Now Reading
Τα food trends του 2021 βγαίνουν κατευθείαν από τη μητέρα γη

Τα food trends του 2021 βγαίνουν κατευθείαν από τη μητέρα γη

Επιστροφή στη φυτοφαγία, στο σπιτικό φαγητό και αλουλόζη αντί για ζάχαρη

Συντάκτης: Κατερίνα Ανδρομιδά
Μπορεί δέκα μήνες πριν να είχες κάνει ναό το burger house της περιοχής σου, να μην μπορούσες να διανοηθείς Σαββατόβραδο χωρίς πίτσες με στεφάνι φιλαδέλφειας και καθημερινή μετά από έντονο πρόγραμμα χωρίς βραδινή παραγγελία σε ψητοπωλείο. Όλα αυτά που ήξερες, ας τα ξεχάσεις. Το 2021 προστάζει αλλαγή και δεν θα μπορούσε να μη φυσήξει αέρας ανανέωσης και στο πρόγραμμα διατροφής μαςΤο κρέας, η συνήθεια του delivery που έγινε λατρεία και φυσικά η ζάχαρη θα δώσουν τη θέση τους στη φυτοφαγία, στο σπιτικό φαγητό (και μάλιστα σε ψηφιακά μαθήματα μαγειρικής) και στην αλουλόζη (ένα νέο γλυκαντικό).

Θα λέγαμε πως ο τρόπος που αρχίσαμε να μαθαίνουμε να τρώμε τους τελευταίους μήνες κινείται σε μία πιο εναλλακτική αισθητική. Το να μαγειρεύεις σπίτι έγινε τάση και αυτό φάνηκε στο Instagram αφού είδαμε γνωστά πρόσωπα αλλά και γείτονες που στο δρόμο δεν ανταλλάσουμε κουβέντα να μοιράζονται συνταγές που δεν θα μαθαίναμε ποτέ, αν δεν περνούσαμε καραντίνα. Το ψωμί μάλιστα είχε τη πρωτοκαθεδρία διεθνώς με πολλούς να μοιράζονται βιντεάκια στη προσπάθειά τους  να φτιάξουν μπανανόψωμο και για τους πιο hardcore ζυμωτό. Και οι τάσεις που ήρθαν, και απ’ ό,τι φαίνεται θα μείνουν, δε σταματούν στο ψωμί. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά, να παίρνουμε ιδέες:

1. Φυτοφαγία – Κρέας= 1-0
Η κλιματική αλλαγή άλλοτε ήταν ένα σχεδόν μπανάλ θέμα συζήτησης για τους περισσότερους και το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει βλέποντας όλα αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν τόσο συχνά πια. Τρόφιμα ζωτικής προέλευσης μόνο αρνητικά λειτουργούν για την ατμόσφαιρα και ήρθε η ώρα να τα περιορίσουμε και από τη διατροφή μας. Το 2021 επιβάλλει στροφή σε πιο πράσινες τροφές και σίγουρα το κρέας δεν κατέχει κεντρική θέση μέσα σε αυτές. 

2. Τροφές… στην εποχή τους
Η παροιμία  λέει  ”κάθε πράγμα στον καιρό του” και κάτι έχει να μας διδάξει και για το τρόπο που καταναλώνουμε τροφές. Στους στόχους του 2021 περιλαμβάνεται το ”τσεκούρι” σε τροφές που περιέχουν άνθρακα. Δεν θέλουμε να σε μαυρίσουμε αλλά τέτοιες τροφές είναι το τυρί και το κρέας. Η επάνοδος των τοπικών τροφίμων αναδύεται σαν τάση μέσα στη νέα χρονιά και σίγουρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο κεφάλαιο ”κλιματική αλλαγή” όπως προείπαμε. Μπορείς να συμβάλλεις κι εσύ αφαιρώντας τις ζωικές τροφές από τη ζωή σου.

3. Αλουλόζη vs ζάχαρη

Μπορεί να μην την έχουμε συναντήσει ακόμη στα ράφια και στα τρόφιμα όμως θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Βρίσκεται σε συγκεκριμένες ομάδες φρούτων και στο σιτάρι και το ευχάριστο είναι πως περιέχει τις μισές θερμίδες από αυτές της κανονικής ζάχαρης. Μόνο ικανοποιημένοι μπορούμε να δηλώνουμε. Αναμένουμε να τη δοκιμάσουμε!

4. Γαστρονομία…ψηφιακά από το σπίτι

Αν στις νούμερο ένα τάσεις βρίσκεται το TikTok, μετά ακολουθούν τα ψηφιακά μαθήματα μαγειρικής. Επικράτησαν ψηλά στον στίβο μάχης των τάσεων της καραντίνας και τα κατάφεραν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ίσως είναι από τις πιο σημαντικές ενότητες που θα βρει κανείς στο Instagram και όχι μόνο. Το κλείσιμο των εστιατορίων δεν θα μπορούσε να στερήσει από τους μάγειρες ανά τον κόσμο να δημιουργούν, μίας και η μαγειρική είναι μορφή τέχνης, οπότε η δικαδικασία να μοιράζονται τις συνταγές τους πήγε καλά. Σειρά μας να κάνουμε ακόμη περισσότερο διάσημο στον κόσμο τον μουσακά που είναι εξίσου νόστιμος με ένα σουβλάκι αλλά ασύγκριτα πιο θρεπτικός!

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top