Now Reading
Τέσσερα καλοκαιρινά πράγματα που λατρεύουν τα νήπια (και ταλαιπωρούν τους γονείς)

Τέσσερα καλοκαιρινά πράγματα που λατρεύουν τα νήπια (και ταλαιπωρούν τους γονείς)

Το παιχνίδι στην άμμο με τα κουβαδάκια δεν περιλαμβάνεται στη λίστα.

Ένα νήπιο απολαμβάνει με εντελώς διαφορετικό τρόπο από εμάς το καλοκαίρι. Αν για παράδειγμα μεγαλύτερη χαρά για εμάς είναι να διαβάζουμε ένα βιβλίο στην παραλία, για εκείνο ίσως να μην υπάρχει πιο διασκεδαστική δραστηριότητα από το να περισυλλέγει σκουπιδάκια από την άμμο (κάνοντάς μας περήφανους που μεγαλώνουμε έναν οικολόγο αλλά και ανήσυχους μήπως αποφασίσει ξαφνικά να ανακαλύψει τι γεύση έχει ένα αποτσίγαρο). Αυτά είναι λοιπόν μερικά από τα καλοκαιρινά πράγματα που αγαπούν τα νήπια, έστω κι αν εμείς οι γονείς δυσκολευόμαστε μερικές φορές να καταλάβουμε ακριβώς το γιατί.

Γυαλιά ηλίου: Ειδικά εκείνα που φοράει το αδερφάκι τους ή η μαμά. Το νήπιο θα τα αρπάξει από τον ιδιοκτήτη τους σε ανυποψίαστο χρόνο, θα δοκιμάσει να τα φορέσει, ανάποδα φυσικά, και αμέσως μετά θα τα πετάξει, στην καλύτερη περίπτωση στην άμμο, στη χειρότερη στα βράχια δίπλα στη θάλασσα. Και θα το κάνει ξανά και ξανά. Εννοείται ότι αν αποφασίσουμε επιτέλους να του αγοράσουμε τα δικά του γυαλιά ηλίου, θα αρνείται πεισματικά να τα φορέσει, έστω και μία φορά.

Ξενύχτι: Τα νήπια είναι σαν βρικόλακες από την ανάποδη. Το φως του ήλιου φαίνεται να τους δίνει αστείρευτη ενέργεια, με αποτέλεσμα όσο κρατάει η μέρα το καλοκαίρι να αρνούνται να κλείσουν μάτι και να συνεχίζουν το παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης. Και μετά, όταν τελικά νυχτώσει και καταφέρουμε να τα βάλουμε στο κρεβάτι, όσο κουρασμένα κι αν είναι δεν λένε να αποκοιμηθούν λόγω της υπερέντασης.

Ξυπόλυτο περπάτημα: Από τη στιγμή που ένα νήπιο αποφασίζει ότι δεν θέλει να ξαναφορέσει στη ζωή του παπούτσια, τίποτα δεν είναι ικανό να του αλλάξει γνώμη, ούτε οι πέτρες ούτε τα αγκάθια ούτε η καυτή άμμος. Θα συνεχίσει να περπατά ή ακόμα καλύτερα να τρέχει ξυπόλυτο επιδεικνύοντας αντοχές που θα ζήλευε και ένας Αναστενάρης σε αναμμένα κάρβουνα.

Δείτε Επίσης

(Αυτό)μπουγέλο: Είναι πραγματική απόλαυση να βλέπεις το νήπιό σου να ενθουσιάζεται με το νερό που αναβλύζει από το λάστιχο. Μέχρι τη στιγμή βέβαια που θυμάσαι ότι δεν έχεις πάρει μαζί σου δεύτερη αλλαξιά ρούχα ή που συνειδητοποιείς, αν το λάστιχο βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού σου, ότι θα χρειαστεί να βάλεις υποθήκη στο σπίτι για να πληρώσεις τον επόμενο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.

Έντομα: Το καλοκαίρι είναι η εποχή που ένα νήπιο έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη φύση. Όμως φύση δεν είναι μόνο τα δέντρα, τα λουλούδια και τα ζώα του αγροκτήματος, αλλά επίσης οι σαρανταποδαρούσες, οι ακρίδες και οι μύγες, που τα νήπια δεν διστάζουν να αντιμετωπίσουν σαν να είναι χαριτωμένα κατοικίδια. Ειδικά στο κάμπινγκ, η κατάσταση μπορεί να γίνει πραγματικά ανεξέλεγκτη και μόλις γυρίσετε σπίτι να ανακαλύψεις ότι το νήπιο έφερε μαζί, στο σακίδιό του, μια δυνητικά δηλητηριώδη αράχνη.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top