Now Reading
Στηρίξου πάνω μας: Χρήσιμες απαντήσεις στα πρώτα κρίσιμα ερωτήματα των νέων γονέων

Στηρίξου πάνω μας: Χρήσιμες απαντήσεις στα πρώτα κρίσιμα ερωτήματα των νέων γονέων

Το μωρό έρχεται μαζί και οι απορίες των γονιών, δείτε εδώ όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη φροντίδα του νεογέννητου

Με τον ερχομό ενός μωρού, οι νέοι γονείς βιώνουν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα αλλά και μια μεγάλη ευθύνη για αυτή τη νέα ζωή που έχουν φέρει στον κόσμο. Ένα νεογέννητο στο σπίτι εκτός από μοναδικά συναισθήματα στους νέους γονείς, φέρνει μαζί του και πολλά ερωτήματα σχετικά με τη φροντίδα του, τον ύπνο του, τη διατροφή του και την υγεία του γενικότερα.

Τι πρέπει να κάνω με τον ομφάλιο λώρο;

Κατά τον τοκετό, ο γιατρός κόβει τον ομφάλιο λώρο και στο σημείο αυτό τοποθετεί ένα κλιπ. Μετά από 1-3 εβδομάδες, το κομμάτι που προεξέχει πέφτει και σταδιακά δημιουργείται ο αφαλός. Μέχρι να πέσει, χρειάζεται ειδική περιποίηση, αλλά να μην ανησυχείτε ότι θα πονέσει στο σημείο αυτό, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή δεν νιώθει πλέον κάποια ενόχληση.

Συνδυάστε την αλλαγή πάνας με τον καθαρισμό του ομφάλιου λώρου. Με μια αποστειρωμένη γάζα ή βαμβάκι, καθαρίστε απαλά την περιοχή της βάσης, με οινόπνευμα ή αντισηπτικό. Πάντα να πλένετε καλά τα χέρια σας πριν καθαρίστε τον αφαλό. Μην προσπαθήσετε να απομακρύνετε τον ομφάλιο λώρο από τη θέση του, θα πέσει από μόνος του όταν ξεραθεί. Μέχρι να πέσει, καλό θα είναι το σημείο αυτό να αερίζεται, αποφύγετε να το κάνετε μπάνιο μέσα σε μπανάκι αλλά προτιμήστε το τοπικό πλύσιμο και φροντίστε να διπλώνετε την πάνα ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το σημείο και το ερεθίσει.

Πόσο συχνά να κάνω μπάνιο το μωρό;

 Μέχρι να πέσει ο ομφάλιος λώρος αρκεί να το πλένετε τοπικά, προσεχτικά και πολύ απαλά. Μετά από αυτό, εξαρτάται από εσάς κάθε πότε θα το κάνετε μπανάκι, αλλά τυπικά, δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό.

 Τι προϊόντα να χρησιμοποιήσω για το μπάνιο του μωρό μου;

 Το μπάνιο χαλαρώνει το μωρό και του προσφέρει, όπως και στους ενήλικες, ένα αίσθημα ζωντάνιας, ευεξίας και ανανέωσης. Το δέρμα του μωρού είναι ευαίσθητο και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για τις ανάγκες του παιδικού δέρματος, για να καθαρίζουν απαλά το σώμα και τα μαλλιά. Συνήθως τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται από τις πρώτες μέρες ζωής του παιδιού και είναι εύκολα στη χρήση. Το Αφροντούς για Σώμα και Μαλλιά της Mustela®* καθαρίζει το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά των μωρών και των παιδιών. Περιέχει ήπια φόρμουλα με βιολογικό αβοκάντο που προστατεύει και σέβεται το παιδικό δέρμα, με 93% συστατικά φυσικής προέλευσης και με σύνθεση που δεν προκαλεί δάκρυα.

Επιπρόσθετα, μετά το μπάνιο του είναι σημαντικό το δέρμα και το πρόσωπο του μωρού να διατηρείται ενυδατωμένο. Η Κρέμα Ενυδάτωσης Σώματος Hydra Bébé®  παρέχει άμεση ενυδάτωση, με αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας. Με το βιολογικό αβοκάντο που περιέχει, προστατεύει και ενδυναμώνει τον δερματικό φραγμό του μωρού. Για ολοκληρωμένη περιποίηση, χρησιμοποιήστε και την Κρέμα Ενυδάτωσης Προσώπου Hydra Bébé® .

