Now Reading
Στον ήλιο αλλά με προσοχή!

Στον ήλιο αλλά με προσοχή!

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για ηλιοθεραπεία με ασφάλεια

Εκτός από τους κινδύνους που σχετίζονται με τον καρκίνο του δέρματος, οι έγκυες γυναίκες έχουν κι άλλους κινδύνους που πρέπει να προσέξουν αν περνούν πολύ χρόνο στον ήλιο. Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν, από το ηλιακό κάψιμο έως την αφυδάτωση και την εξάντληση των αποθεμάτων του φυλλικού οξέος.

Κίνδυνοι ηλιοθεραπείας

Όταν είστε έγκυος, τα αυξημένα επίπεδα ορμονών που διέρχονται μέσα από το σώμα σας, κάνουν την επιδερμίδα σας πιο ευαίσθητη στο κάψιμο από τον ήλιο. Στην πραγματικότητα, τα κύτταρα που παράγουν χρωστικές ουσίες -αυτά που σας δίνουν το μαύρισμα- είναι σε υπερβολική δόση συμβάλλοντας ώστε το δέρμα σας να γίνει πιο επιρρεπές σε αποχρωματισμό όταν εκτίθεται στις ακτίνες UV του ήλιου. Λάβετε υπόψη σας και το γεγονός ότι η εγκυμοσύνη μεταβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και θα καταλάβετε γιατί ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος κλιμακώνεται όταν είστε έγκυος αν δεν πάρετε προφυλάξεις.

Η ηλιοθεραπεία μπορεί επίσης να αποστραγγίσει τα υγρά του σώματος, προκαλώντας αφυδάτωση και υπερθέρμανση. Αυτή η έλλειψη υγρών μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει υπερβολικό στρες, το οποίο με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε προκαταρκτικές συστολές. Επιπλέον, όταν το σώμα σας έχει υπερθερμανθεί, η εσωτερική σας θερμοκρασία σας είναι αυξημένη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες.

Και τέλος, οι ακτίνες UV του ήλιου μπορούν να διασπάσουν το φολικό οξύ στο σώμα, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης γενετικών ελαττωμάτων. Αυτό είναι επικίνδυνο για τη νευρολογική ανάπτυξη του μωρού σας, ειδικά κατά τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Το αντηλιακό μόνο δεν αρκεί

Όση προστασία κι αν προσφέρει το αντηλιακό σας καλό θα είναι να προσπαθείτε να έχετε καλυμμένο όσο γίνεται στο σώμα σας με ρούχα. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση καπέλου, γυαλιών ηλίου και ελαφρού ρουχισμού που προστατεύει το δέρμα σας από τις ακτίνες του ήλιου. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το αντηλιακό σας ως την τελευταία ασπίδα προστασίας, το οποίο φροντίστε να ανανεώνετε τακτικά.

Δείτε Επίσης

Πιείτε άφθονο νερό

Μπορείτε να διατηρήσετε το σώμα σας δροσερό και να αποφύγετε την υπερθέρμανση πίνοντας άφθονο πόσιμο καθαρό νερό. Αυτό επίσης θα σας βοηθήσει να μείνετε ενυδατωμένες. Θυμηθείτε, δεν θέλετε να αυξηθεί η εσωτερική σας θερμοκρασία. Και ο καλύτερος τρόπος να παραμείνετε δροσερή εάν πρόκειται να είστε έξω είναι να πίνετε νερό. Ένας φορητός ανεμιστήρας που λειτουργεί με μπαταρία επίσης θα σας κάνει καλό.

Αποφύγετε τον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής

Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να μείνετε μακριά από τον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ. όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι οι ισχυρότερες. Θυμηθείτε, οι ακτίνες του ήλιου είναι επικίνδυνες ακόμη και για τις πιο υγιείς εγκύους. Ως αποτέλεσμα, πολλοί γιατροί αποθαρρύνουν την ηλιοθεραπεία. Εάν πρέπει να είστε στον ήλιο, προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια μικρή σκιά για τον εαυτό σας με μια μεγάλη ομπρέλα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top