Now Reading
Συνταγή για Αυγο…Muffins!

Συνταγή για Αυγο…Muffins!

Αυτή είναι μια τέλεια συνταγή για muffins για να ξεκινήσετε τη μέρα σας!

Αυτή είναι μια τέλεια συνταγή για muffins για να ξεκινήσετε τη μέρα σας! Κάντε τη προετοιμασία από προηγούμενες ημέρες ώστε να τα έχετε έτοιμα στη κατάψυξη και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τα ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Είναι μια πολύ καλή λύση για όλες αυτές τις καθημερινές που τρέχετε μέσα στο πανικό να προλάβετε να ετοιμάσετε το παιδί σας για το σχολείο αλλά να φροντίσετε συγχρόνως να έχει φάει και φυσικά να προλάβετε να φάτε κι εσείς κάτι προτού φύγετε για τη δουλειά σας.

Υλικά
✓ 6 μεγάλα αυγά
✓ ¼ φλιτζ. γάλα
✓ 1/8 κ.γλ. αλάτι
✓ 1/8 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
✓ 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
✓ ¾ φλιτζ. σπανάκι
✓ ¼ τυρί cheddar τριμμένο ή άλλο τυρί επιλογής

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα σ’ ένα μπολ. Ρίχνουμε σταδιακά το αλάτι και το πιπέρι. Κόβουμε τη πιπεριά σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σπανάκι και έπειτα τα ρίχνουμε μαζί με το τριμμένο cheddar στο μπολ. Σε μια φόρμα για muffin, ρίχνουμε το μίγμα μας μέχρι τα ¾ και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο προτού το απολαύσουμε. Μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για μια βδομάδα στη συντήρηση και για ένα μήνα στη κατάψυξη ενώ μπορούν να αποψυχθούν στο φούρνο μικροκυμάτων για 45-60 δευτερόλεπτα ή μέχρι να είναι πολύ ζεστά.

Υ.Γ Μη ξεχνάτε! Δεν πετάμε τα λαχανικά που μας έχουν περισσέψει στο ψυγείο, αντιθέτως τα χρησιμοποιούμε για αυτά τα muffins αυγού. Εκτός αυτού, επειδή πρώτα «τρώμε με το μάτι», καλό είναι να έχουν φωτεινό χρώμα και γενικότερα μια ωραία εμφάνιση!

Όλγα Κουνάρη

www.mathainodiatrofi.org

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top