Now Reading
Τι θα ήθελε να πει μια παιδίατρος στις μαμάδες των μικρών ασθενών της

Τι θα ήθελε να πει μια παιδίατρος στις μαμάδες των μικρών ασθενών της

Η Αμερικανίδα γιατρός και μητέρα δύο αγοριών, Alison Escalante, προσπαθεί να μας κάνει να χαλαρώσουμε και να απαλλαγούμε από τις τύψεις.

Είμαι η παιδίατρός σας και έχω ένα μυστικό. Το ξέρω ότι ανέκαθεν το υποψιαζόσασταν, αλλά δεν μπορούσατε να το επιβεβαιώσετε. Το δείχνετε με τη συμπεριφορά σας κάθε φορά που μου ζητάτε να μη σας κρίνω για κάτι ή που μου λέτε ότι δεν θέλετε να είστε «αυτό το είδος μαμάς».

Ανησυχείτε τι σκέφτομαι ενώ τα παιδιά σας χοροπηδούν πάνω στο εξοπλισμό του ιατρείου μου. Αναρωτιέστε αν θα αμφισβητήσω τα όσα προσπαθείτε να μου πείτε. Αναρωτιέστε αν θα σας κατακρίνω που δεν μπορείτε να μου δώσετε όλες τις πληροφορίες.

Η αλήθεια λοιπόν είναι αυτή: Όντως, κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου δεν τα μοιράζομαι μαζί σας.

Θέλω να σας πω ότι είστε υπερβολικά αυστηρές με τον εαυτό σας. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο πολύ αγαπάτε τα παιδιά σας και πόσο σκληρά προσπαθείτε. Θέλω να σας πω να κάνετε μια παύση. Να σταματήσετε να σπάτε το κεφάλι σας αναζητώντας την ιδανική μέθοδο διαπαιδαγώγησης.

Θέλω να σας πω ότι σας καταλαβαίνω όταν εκνευρίζεστε με τα παιδιά σας, γιατί αναμφίβολα μπορούν να γίνουν μικρά και αξιολάτρευτα τερατάκια. Με έμφαση στη λέξη «τερατάκια».

Θέλω να σας πω ότι τα παιδιά σας θα είναι μια χαρά αν σταματήσετε μία από τις δραστηριότητές τους, για να έχετε περισσότερο χρόνο να κάνετε κάτι που απολαμβάνετε. Αυτό που σας λέω στ’ αλήθεια είναι να εξετάσετε να μειώσετε τις δραστηριότητές τους για το καλό τους, γιατί το υπερφορτωμένο πρόγραμμά τους τα στρεσάρει. Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνεστε κουρέλια για να είστε καλοί γονείς.

Θέλω να σας πω ότι τα παιδιά σας σάς αγαπούν και θέλουν να είναι μαζί σας ακόμα και όταν γίνονται απότομα. Γιατί κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μαμά τους. Γιατί η μαμά βρίσκεται στο επίκεντρο, την πρώιμη αυτή περίοδο που διαμορφώνουν την ταυτότητά τους, και αυτό τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει.

Θέλω να σας πω ότι είστε επαρκείς. Ότι έχετε ό,τι χρειάζεται για να γίνετε η υπέροχη, τρυφερή μαμά που θέλετε να είστε. Και το καταφέρνετε συχνά να γίνετε αυτή η μαμά.

Δείτε Επίσης

Θέλω να σας πω ότι σε αυτό τον αγώνα, είμαστε μαζί.

Ξέρετε το άλλο μου μυστικό; Είναι αμοιβαία τα αισθήματα. Ζω στη γειτονιά σας. Αναρωτιέμαι τι θα σκεφτείτε αν με δείτε με τα παιδιά μου στο σουπερμάρκετ. Αναρωτιέμαι αν θα εμπιστευτείτε τις συμβουλές που σας δίνω αν δείτε τα παιδιά μου να «παραφέρονται» την ώρα που τα πηγαίνω στο σχολείο. Αναρωτιέμαι αν έχετε την ψευδαίσθηση ότι η ζωή μου είναι τακτοποιημένη και αν θα χαλάσει η εικόνα σας για εμένα σε περίπτωση που σας πω ότι αυτό δεν ισχύει. Θα νιώσετε καλύτερα μαθαίνοντάς το;

Θέλω να ξέρετε ότι και για μένα, τα παιδιά μου είναι το φως στη ζωή μου.

Και αν μπορούσα, θα σας έλεγα ότι υπάρχουν δύο πράγματα που κάνουν τη διαφορά για τα παιδιά σας. Η παρουσία και η περιέργεια. Οι μητέρες που είναι παρούσες, αληθινά παρούσες στη ζωή των παιδιών τους, αισθάνονται τη βαθύτερη από τις ανθρώπινες ανάγκες, για αυθεντική επαφή μαζί τους. Και οι μητέρες που είναι ανοιχτόμυαλες και φιλοπερίεργες γνωρίζουν τα παιδιά τους με έναν τρόπο που οι άλλοι δεν μπορούν να τα γνωρίσουν και βρίσκουν πάντα, στο τέλος, τις λύσεις που χρειάζονται.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top