 

* όλα τα προϊόντα Mustela® διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

 

 

Τι είναι αυτή η κοκκινίλα που παρατηρώ στην αλλαγή πάνας;

Αρκετά συχνά ένας γονιός θα αναρωτηθεί για κάποια κοκκινίλα που θα παρατηρήσει στην περιοχή της πάνας του μωρού. Τα περισσότερα όμως βρέφη κάποια στιγμή θα εμφανίσουν κοκκινίλα ή εξάνθημα στην περιοχή της πάνας κατά τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους. Μεγάλης σημασίας είναι η σωστή πρακτική και υγιεινή στην περιοχή. Να φροντίζετε η περιοχή να είναι πάντα καθαρή και στεγνή. Να αλλάζετε συχνά πάνα ώστε να μην έρχονται ούρα και κόπρανα σε επαφή με το δέρμα του μωρού. Να αφήνετε το δέρμα του μωρού να αεριστεί όσο μπορεί πριν ξαναβάλετε νέα πάνα. Πριν απλώσετε κάποια κρέμα αλλαγής πάνας, να στεγνώνετε καλά την περιοχή.

Η προστασία αυτής της ευαίσθητης περιοχής είναι πλέον εύκολη, με τη νέας γενιάς Kρέμα αλλαγής πάνας, Mustela®  VBC 1>2>3 η οποία προλαμβάνει, καταπραΰνει από την πρώτη εφαρμογή και επανορθώνει με παρατεταμένη χρήση. Περιέχει 98% συστατικά φυσικής προέλευσης ενώ εφαρμόζεται και ξεβγάζεται εύκολα.

 

Δείτε Επίσης

* όλα τα προϊόντα Mustela® διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται το μωρό μου;

Ο ύπνος του μωρού τον πρώτο μήνα στο σπίτι είναι δύσκολος όχι μόνο για εκείνο αλλά και για τους γονείς. Τα περισσότερα νεογέννητα κοιμούνται περίπου 16 ώρες την ημέρα. Είναι σημαντικό να τους δημιουργήσετε εσείς το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να μάθουν να ξεχωρίζουν σιγά σιγά τη νύχτα από την μέρα.

Κατά τη διάρκεια της μέρας μπορείτε να τους έχετε τραγουδάκια, άπλετο φως, παιχνίδια και γενικά ένα περιβάλλον δραστήριο, ενώ το βράδυ να πέφτουν οι τόνοι, η φωνή σας να μαλακώνει και να χαμηλώνει και το φως του δωματίου του. Τα μωρά χρειάζονται 3-4 μήνες για να καταφέρουν να εγκλιματιστούν και να φτάσουν στο σημείο να κοιμούνται το βράδυ έως και 8 ώρες χωρίς διακοπή. Οι γονείς καλό θα είναι τις ώρες που κοιμάται το μωρό να ξεκουράζονται όσο μπορούν για να έχουν δυνάμεις.

 

 

Νιώθω κουρασμένη τι να κάνω για να έχω ενέργεια;

Είναι σημαντικό να μπορείτε να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Όταν το μωρό κοιμάται, να κοιμάστε κι εσείς, ώστε να αναπληρώνετε τη χαμένη ενέργεια και να μπορείτε να ανταποκρίνεστε στις καθημερινές ανάγκες του μωρού. Αν δυσκολεύεστε σε κάτι, μην ξεχνάτε να ζητάτε βοήθεια από τον σύντροφό σας ή κάποιον φίλο, συγγενή, ώστε να βρίσκετε την ευκαιρία να ξεκουράζεστε ή να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας που σας ευχαριστεί. Αν δεν προσέχετε τη δική σας ψυχολογία και δεν είστε καλά, τότε ούτε το μωρό σας θα είναι. Γι’ αυτό μη διστάζετε να περιποιείστε τον εαυτό σας για την αποτελεσματικότερη φροντίδα του μωρού σας.

Το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι ένα μοναδικό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, εμπειρίες, αγωνίες και στιγμές απέραντης ευτυχίας. Σίγουρα θα είναι ένα ταξίδι όπου δεν θα λείπουν οι δυσκολίες και εσείς θα κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε. Τέλειος γονιός δεν υπάρχει, μπορείτε όμως να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας για το παιδί σας και αυτό είναι αρκετό για να είναι υγιές και χαρούμενο.

 

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top