Now Reading
Τα οφέλη του κύβου του Rubik στην ανάπτυξη της παιδικής ευφυΐας

Τα οφέλη του κύβου του Rubik στην ανάπτυξη της παιδικής ευφυΐας

Θυμόμαστε ένα κλασικό παιχνίδι με αφορμή το ότι σήμερα έχει γενέθλια ο δημιουργός του, Έρνο Ρούμπικ

Υπάρχουν πολλοί γρίφοι που βελτιώνουν τη δύναμη του νου των παιδιών. Ωστόσο, υπάρχει ένα που δεν χρειάζεται εισαγωγή. Με έναν πολύχρωμο και συμπαγή κύβο με 6 όψεις, η κάθε μία χωρισμένη σε 9 κελιά, αυτός είναι ο κύβος του Rubik με κάθε όψη να δείχνει διαφορετικό χρώμα.

Η επίλυση ενός κύβου Rubik δεν είναι μόνο για παιχνίδι, αλλά τα παιδιά μπορούν να ακονίσουν τη δύναμη του εγκεφάλου τους κάνοντας πολλές κινήσεις με τον κύβο, έτσι ώστε κάθε όψη να εμφανίζει ένα χρώμα. Εάν σας ενδιαφέρει να εισαγάγετε το παιδί σας σε αυτό το μοναδικό και ελκυστικό παζλ, εδώ είναι οι πολυάριθμοι τρόποι με τους οποίους το παιδί σας θα βελτιώσει τις δεξιότητές του.

 

Ένα ανοιχτό παζλ που δεν χρειάζεται οδηγίες

Στην κορυφή της λίστας των πλεονεκτημάτων που προσφέρει ο Rubik’s Cube, είναι ένα ανοιχτό παζλ που δεν απαιτεί από το παιδί σας να αναφέρεται σε ένα εγχειρίδιο οδηγιών. Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες για την εξεύρεση λύσης. Βάζετε απλά τον κύβο στα χέρια του παιδιού σας και μπορείτε να δείτε τα μάτια του να λάμπουν με ευτυχία και ενθουσιασμό με μικρές νίκες. Δεν απαιτείται βιβλίο κανόνων ή κωδικοί εξαπάτησης για την κατανόηση της πρόθεσης του σχεδιαστή. Είναι ένα απλό, αλλά όχι τόσο εύκολο παζλ για επίλυση. Ωστόσο, το παιδί σας που θα καταλάβει τον σκοπό του παζλ θα δοκιμάσει διαφορετικές κινήσεις και συνδυασμούς για να το λύσει με πολλούς τρόπους.

 

Προωθεί τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων

Δώστε στο παιδί σας έναν κύβο Rubik και θα ακονίσετε τις ικανότητές του για επίλυση προβλημάτων. Το παιδί σας, μέσω της μεθόδου δοκιμής και σφάλματος, θα μάθει τη σημασία κάθε κίνησης που είτε θα το φέρει κοντά στη λύση είτε θα το πάρει μακριά. Το παιδί σας θα προσπαθήσει να λύσει το παζλ εστιάζοντας σε πολλαπλά σχέδια. Όλη αυτή η διαδικασία δοκιμής πολλαπλών κινήσεων θα ανοίξει το δρόμο για να αναπτύξει μια σαφή κατανόηση της διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων.

Θα προσπαθήσει επίσης να απεικονίσει τον χωρικό αντίκτυπο κάθε κίνησης και θα προωθηθεί για να εξαλείψει τον συνδυασμό που δεν το φέρνει κοντά στη λύση. Τελικά, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα μοτίβο κινήσεων που θα το φέρει πιο κοντά στον στόχο της εμφάνισης της πλειοψηφίας των προσώπων με παρόμοια χρωματιστά κελιά.

 

Προσδιορισμός και εστίαση – Τα δύο σημαντικά γνωρίσματα που απονέμονται από το παζλ

Κάθε παζλ που χρησιμοποιεί τη μέθοδο δοκιμής και σφάλματος επιτρέπει στον παίκτη να επιδοθεί σε πολλές κινήσεις για να το λύσει. Μέσα από αυτήν την επαναλαμβανόμενη άσκηση εναλλαγής μεταξύ διαφόρων δυνατοτήτων και συνδυασμών όψεων και κελιών, το παιδί σας θα αρχίσει να ενισχύει την αποφασιστικότητά του να λύσει το παζλ.

Μιλώντας για καλύτερη εστίαση, το παιδί σας θα είναι σε θέση να επικεντρωθεί στην εργασία που βρίσκεται στο χέρι του. Θα προσπαθήσει να εφαρμόσει όλες τις ψυχικές του ικανότητες για να αντιμετωπίσει το παζλ με αυξημένο επίπεδο εμπιστοσύνης. Εδώ έρχεται μια άλλη έλξη. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει σκληρός και γρήγορος κανόνας για την ολοκλήρωση αυτού του παζλ, κάθε φορά που το παιδί σας ξαναρχίζει το παζλ, θα φτάνει στη λύση με έναν μοναδικό τρόπο που ήταν τόσο διαφορετικός από τις προηγούμενες κινήσεις που έκανε. Αυτό το χαρακτηριστικό αποδεικνύει το γεγονός ότι είναι πολλοί τρόποι επίλυσης ενός προβλήματος, με την προϋπόθεση ότι βάζετε την καρδιά και την ψυχή σας στην αναζήτηση της λύσης.

