Now Reading
Σουσάμι άνοιξε, οθόνη κλείσε!

Σουσάμι άνοιξε, οθόνη κλείσε!

Ένα δυνατό μήνυμα στην προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος χρήσης κινητών και οθονών από τα παιδιά

Επειδή η ώρα του φαγητού είναι ιερή και θα έπρεπε να είναι χρόνος αφιερωμένος στην οικογένεια, στην επαφή, στην επικοινωνία, στο πώς θα έπρεπε/πρέπει τα μέλη της να έρχονται πιο κοντά και να έχουν μια δεμένη και ουσιαστική σχέση και καθώς πλέον η χρήση των κινητών και των τεχνολογικών συσκευών με οθόνες επαφής καταστρατηγούν τον κοινό αυτόν χρόνο, η εταιρεία Common Sense Media συνεργάστηκε με τη σειρά Sesame Street (στα ελληνικά γνωστή ως Σουσάμι άνοιξε) στη δημιουργία ενός πολύ δυνατού και πετυχημένου τηλεοπτικού σποτ το “Device Free Dinner”, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους ώστε να μειώσουν τη χρήση του κινητού και να το αφήσουν μακριά ή στην άκρη την ώρα του φαγητού.

Τα μέλη της σειράς και η ίδια η σειρά έχει άπειρες φορές ασχοληθεί στο σενάριο των επεισοδίων της με καίρια θέματα που αφορούν τα παιδιά, τους γονείς, την ανατροφή κι αγγίζει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Ο τρόπος που διαχειρίζεται και εμφανίζει στην τηλεόραση θέματα από το bullying μέχρι τον αυτισμό την κάνουν να διακρίνεται και να ξεχωρίζει από άλλα τηλεοπτικά προγράμματα για την ευαισθησία, το χιούμορ, τη σοβαρότητα και την ενσυναίσθηση. Καταφέρνει χρόνια τώρα να μιλάει στην καρδιά των μικρών θεατών και να τους περνάει πολύ σημαντικά μηνύματα πέρα από το απλώς να τα ψυχαγωγεί.

Έτσι και αυτή τη φορά οι ήρωες εμφανίζονται ένας ένας λίγο πριν την ώρα του δείπνου να αποθηκεύουν το κινητό τους και τις υπόλοιπες συσκευές και να κάθονται χωρίς αυτές στην τραπεζαρία… εκτός από έναν… που δεν θα σας “μαρτυρήσω” τι κάνει για να το δείτε και να το απολαύσετε.

Παρακολουθήσετε το μαζί με τα παιδιά σας, τις πιο ωραίες συζητήσεις μπορούμε να τις κάνουμε με αφορμή ένα βιβλίο, μια ταινία, ακόμα και μια διαφήμιση… η δύναμη της εικόνας περνάει πολύ ισχυρά μηνύματα στα παιδιά αλλά είναι καλό να συνοδεύεται από κουβέντα και συζήτηση μεταξύ των γονιών με τα παιδιά τους.

Δείτε Επίσης

Προσπαθήστε να δώσετε το καλό παράδειγμα και οι ίδιοι, και την ώρα του φαγητού να μην υπάρχει κινητό πάνω στο τραπέζι – και καλό είναι να είναι κλειστή και η τηλεόραση, να είναι ώρα που θα τρώτε όλοι μαζί μια μικρή καθιερωμένη καθημερινή ιεροτελεστία επαφής και επικοινωνίας…

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top