεα σκόνης! Εκεί, πολλαπλασιάζονται γρήγορα και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, ενώ, αν κάποιος έχει ευαισθησία σ’ αυτά, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας, μπουκωμένη μύτη, άσθμα, κοκκίνισμα ματιών, φαγούρα, δερματικό ερεθισμό και σε βαρύτερες περιπτώσεις, βήχα ή και επεισόδια δύσπνοιας. Τα συμπτώματα εμφανίζονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανάλογα και με τις συνθήκες υγρασίας.

Αν λοιπόν θέλουμε να απαλλαγούμε από τέτοιου είδους αλλεργικά συμπτώματα, τα οποία συνήθως επιδρούν αρνητικά και στη διάθεση και στις καθημερινές δραστηριότητές μας, ή απλώς επιθυμούμε ένα στρώμα καθαρό, απαλλαγμένο από έντομα και μικροοργανισμούς, μπορούμε άφοβα να ψεκάσουμε με το νέο AROXOL για ακάρεα, το οποίο καταπολεμά επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο, σκόρους, ψύλλους και κοριούς.

Δείτε Επίσης

Καθιστική ζωή- Φτάνει πια αυτή η στάση ζωής. Καιρός να αρχίσουμε να κινούμαστε περισσότερο και τι καλύτερο από το καλοκαίρι το οποίο προσφέρεται για βόλτες, μπάνια, ποδηλατάδες και περπάτημα τα όμορφα καλοκαιρινά βράδια. Ο χειμώνας σίγουρα δεν ενδείκνυται για όλα τα παραπάνω, αλλά τώρα όχι μόνο θα μας βοηθήσουν να βρούμε τη φόρμα μας, αλλά και θα μας προσφέρουν ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά μας ως οικογένεια. Δεν υπάρχει λόγος να καθόμαστε να τα κοιτάμε να παίζουν, ας μπούμε κι εμείς στο παιχνίδι, να κολυμπήσουμε μαζί τους, να κάνουμε αγώνες με τα ποδήλατα ή μια εξερεύνηση μέσα στη νύχτα.

«Κακό» φαγητό-Τι πιο δροσερό και υγιεινό από τα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού! Να η ευκαιρία να διώξουμε από τη διατροφή μας τα επεξεργασμένα τρόφιμα και «έτοιμα» φαγητά και να απολαύσουμε τους καρπούς του καλοκαιριού. Εξαιρετική ιδέα το να πάμε με τα παιδιά στη λαϊκή τη γειτονιάς και όλοι μαζί να ευχαριστηθούμε και να ψωνίσουμε υγιεινά καλοκαιρινά φαγητά και γιατί όχι να μαγειρέψουμε και μαζί εκείνα τα γεμιστά ή να ετοιμάσουμε την αγαπημένη τους φρουτοσαλάτα… Τα χρώματα και οι μυρωδιές των καλοκαιρινών φαγητών θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε νέες διατροφικές συνήθειες που θα μας κάνουν να λάμπουμε αυτό το καλοκαίρι!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top