 

Συντονισμός ματιών-χεριών με πλεονεκτήματα στον εγκέφαλο

Με τον κύβο του Rubik στο χέρι, το παιδί σας θα απολαύσει τα οφέλη ενός αιχμηρού εγκεφάλου που απορρέει από έναν σταθερό συντονισμό ματιών-χεριών. Ανοίγοντας το δρόμο για τη βελτίωση της μνήμης του, το παιδί σας θα βιώσει καλύτερο χρόνο αντίδρασης σε συνδυασμό με αυξημένη ευελιξία και προσοχή. Ενώ το μυαλό τρέχει μέσα από μια σειρά εναλλακτικών κινήσεων, τα μάτια και τα χέρια του παιδιού σας θα σνεργστούν καλύτερα. Έτσι, ένα μαθησιακό σύστημα εξελίσσεται μέσω της τέλειας εναρμόνισης διαφόρων ανθρώπινων αντανακλαστικών.

 

Σχετικό με τις δεξιότητες και καμία σχέση με την τύχη

Η εναλλαγή με το παζλ αυξάνει τα επίπεδα εμπιστοσύνης του παιδιού σας με κάθε μικρή νίκη. Θα αρχίσει να απολαμβάνει την αίσθηση της ολοκλήρωσης μιας εργασίας που έχει γίνει καλά με την πεποίθηση ότι μπορεί να λύσει οποιοδήποτε παζλ. Πιστεύοντας στην ιδέα ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, θα προσπαθήσει το καλύτερό του επίπεδο για να λύσει το παζλ και να πάει πιο μπροστά από τους συνομηλίκους του.

Απαιτεί μεγάλη δεξιότητα για την επίλυση των 43 εκατομμυρίων συνδυασμών που μπορεί να βρει ο κύβος του Ρούμπικ. Εδώ, η τύχη δεν έχει κανένα ρόλο να παίξει. Η επιτυχία είναι εγγυημένη για παιδιά που δοκιμάζουν τις έμφυτες και αποκτηθείσες δεξιότητές τους. Μέσα από τις πολλαπλές κινήσεις που κάνει το παιδί σας για να ολοκληρώσει το παζλ, σιγά σιγά στρέφεται προς μεγαλύτερες προκλήσεις που θα του προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι, ο κύβος του Ρούμπικ θα ακονίσει το μυαλό του.

 

Οι δεξιότητες παρατήρησης οδηγούν σε πολλά άλλα θετικά γνωρίσματα

Το παιδί σας θα κολλήσει στο παζλ μόλις αρχίσει να το παρατηρεί έντονα. Θα αρχίσει να απολαμβάνει ένα μοτίβο πειραματισμού και να λαμβάνει υπόψη τα μοτίβα που θα το φέρουν κοντά στη θέση που κερδίζει. Θα αρχίσει επίσης να καταλήγει στο συμπέρασμα και θα κάνει υπομονετικές κινήσεις που θα το φέρουν πιο κοντά στο στόχο αλλά απαιτούν χρόνο. Θα προχωρήσει επίσης με μια αίσθηση επιμονής, με όλα τα κομμάτια στο παζλ. Τελικά, με εξάσκηση, όλες αυτές οι έξυπνες δραστηριότητες θα βοηθήσουν το παιδί σας να εντοπίσει την αγάπη του για μια συγκεκριμένη ιδιότητα που θα τον διαμορφώσει σε έναν άνθρωπο πολλαπλών ικανοτήτων.

Δείτε Επίσης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, συμβουλές για να μεγαλώσετε ένα ικανοποιημένο παιδί

 

Το μυαλό παίρνει στο κεντρικό στάδιο

Με ετικέτα ως μηχανικό τρισδιάστατο παζλ που μπορεί να βελτιώσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους χώρους, το παιχνίδι με αυτόν τον κύβο ακονίζει τις αναλυτικές ικανότητες του παιδιού σας. Θα μπορούν να αναγνωρίζουν τις εικόνες ενώ ο εγκέφαλός τους θα λειτουργεί προς την κατεύθυνση να βλέπει αυτές τις εικόνες στο περιβάλλον. Μέσω της τακτικής κίνησης των 9 όψεων στον κύβο, το παιδί σας θα είναι σε θέση να τελειοποιήσει τις ικανότητές του σχετικά με την οπτική και χωρική νοημοσύνη.

 

Η απόλυτη αίσθηση της νίκης

Η κυριαρχία έρχεται μέσω της πρακτικής. Αυτό ισχύει τόσο για τον κύβο του Rubik, όταν το παιδί σας θα λατρέψει και θα ξαναζήσει την ικανοποίηση να το λύσει. Ως εκ τούτου, έρχεται ως μια έξυπνη κίνηση για να τον παρουσιάσει σε αυτό το καινοτόμο και πολύπλευρο παζλ για να βιώσει την απόλυτη αίσθηση της νίκης που μπορεί να εκτιμηθεί για τη ζωή.

 

Ένα παζλ για να κρατήσει την πλήξη μακριά

Αντιμετωπίζοντας ένα υπερκινητικό παιδί ή ένα παιδί που βαριέται πολύ εύκολα; Έχετε μια τέλεια λύση σε όλα αυτά τα θέματα. Απλά τοποθετήστε έναν κύβο του Ρούμπικ στο χέρι του και θα το βοηθήσετε να τροφοδοτήσει τα σωστά πράγματα στον εγκέφαλό του. Χωρίς να αφήνει το μυαλό του να περιπλανηθεί, το παζλ θα τον βοηθήσει να σπάσει μια συγκεκριμένη εργασία σε απλά και πολλαπλά βήματα. Ενημερώστε το παιδί σας σε αυτήν την ψυχαγωγική δραστηριότητα για να επωφεληθείτε από όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα που επικεντρώνονται στον εγκέφαλο και στις νοητικές δεξιότητες.

 

Συμπερασματικά, η επίλυση του κύβου του Rubik είναι μια δραστηριότητα που θα επιταχύνει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού σας με έναν ή περισσότερους τρόπους – μετατρέποντάς τα σε έξυπνα άτομα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top