Now Reading
Πώς να φτιάξετε σπιτικές βρώσιμες δαχτυλομπογιές για καλλιτέχνες από κούνια!

Πώς να φτιάξετε σπιτικές βρώσιμες δαχτυλομπογιές για καλλιτέχνες από κούνια!

Αυτή η σπιτική δαχτυλομπογιά είναι ασφαλής και… γευστική, χρησιμοποιόντας υπολείμματα φαγητού για να δημιουργήσει χρώμα. Δοκιμάστε την DIY συνταγή για μια αξέχαστη και φιλική προς το περιβάλλον ημέρα παιχνιδιού

Η ζωγραφική με τα παιδιά έχει να κάνει με το χρωματισμό έξω από τις γραμμές – και μερικές φορές, έξω από τα όρια ενός καμβά επίσης. Και για μικρά παιδιά, με κινητικές δεξιότητες που μπορεί να μην είναι αρκετά έτοιμα για πινέλα (ή για εκείνους που τα θεωρούν εντελώς περιττές), η ζωγραφική με τα δάχτυλα είναι ιδανική για τις τέχνες και τις χειροτεχνίες.

Δεδομένης της πρακτικής φύσης της, η επιλογή της σπιτικής δαχτυλομπογιάς είναι η ασφαλέστερη (και πιο βρώσιμη!) επιλογή – ώστε να μην ανησυχείτε όταν τα δαχτυλάκια εκτός από τον καμβά μπαίνουν και στο στόμα.

Ο μετασχηματισμός κοινών ειδών διατροφής όπως το σπανάκι, τα καρότα και άλλα σάς επιτρέπει να δημιουργείτε προμήθειες τέχνης, ενώ μειώνετε τη σπατάλη φαγητού στο σπίτι σας, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στον ποιοτικό έλεγχο. Ανακατέψτε και ταιριάξτε χρώματα, παίξτε με την υφή, ενσωματώστε νέα υπολείμματα φαγητού και αφήστε το παιδί σας να εκφραστεί.

Ως μπόνους, η ασφαλής για γεύση δακτυλική βαφή σάς επιτρέπει να χαμηλώνετε το καντράν επαγρύπνησης ώστε να συμμετέχετε πλήρως στον χρόνο παιχνιδιού.

Εκτός από τα συστατικά που παρουσιάζονται παρακάτω, επιλογές όπως τα βατόμουρα, το λάχανο, το μάνγκο και άλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας όμορφης (και πιθανώς νόστιμης) παλέτας δαχτυλομπογιάς. Η δημιουργία των χρωματικών σας χρωματισμών κάνει τη δραστηριότητα ακόμα πιο ευχάριστη, παρέχοντας στα παιδιά μια μαθησιακή εμπειρία καθώς βοηθούν στη δημιουργία του χρώματος πριν το χρησιμοποιήσουν.

Εδώ, μια απλή σπιτική συνταγή δαχτυλομπογιάς για να δοκιμάσετε σήμερα.

Πώς να φτιάξετε φυσική δαχτυλομπογιά

Συστατικά:

1 κουταλιά της σούπας νερό

2 κουταλιές της σούπας τυρόπηγμα ή γιαούρτι

Παντζάρι, καρότο, σπανάκι, κουρκουμάς ή ό,τι υπολείμματα τροφής επιθυμείτε

Δείτε Επίσης

Οδηγίες

Σημείωση: Προσαρμόστε τις ποσότητες όπως απαιτείται για κάθε χρώμα/συστατικό. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια συνοχή που μοιάζει με χρώμα.

Προσθέστε υπολείμματα φαγητού και νερό σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Συνδυάστε για να δημιουργήσετε έναν πουρέ.

Προσθέστε τυρόπηγμα ή γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά.

Βάψτε με ασφάλεια!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top