Now Reading
Τα πασχαλινά βιβλία που προτείνει το childit.gr για τα παιδιά

Τα πασχαλινά βιβλία που προτείνει το childit.gr για τα παιδιά

Το Πάσχα των βιβλίων

Το childit σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υπέροχα παιδικά βιβλία!

της Αγγελικής Λάλου

 

LAMPADES_BIG_b.jpg

 

Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν

Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Διάπλαση, 2014

Θρίλερ στο χωριό Λαμπρινίτσα! Οι υπέροχες χειροποίητες λαμπάδες εξαφανίστηκαν από τη βιτρίνα του κυρ-Λάμπρου. Πώς έκαναν φτερά; Πού πήγαν; Ποιος ευθύνεται για την εξαφάνισή τους; Τι σχέση έχει ο κακός ποντικός; Θα καταφέρουν να τις βρουν ο Λαγός του Πάσχα και το Κόκκινο Αυγό; Θα κάνουν Ανάσταση με λαμπάδες τα παιδιά της Λαμπρινίτσας; Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα θα σας απαντηθούν διαβάζοντας αυτή τη διασκεδαστική περιπέτειεα, γραμμένη με χιούμορ και τρυφρότητα – και εξαιρετική εικονογράφηση!

 Σελίδες: 32

Ηλικία: 4+

 

30_istories_perimenontas_to_pascha.jpg

 

30 ιστορίες περιμένοντας το Πάσχα

Συγγραφέας: Catherine Mory

Εικονογράφηση: Marie-Laure Viney, Elisabeth Schlossberg, Ginette Hoffmann, Σάρα Εμμανουέλ Μπουργκ, Alain Boyer, Marie-Charlotte Aguerre

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Πατάκης, 2014

Ένα πλήθος χαρούμενων ηρώων παρελαύουν στις υπέροχες σελίδες αυτού του βιβλίου. Λαχταριστές πολύχρωμες εικόνες ξεδιπλώνουν απολαυστικές περιπέτειες. Ένα τέρας έχει πάθος για τα σοκολατένια αυγά, ένα σοκολατένιο κοτοπουλάκι περιπλανιέται στο δάσος με τις χίλιες παγίδες ψάχνοντας να βρει τη μαμά του… Γνωρίστε την κότα που γεννά χρυσά αυγά και θαυμάστε εκατοντάδες φτερωτές καμπάνες που στολίζουν τον πασχαλινό ουρανό. Μια συλλογή παραμυθιών από όλο τον κόσμο που θα κρατήσει ευχάριστη συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους.

Σελίδες: 72  

Ηλικία: 3-6

 

 

 

exohiki

 

Εξοχική Λαμπρή

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος

Απόδοση: Κώστας Πούλος

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2003

Ένα μαγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο και στην ελληνική ύπαιθρο από τον μετρ του είδους Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Μια διασκεδαστική περιπέτεια γραμμένη με το γνωστό χιούμορ και τη διεισδυτική ματιά του συγγραφέα. Συμπαθητικοί ήρωες, απλοί άνθρωποι του χωριού μάς περιγράφουν τη ζωή τους και μας δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε για τα ήθη και τα έθιμα της εποχής. Άρωμα και χρόνο από γνήσιο ελληνικό Πάσχα.

Σελίδες: 31

Ηλικία: 8+

 

ethima istories

Έθιμα και ιστορίες του Πάσχα

Συγγραφέας-εικονογράφηση: συλλογικό

Εκδόσεις: Μίνωας, 2014

Ένα πλούσιο και λαχταριστό βιβλίο που θα κρατήσει για πολλές ώρες συντροφιά στους μικρούς μας φίλους. Ιστορίες, έθιμα, πληροφορίες για τον εορτασμό του Πάσχα αλλά και πολλές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Πασχαλινά διηγήματα, υπέροχες εικόνες και χρήσιμες γνώσεις κάνουν αυτό το βιβλίο το ιδανικό δώρο για αυτές τις μέρες.

Σελίδες: 32

Ηλικία: 6-8

 

pasxalitsa

Η πασχαλίτσα και το κουνελάκι

Συγγραφέας: Νίκος Βαλβαζάνης

Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά

Εκδόσεις: Άθως, 2014

Ένα όμορφο και τρυφερό παραμύθι για την αγάπη, τα παιχνίδια, την αθωότητα και την προσευχή. Δύο χειροποίητα παιχνίδια, μια πασχαλίτσα κι ένα κουνελάκι φτιάχνονται από τα ίδια του κυρ-Μανώλη και είναι μαζί μέχρι τη στιγμή που η μικρή πασχαλίτσα θα βρεθεί στη λαμπάδα που θα κάνει δώρο στην Αντιγόνη η νονά της. Θα ξαναβρεθούν ποτέ αυτά τα δύο παιχνίδια που είχαν γίνει φίλοι; Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης…ό,τι πρέπει για τις άγιες μέρες του Πάσχα!

