Now Reading
Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 13:00 «Τα παπούτσια των άλλων» στον Παιδικό Ιανό

Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 13:00 «Τα παπούτσια των άλλων» στον Παιδικό Ιανό

Το υπέροχο βιβλίο της Άλκηστης Χαλικιά σε εικονογράφηση Φωτεινής Τίκου, από τις εκδόσεις Ίκαρος

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 13:00 οι εκδόσεις Ίκαρος και ο Παιδικός IANOS, σας προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Τα παπούτσια των άλλων» της Άλκηστης Χαλικιά, σε εικονογράφηση της Φωτεινής Τίκκου. Ένα τρυφερό παραμύθι για την ενσυναίσθηση και την αμοιβαία κατανόηση που δημιουργεί μια γέφυρα μεταξύ γονιών και παιδιών. Ελάτε να γνωρίσετε τη συγγραφέα από κοντά και ανακαλύψτε μαζί της την πρωτότυπη ιστορία της Ματού!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα τρυφερό παραμύθι για την ενσυναίσθηση και την αμοιβαία κατανόηση από τη συγγραφέα του βιβλίου Το κουτί του Σιλάν, με τις ιδιαίτερες εικόνες της διακεκριμένης εικονογράφου Φωτεινής Τίκκου. Η Ματού, μένει στην Πιγιόμ, λίγο έξω από το Παρίσι, με την οικογένειά της. Γυρίζει καθημερινά περπατώντας από το σχολείο, και μια μέρα καθώς επιστρέφει προς το σπίτι βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ ξεχωριστό θέαμα: μια θάλασσα από παπούτσια! Με αυτή την αφορμή, η Ματού, φτιάχνει ένα δικό της, καινούργιο παιχνίδι κρυφό απ’ όλους, δοκιμάζοντας κάθε μέρα κι ένα άλλο ζευγάρι. Τη μέρα που η μαμά θα τη στεναχωρήσει, το παιχνίδι της θα αποδειχτεί πολύ χρήσιμο για να καταλάβει τον δύσκολο κόσμο των μεγάλων.

Η βραβευμένη συγγραφέας, δημιουργεί μέσα από την πρωτότυπη ιστορία της Ματού μια γέφυρα αλληλοκατανόησης μεταξύ γονιών και παιδιών που μεταφέρει σε κάθε αναγνώστη ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας και αποδοχής, φωτίζοντας έτσι τη μοναδικότητα της γονεϊκής σχέσης.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Άλκηστη Χαλικιά έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας κι έχει μετεκπαιδευτεί στη Μουσειολογία στο Essex της  Μ. Βρετανίας. Διευρύνοντας στη συνέχεια τα πεδία εκπαίδευσής της με σεμινάρια  στην Αισθητική Αγωγή, το Θεατρικό παιχνίδι, την Προφορική Αφήγηση και  την Ιστορία της Τέχνης, ανέπτυξε ένα προσωπικό τρόπο διδασκαλίας με επίκεντρο τη βιωματική μάθηση. Από το 1996, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε μουσεία, μνημεία, βιβλιοθήκες, χώρους τέχνης και πολιτισμού. Έχει εκδώσει τα βιβλία: Κίου-Νίου: Μια ιστορία με πολλή φασαρία (Βιβλιόφωνο, 2003), Ένα Απίθανο Βιβλίο σύγχρονης ελληνικής τέχνης για παιδιά (Καλειδοσκόπιο, 2007), Στην κατσαρόλα με τα χρώματα (Καλειδοσκόπιο, 2010), Στο πάρκο με τα ζώα (Καλειδοσκόπιο, 2010 – Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά 2011), Στα Χρώματα της Θάλασσας (Καλειδοσκόπιο, 2011), Το κουτί του Σιλάν (Ίκαρος, 2017). Επίσης, έχει γράψει τους στίχους στο μουσικό άλμπουμ για παιδιά «Τραγουδάκια Γάλακτος», σε μουσική Μέλπως Χαλκουτσάκη που επανακυκλοφόρησε το 2018.

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Φωτεινή Τίκκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από  την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το 2009. Από τότε εργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Το 2014 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στις Εικαστικές Τέχνες  στις Βρυξέλλες και έπειτα μετακόμισε στην Κοπεγχάγη. Η δουλειά της περιλαμβάνει παιδικά βιβλία και εικονογραφήσεις για περιοδικά  κι εξώφυλλα. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό. Κάποιες από τις συνεργασίες της ήταν με: Penguin Readers, Oxford University Press, Little Tiger, Flow MAgazine, Babbel, Callisto Media, American greetings, Princeton Architectural Press, Marie-Claire Magazine και Anthropologie. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επίσης και με την κεραμική. Από το 2018 ζει και εργάζεται στο δικό της εργαστήριο στην Αθήνα.

 

Δείτε Επίσης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Cafe (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 3 ετών και άνω

 

Link βιβλίου: ianos.gr

Link Εκδήλωσης:  ianos.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top