Now Reading
Πώς να σχεδιάσετε ένα πειρατικό κυνήγι θησαυρού για παιδιά

Πώς να σχεδιάσετε ένα πειρατικό κυνήγι θησαυρού για παιδιά

Ζήστε μια μοναδική περιπέτεια με τα παιδιά και χαρίστε υπέροχες αναμνήσεις

Αν ψάχνετε για έναν διασκεδαστικό τρόπο για να πάρουν τα παιδιά την καθημερινή τους δόση ήλιου και άσκησης, τι λέτε για ένα κυνήγι θησαυρού; Δημιουργήστε μια περιπέτεια βαθιά μέσα στην άγρια ​​φύση (μέσα στην αυλή σας ή ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους, μέσα στο σπίτι σας) ακολουθώντας έναν χάρτη που μπορεί να οδηγήσει σε κάτι υπέροχο, όπου το Χ δείχνει το σημείο του θησαυρού. Από τον τρόπο στησίματος του σκηνικού έως τον τρόπο δημιουργίας του χάρτη, έχουμε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Συγκεντρώστε τους μικρούς φίλους. Ήρθε η ώρα για κυνήγι θησαυρού!

Στήνουμε το σκηνικό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε το σκηνικό. Εάν είστε γεννημένος αφηγητής, μπορείτε να δημιουργήσετε μια άγρια ​​ιστορία για να γυρίσετε το σενάριο. Κάτι για το πώς περιμένατε να είναι τελικά αρκετά μεγάλοι για να ακούσουν την ιστορία για το πώς καταλήξατε να είστε ο ιδιοκτήτης ενός μυστικού πειρατικού χάρτη που υποψιάζεστε ότι μπορεί να οδηγήσει σε θησαυρό. Τότε αφήστε τη φαντασία σας να σας οδηγήσει! Ίσως εξερευνούσατε ένα παλιό πειρατικό πλοίο και βρήκατε αυτόν τον παλιό χάρτη κρυμμένο σε μια κρυφή γωνιά στο πλοίο.

Εάν τα παιδιά σας είναι μικρά, μπορεί να τρελαθούν με μια ιστορία ότι σας αιχμαλώτισαν και κρατηθήκατε όμηρος από μια συμμορία πειρατών και την γλιτώσατε βάζοντας αυτόν τον χάρτη στις μπότες σας καθώς ξεφεύγατε. Ή, εάν δεν είστε η Meryl Streep, η ιστορία μπορεί να είναι απλή και εξίσου αποτελεσματική. Ίσως εμφανίσετε ένα παλιό βιβλίο που φαίνεται σκονισμένο – σαν να μπορεί να περιέχει μερικά μυστικά και να τους αφήσετε να ανακαλύψουν τον χάρτη μόνοι τους.

Δημιουργήστε έναν χάρτη

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν χάρτη! Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε έναν που να μοιάζει αρκετά αυθεντικό. Μπορείτε είτε να σχεδιάσετε ένα (με συγκεκριμένες ενδείξεις για το πού θα κυνηγάτε) είτε να εκτυπώσετε ένα που θα βρείτε στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, για να το παλαιώσετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Σπάστε τις άκρες σε ένα κουρελιασμένο σχήμα.

Τσαλακώστε το χαρτί προς τα πάνω και εξομαλύνετε το.

Βυθίστε μερικά μαύρα φακελάκια τσαγιού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Ρίξτε αυτό πάνω στον χάρτη σε ένα ταψί και αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να φτάσει στο χρώμα που σας αρέσει. Αφαιρέστε το τσάι.

Μπορείτε να το αφήσετε να στεγνώσει φυσικά, ή να προσθέσετε ένα στρώμα «πατίνας» σε αυτό, στεγνώνοντάς το σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία. Παρακολουθήστε για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καίει.

Όπου «Χ» επισημαίνει το σημείο του θησαυρού

Δείτε Επίσης

Πού γίνεται αυτό το κυνήγι θησαυρού; Η σύντομη απάντηση είναι οπουδήποτε! Μπορεί να είναι η αυλή σας, ή ένα πάρκο, το δάσος ή ακόμα και στο σπίτι. Μπορείτε να προσαρμόσετε ή να σχεδιάσετε τον χάρτη σας για να ταιριάζει στην τοποθεσία. Τα παιδιά αγαπάνε τα παιχνίδια φαντασίας και ρόλων είναι πρόθυμα να παίξουν μαζί μας. Μερικά παιδιά με έντονη φαντασία θα αρχίσουν ακόμη και να συνεχίζουν την ιστορία για εσάς (Ή να χρησιμοποιούν μια πυξίδα και ένα κιάλι για να βοηθήσουν στο κυνήγι.)!

Μην ξεχάσετε τον θησαυρό

Φυσικά, πρέπει να έχετε έναν θησαυρό! Και πάλι, αυτό μπορεί να είναι τόσο περίπλοκο ή απλό όσο θέλετε. Στα καταστήματα χειροτεχνίας ή παιχνιδιών αλλά και η αποθήκη ή το πατάρι σας είναι όλα υπέροχα μέρη για να αποκτήσετε θησαυρούς και πειρατικά προϊόντα. Ανακατέψτε σε μια σακούλα “χρυσού” (ή χρυσές πένες – η σοκολατένιες είναι ακόμα καλύτερες) και μερικά “πολύτιμους λίθους” (στρας από ένα κατάστημα υφασμάτων) και είστε έτοιμοι να φύγετε!

Μην ξεχάσετε κάτι για να κρύψετε τον θησαυρό. Θα μπορούσε να είναι ένα σεντούκι θησαυρού αν τυχαίνει να έχετε ένα παλιό, αλλά κι ένα ξύλινο κουτί, μια υφασμάτινη σακούλα ή ένα παλιό μεταλλικό κουτί λειτουργεί επίσης. Κρύψτε το σε ένα σακίδιο (ή θάψτε το στην πίσω αυλή) και είστε έτοιμοι! Εάν το κάνετε αυτό σε εξωτερικούς χώρους, μην ξεχάσετε τα φτυάρια σας για σκάψιμο.

Στο σπίτι, μπορείτε να κρύψετε τον θησαυρό σε κάποιο ντουλάπι, κάτω από τον καναπέ, πίσω από το κρεβάτι τους – ακόμα και μέσα στο ψυγείο ή την κουζίνα, ειδικά αν ο θησαυρός τρώγεται! ιδέες για θησαυρό αποτελούν επίσης και τα βιβλία (περιπέτειας ή πειρατικά) αλλά και τα σετ χειροτεχνίας ή ζωγραφικής, ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top