Σελίδες: 32

Ηλικία: 5+

 

pasxalia

Η Πασχαλιά της λευτεριάς

Συγγραφέας: Χρήστος Χριστοβασίλης

Εικονογράφηση: Εύα Καραντινού

Εκδόσεις: Παρρησία, 2013

Ένα βιβλίο που μας ταξιδεύει στα χρόνια της Επανάστασης του 1821. Ανάμεσα στους ήρωες και τους αγωνιστές, παίρνουμε θέση και παρακολουθούμε το Πάσχα και την εορτασμό της Ανάστασης μέσα σε αυτό κλίμα απελευθέρωσης και χριστιανικής κατάνυξης. Ένα δυνατό κείμενο που συνδυάζει την ιστορία με το θρησκυετικό συναίσθημα, αλλά γραμμένο για παιδιά…διαβάζεται και σαν παραμύθι!

Σελίδες: 24

Ηλικία: 5+

 

Pasxa ton Ellinon 2013 250

Πάσχα των Ελλήνων

(εννέα ιστορίες κι ένα ποίημα)

Συγγραφείς: Ανδρέας Καρκαβίτσας, Κώστας Κρυστάλλης, Αλέξανδρος Μωραϊτιδης, Παύλος Νιρβάνας, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Διονύσιος Σολωμός, Γέωργιος Σουρής

Δείτε Επίσης

Διασκευή: Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

Εικονογράφηση: Εύα Καραντινού, Ευγενία Λογκβινόβσκα, Νόνκα Πετκόβα, Ελένη Τσακμάκη, Δήμητρα Ψυχογυιού

Ένα πασχαλινό βιβλίο γεμάτο με τη σοφία των ελλήνων κλασικών συγγραφέων όπως οι Καρκαβίτσας, Παπαδιαμάντης, Σολωμός κ.ά. Διηγήματα κι ένα ποίημα που μας μεταφέρουν στο κλίμα παλαιότερων χρόνων και μας δείχνουν πώς γιόρταζαν τότε οι άνθρωποι το Πάσχα και την Ανάσταση. Ένα βιβλίο διαχρονικό, ένα δώρο πολύτιμο.

Σελίδες: 60

Ηλικία: 8+

 

siga ta auga

Σιγά τ’ αβγά…κι είναι και κόκκινα

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Εικονογράφηση: Νίκος Βασιλειάδης

Εκδόσεις: Otherwise, 2010

Η κυρα-Λούλη είναι μια νοικοκυρά άσπρος σίφουνας… Δεν ησυχάζει λεπτό και τα θέλει όλα στην εντέλεια. Γι’ αυτό κοντεύει να σκάσει από τη στεναχώρια της όταν καθώς βάφει τα αβγά, ένα από αυτά δεν βάφεται τελείως κόκκινο και μένει λίγο άσπρο… Και το ίδιο όμως το αβγό αισθάνεται άσχημα επειδή ξεχωρίζει και επειδή κυρίως δεν το διαλέγουν μέσα από την πιατέλα οι άνθρωποι για το εθιμοτυπικό τσούγκρισμα… Όταν όμως τελικά μείνει μόνο του, ενώ όλα τα άλλα αβγά έχουν φαγωθεί, θα αναθεωρήσει το νόημα της ζωής και θα δει τα πράγματα αλλιώς! Ένα παραμύθι που θα σας αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε και που προσεγγίζετε τις καταστάσεις…

Σελίδες: 32

Ηλικία: 6+

 

pasxakyriou

Πάσχα, Κυρίου Πάσχα

Συγγραφέας: Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2005 (και σε e-book, 2012)

Ένα υπέροχο βιβλίο της σημαντικής αυτής συγγραφέως που ξεναγεί τα παιδιά με μαγικό και κατανοητό τρόπο στη Μεγάλη Εβδομάδα. Με τρυφερότητα και ευαισθησία προσεγγίζονται τα Πάθη του Ιησού Χριστού και στις σελίδες ζωντανεύει η πιο υπέροχη ιστορία του κόσμου. Διαχρονικό, ένα κλασικό βιβλίο για την παιδική βιβλιοθήκη σας.

Σελίδες: 56

Ηλικία: 9-11

 

 

stagona

Η σταγόνα της αγάπης

Συγγραφέας: Σοφία Παράσχου

Εικονογράφηση: Βανέσα Ιωάννου

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική, 2012

Κλείνουμε το πασχαλινό αφιέρωμα με ένα παραμύθι γραμμένο για το νόημα της αγάπης – την πραγματική αξία της γιορτής της Ανάστασης. Αν ακολουθήσουμε το ταξίδι αυτής της μικρής θαρραλέας σταγόνας, η ζωή μας δεν θα είναι ποτέ ίδια, αν αφεθούμε να παρασυρθούμε στη δύναμη αυτού του παραμυθιού, οι λέξεις του θα μείνουν για πολύ καιρό στην καρδιά μας και θα μας δίνουν ελπίδα και όνειρα! Ένα κείμενο τρυφερό για τις αληθινές αξίες που θα σας συνεπάρει! Αφήστε αυτή τη μικρή σταγόνα να κυλήσει μέσα σας και θα φωτίσει την αγάπη…

Σελίδες: 43

Ηλικία: 5+

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top