Now Reading
Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Όταν οι προσδοκίες των γονέων μπλέκονται με τις επιθυμίες των παιδιών

Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Όταν οι προσδοκίες των γονέων μπλέκονται με τις επιθυμίες των παιδιών

Ένα εξομολογητικό κείμενο του Curt Melzer που θα βάλει μαμάδες και μπαμπάδες σε σκέψη

Ένα εξομολογητικό κείμενο του Curt Melzer που θα βάλει μαμάδες και μπαμπάδες σε σκέψη

Όλοι θέλουμε σίγουρα το καλύτερο για το παιδί μας. Και όλοι πιστεύουμε ότι το παιδί μας είναι ξεχωριστό και μοναδικό. Κι η αλήθεια είναι ότι κάθε παιδί ξεχωρίζει με τον τρόπο του. Ίσως απλώς όχι πάντα με τον τρόπο που θα ήθελαν οι γονείς του να το δουν να ξεχωρίζει. Πότε οι προσδοκίες των γονιών μπερδεύονται με τις επιθυμίες και τις ανάγκες των γονιών; Η ερώτηση του τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις ίσως είναι αφορμή για αυτοστοχασμό.

Ακολουθεί ένα εξομολογητικό κείμενο του Curt Melzer που θα βάλει μαμάδες και μπαμπάδες σε σκέψη:

Ήθελα το παιδί μου να είναι ξεχωριστό.

Όταν γεννήθηκε για πρώτη φορά, είπα ότι θα γινόταν γιατρός.

Παρακολουθήσαμε με χαρά καθώς ήταν σε θέση να αναποδογυρίσει τους πρώτους μήνες. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι όταν άρχισε να τρώει στερεά τροφή. Ήμασταν εκστασιασμένοι όταν έκανε τα πρώτα της βήματα και άρχισε να μιλάει.

Εμείς, φυσικά, όπως όλοι οι νέοι γονείς, διαβάζουμε τα πάντα για το πότε θα συμβούν αυτά τα άλματα. Κρατούσαμε την ανάσα μας περιμένοντας να ολοκληρώσει κάθε αναπτυξιακό στάδιο. Συγκρίναμε κρυφά τα αποτελέσματα με φίλους που είχαν μωρά παρόμοιας ηλικίας.

Αποδείχθηκε ότι το παιδί μας ήταν αρκετά φυσιολογικό στα περισσότερα πράγματα. Όχι εξαιρετικό, όχι εξαιρετικό αλλά μέτριο.

Την ντύσαμε σαν κολοκύθα για τις πρώτες της Απόκριες, ως κουτάβι τη δεύτερη χρονιά και στη συνέχεια τη χειραγωγήσαμε ώστε να επιλέξει στολή γιατρού για το τρίτο της.

Μισούσε αυτό το κοστούμι.

Ήθελα να ντυθεί γιατρός. Δεν ήθελε.

Ήθελε να ξαναντυθεί κουτάβι.

Λατρεύει τα σκυλιά.

Μέχρι τότε, η προσωπικότητά της είχε αρχίσει να γίνεται απολύτως εμφανής.

Μισούσε τις ιστορίες όταν οι άνθρωποι ήταν πληγωμένοι ή άρρωστοι. Ένιωθε τόσο άσχημα για αυτούς. Δεν της άρεσε να κοιτάζει τα οστά σε εικόνες ακτινογραφιών που εμφανίζονταν σε κάθε βιβλίο αλφαβήτας που διαβάσαμε.

Αυτή τη στιγμή, στα 6 της, είναι αρκετά σταθερή στο γεγονός ότι δεν θέλει να γίνει γιατρός.

Δείτε Επίσης

Και είμαι εντάξει με αυτό.

Καθώς μεγαλώνει και την γνωρίζω όλο και καλύτερα, ανακαλύπτω τον πιο περιποιητικό και συμπονετικό άνθρωπο που γνώρισα ποτέ.

Δεν χρειάζεται να της υπενθυμίζω να είναι ευγενική. Το να είναι ευγενική με τους συμμαθητές της, με τους ξένους, με τα ζώα και τα φυτά τής είναι τόσο φυσικό όσο και η αναπνοή.

Κοιτάζοντας πίσω, αν μπορούσα να πάω ξανά σε εκείνη την αίθουσα τοκετού όταν την έβλεπα για πρώτη φορά και αναρωτιόμουν τι είδους άνθρωπος θα ήταν, θα ήθελα οπωσδήποτε ένα ευγενικό, καλόκαρδο και καλοσυνάτο παιδί πάνω από όλα, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικότητας.

Μην με παρεξηγείτε, είναι μια πολύ έξυπνη νεαρή κοπέλα και έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της. Αλλά είμαι σίγουρη ότι τα πράγματα που θα της ανοίξουν τις περισσότερες πόρτες στη ζωή της είναι το χαμόγελο και η φροντίδα της καρδιάς της.

Όταν ρωτήθηκε τι θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει, λέει τώρα ότι θα ήθελε να διευθύνει ένα κέντρο υιοθεσίας για σκύλους που χρειάζονται σπίτι.

Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top